Havde en skøn dag i fredags! En eksamen, der blev overstået hvorfor jeg havde givet mig selv fri inden der skulle læses til den sidste eksamen, der var i går. Der skulle hygges og eksperimenteres i køkkenet – og det blev der sørme. Med udgangspunkt i det fedtfattige pumpkin/bananbrødet blev der lavet nogle helt fantastiske pumpkin/kanelsnegle. I dejen kom der hverken fedtstof eller sukker men istedet blandt andet græskarpuré, banan og dadler, til at veje op for det “fede” og det “søde”. Fyldet blev lavet af blendet mandler, figner og dadler samt en lille smule smør. Smørret kan godt undlades og erstattes af vand, hvis ikke det ønskes, men efter min mening er det fedtede fyld i kanelsneglene altid det bedste og derfor blev der tilsat lidt smør.
De her græskarsnegle er nok det bedste sundere alternativ, der er lavet som stadig minder om smagen/konsistensen på en rigtig fedtet en af slagsen. Selv kæresten synes den var god og der plejer altså at være store klager når tingene bliver forsøgt lavet sundere ;)!
Put de overskydende snegle i fryseren og gem dem til en tiltrængt dag. Jeg spiste en i går da jeg afsluttede den sidste eksamen på det her kvarter – skulle fejre at der nu er ferie indtil næste torsdag ;). Dagen blev afsluttet med en god omgang chili con carne, der bare er helt perfekt til de kolde efterårsdage til at få varmen – her blev risene erstattet af fint snittet hvidkål.
PUMPKIN/KANELSNEGLE MED FIGEN/DADEL FYLD
Ingredienser
Dej
- 1 pk gær
- 1 dl lunken mælk
- 300 g græskarpuré (kog græskaren mør og blend det)
- 50 g tørrede dadler
- 1/2 banan
- 1/2 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 1/2 tsk salt
- 2 tsk stødt kardemomme
- 2 æg
- 100 rugmel
- 700-750 g hvedemel
Fyld
- 200 g tørrede dadler
- 200 g tørrede figner
- 100 g mandler
- 70 g smeltet smør
- 2 spsk kanel
Sådan gør du
- Rør gæren ud i mælken indtil det hele er opløst
- Blend græskarpuré, dadler og banan til en ensartet tyk masse og bland det i mælken og gæren
- Tilsæt natron, bagepulver, vaniljesukker, salt og kardemomme og bland det hele godt
- Slå de to æg ud i dejen og bland
- Tilsæt rugmel og hvedemel og ælt dejen godt sammen (det gør ikke noget den er lidt fedtet)
- Stil dejen til hævning i en times tid og lav i mens fyldet
- Blend dadler, figner, mandler, den smeltede smør og kanel til en tyk ensartet konsistens
- Rul den hævede dej ud på et meldrysset bord til en firkantet flade med en tykkelse på ca. 1,0 cm. (ca. 60x40 cm)- jo "højere" fladen bliver jo større bliver sneglene, jo "bredere" jo flere mindre snegle - så størrelsen afhænger lidt af smag og behag
- Fordel fyldet over hele fladen og rul den tæt sammen
- Skær rullen i 24 lige store stykker og placér dem på en bageplade - nogle blev puttet i en springform og nogle i muffinsforme
- Bag dem i ovnen ved 220 grader (alm. ovn) i ca. 15 min. til overfladen er gylden og sprød
16 Kommentarer
De ser møg lækre ud piger!
Jeg er dog ikke vandt til at arbejde med græskar og jeg er meget i tvivl om hvilken del af græskarret det er man skal bruge?
Tusind tak ;)
Vi har købt et helt normalt halloween græskar (kan også sagtens være hokkaido eller anden slags) og så er det halveret, tømt for kerner og alt det bløde og så videre skåret i mindre stykker hvorefter skrællen er fjernet :) Så det er det “hårde” kød (ca. konsistens som en hård mango), der skal bruges :)
KH
Hvor ser de lækre ud!!!!
Koger i græskaren med skræl på eller skræller i den først?
Kh. Christina
Tusind tak :) Vi skræller den før den koges så det kogte “kød” kan blendes direkte efter :)
KH
Hvor ser de dog afsindigt lækre ud! Kanelsnegle er min favoritkage, og figen/daddel/mandelmasse kan jo spises med en ske <3
– Anne
Kanelsnegle er bare noget af det bedste og når de her så ovenikøbet stadig er lidt snaskede med figen-massen er det helt perfekt ;)
Knus
De ser godt nok lækre ud – kan man mon bruge friske dadler i stedet for tørrede?
Mange tak ;) Uh det er et godt spørgsmål, ved ikke om de på nogen måde afgiver lidt vand, men tror umiddelbart godt det kan lade sig gøre :)
Hold da op – dem bliver jeg nødt til at bage imorgen!!
De er så skønne, Stinna ;)
Har stadig 2-3 i fryseren :P
Jeg skal da lige love for at I to frister med utroligt fine kager disse dage…. uhmn! Sådan en kunne jeg da SAGTENS hapse til morgenkaffen!
God weekend
Marian
Hehe, de er helt perfekte til morgenkaffen – jeg fik mig en i går til aftenkaffen ;)!
Rigtig god weekend :)!!
Narj, dem MÅÅÅÅÅ jeg bare lave!!
Du kan tro de var gode ;)
[…] Jeres oplevelse af opskriften med os :-)! Det mest af opskriften er lavet efter vores tidligere pumpkin/kanel snegle, dog her uden græskar. (Scroll down for english […]
[…] bedste, synes vi, er helt klart dem med mest snask i. Vi har før lavet en lidt sundere udgave af kanelsnegle, hvor fyldet blev erstattet med figen og dadel. I denne her udgave er der ikke tilsat noget smør […]