PUMPKIN/KANELSNEGLE MED FIGEN/DADEL FYLD –
Bagværk, Desserter, Søde sager, Sundere alternativer

PUMPKIN/KANELSNEGLE MED FIGEN/DADEL FYLD

sneg4

sneg1

Havde en skøn dag i fredags! En eksamen, der blev overstået hvorfor jeg havde givet mig selv fri inden der skulle læses til den sidste eksamen, der var i går. Der skulle hygges og eksperimenteres i køkkenet – og det blev der sørme. Med udgangspunkt i det fedtfattige pumpkin/bananbrødet blev der lavet nogle helt fantastiske pumpkin/kanelsnegle. I dejen kom der hverken fedtstof eller sukker men istedet blandt andet græskarpuré, banan og dadler, til at veje op for det “fede” og det “søde”. Fyldet blev lavet af blendet mandler, figner og dadler samt en lille smule smør. Smørret kan godt undlades og erstattes af vand, hvis ikke det ønskes, men efter min mening er det fedtede fyld i kanelsneglene altid det bedste og derfor blev der tilsat lidt smør. De her snegle er nok det bedste sundere alternativ, der er lavet som stadig minder om smagen/konsistensen på en rigtig fedtet en af slagsen. Selv kæresten synes den var god og der plejer altså at være store klager når tingene bliver forsøgt lavet sundere ;)! Put de overskydende snegle i fryseren og gem dem til en tiltrængt da. Jeg spiste en i går da jeg afsluttede den sidste eksamen på det her kvarter – skulle fejre at der nu er ferie indtil næste torsdag ;). Dagen blev afsluttet med en god omgang chili con carne, der bare er helt perfekt til de kolde efterårsdage til at få varmen – her blev risene erstattet af fint snittet hvidkål.

Ingredienser (24 stk)
Dej
1pk gær
1 dl lunken mælk
300 g græskarpuré (kog græskaren mør og blend det)
50 g tørrede dadler
1/2 banan
1/2 tsk natron
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
1/2 tsk salt
2 tsk stødt kardemomme
2 æg
100 rugmel
700-750 hvedemel

Fyld
200 g tørrede dadler
200 g tørrede figner
100 g mandler
70 g smeltet smør
2 spsk kanel

 

  1. Rør gæren ud i mælken indtil det hele er opløst
  2. Blend græskarpuré, dadler og banan til en ensartet tyk masse og bland det i mælken og gæren
  3. Tilsæt natron, bagepulver, vaniljesukker, salt og kardemomme og bland det hele godt
  4. Slå de to æg ud i dejen og bland
  5. Tilsæt rugmel og hvedemel og ælt dejen godt sammen (det gør ikke noget den er lidt fedtet)
  6. Stil dejen til hævning i en times tid og lav i mens fyldet
  7. Blend dadler, figner, mandler, den smeltede smør og kanel til en tyk ensartet konsistens
  8. Rul den hævede dej ud på et meldrysset bord til en firkantet flade med en tykkelse på ca. 1,0 cm. (ca. 60×40 cm)- jo “højere” fladen bliver jo større bliver sneglene, jo “bredere” jo flere mindre snegle – så størrelsen afhænger lidt af smag og behag
  9. Fordel fyldet over hele fladen og rul den tæt sammen
  10. Skær rullen i 24 lige store stykker og placér dem på en bageplade – nogle blev puttet i en springform og nogle i muffinsforme
  11. Bag dem i ovnen ved 220 grader (alm. ovn) i ca. 15 min. til overfladen er gylden og sprød

sneg5

sneg2

sneg3

– Christine

tidligere indlæg næste indlæg

16 Kommentarer

  • Reply Josefine 23 oktober, 2013 at 09:53

    De ser møg lækre ud piger!
    Jeg er dog ikke vandt til at arbejde med græskar og jeg er meget i tvivl om hvilken del af græskarret det er man skal bruge?

    • Reply Twin Food 23 oktober, 2013 at 21:00

      Tusind tak ;)
      Vi har købt et helt normalt halloween græskar (kan også sagtens være hokkaido eller anden slags) og så er det halveret, tømt for kerner og alt det bløde og så videre skåret i mindre stykker hvorefter skrællen er fjernet :) Så det er det “hårde” kød (ca. konsistens som en hård mango), der skal bruges :)

      KH

  • Reply Christina 23 oktober, 2013 at 10:28

    Hvor ser de lækre ud!!!!
    Koger i græskaren med skræl på eller skræller i den først?
    Kh. Christina

    • Reply Twin Food 23 oktober, 2013 at 21:01

      Tusind tak :) Vi skræller den før den koges så det kogte “kød” kan blendes direkte efter :)
      KH

  • Reply A + K = ♥ 23 oktober, 2013 at 11:43

    Hvor ser de dog afsindigt lækre ud! Kanelsnegle er min favoritkage, og figen/daddel/mandelmasse kan jo spises med en ske <3

    – Anne

    • Reply Twin Food 23 oktober, 2013 at 21:01

      Kanelsnegle er bare noget af det bedste og når de her så ovenikøbet stadig er lidt snaskede med figen-massen er det helt perfekt ;)
      Knus

  • Reply KathrinaK 23 oktober, 2013 at 17:39

    De ser godt nok lækre ud – kan man mon bruge friske dadler i stedet for tørrede?

    • Reply Twin Food 23 oktober, 2013 at 21:02

      Mange tak ;) Uh det er et godt spørgsmål, ved ikke om de på nogen måde afgiver lidt vand, men tror umiddelbart godt det kan lade sig gøre :)

  • Reply Stinna 24 oktober, 2013 at 18:54

    Hold da op – dem bliver jeg nødt til at bage imorgen!!

    • Reply Twin Food 26 oktober, 2013 at 07:52

      De er så skønne, Stinna ;)
      Har stadig 2-3 i fryseren :P

  • Reply Marian 25 oktober, 2013 at 06:57

    Jeg skal da lige love for at I to frister med utroligt fine kager disse dage…. uhmn! Sådan en kunne jeg da SAGTENS hapse til morgenkaffen!

    God weekend
    Marian

    • Reply Twin Food 26 oktober, 2013 at 07:53

      Hehe, de er helt perfekte til morgenkaffen – jeg fik mig en i går til aftenkaffen ;)!
      Rigtig god weekend :)!!

  • Reply nataliechristina 26 oktober, 2013 at 11:08

    Narj, dem MÅÅÅÅÅ jeg bare lave!!

    • Reply Twin Food 26 oktober, 2013 at 16:37

      Du kan tro de var gode ;)

  • Reply » KANELGIFLER // CINNAMON ROLLS 24 marts, 2014 at 08:21

    […] Jeres oplevelse af opskriften med os :-)! Det mest af opskriften er lavet efter vores tidligere pumpkin/kanel snegle, dog her uden græskar. (Scroll down for english […]

  • Reply » KARAMEL SNURRER 18 marts, 2015 at 11:58

    […] bedste, synes vi, er helt klart dem med mest snask i. Vi har før lavet en lidt sundere udgave af kanelsnegle, hvor fyldet blev erstattet med figen og dadel. I denne her udgave er der ikke tilsat noget smør […]

  • Skriv en kommentar