PØLSEHORN –
Bagværk, Brød, Snacks, Til madpakken

PØLSEHORN

pølh2

På fredag drager vi til sydfrankrig på ski, og til en skitur, er det altid super lækkert med pølsehorn. Vi plejer, at have et par med i lommerne når vi er ude på pisten (så store er de jo ikke :-)). Og så er det også altid lækkert, at få et om eftermiddagen når man kommer hjem efter en lang dag, eller om natten når man kommer hjem fra byen :-). I de her pølsehorn, er der tilsat lidt rugmel, så de mætter lidt mere end normalt. Derudover er der heller ikke noget smør i – som også gør dem lidt sundere! Derudover er det jo også altid rart at have en pose pølsehorn liggende i fryseren til eftermiddagsmad.

 

Ingredienser til pølsehorn (ca. 48 små stk):

1/2 L mælk
50 gram gær
200 gram neutral yoghurt
2 tsk groft salt
150 gram groft rugmel
750 – 850 gram hvedemel (afhænger lidt af om den æltes i hånden ellers køres på maskine, men tilsæt lidt ad gangen)

48 små pølser
Ketchup til at komme i hornene

  1. Lun mælken og rør gæren ud heri
  2. Tilsæt yoghurt, salt, rugmel og hvedemel – hold lidt igen med hvedemelen og tilsæt indtil dejen er æltet godt sammen
  3. Stil dejen til hævnen et lunt sted i 1-2 timer
  4. Tag dejen ud på et meldrysset bord og del dejen i 6 portioner, hvorder kan komme 8 stk. ud af hver.
  5. Rul vver portion dej  ud til en cirkel på ca. 40 cm i diameter og del cirklen med en pizzaskærer i 8 lige store stykker
  6. Fordel pølser og ketchup på hvert stykke og sørg gerne for at pølsen har dej hele vejen omkring sig, så ketchuppen ikke kan komme ud
  7. Læg hornene på en bredepande med bagepapir og lad dem efterhæve i 1/2 time.
  8. Hornene penslels med æg inden de kommes i ovnen. Bag dem ved 200 grader ovn i ca. 20-25 min og lad dem køle af på en rist.

pølh3

pølh1

tidligere indlæg næste indlæg

7 Kommentarer

  • Reply Laura Vibe 18 januar, 2012 at 21:54

    Hvor ser de gode ud piger! Dem tror jeg, jeg vil bage til min skiferie den 27. God tur!

    Knus <3

  • Reply Laura og Christine 18 januar, 2012 at 23:26

    Hehe, hvor er du sød – de smager ret godt ;-)
    du må også have en super tur!

  • Reply » STUDENTER MAD 14 juni, 2014 at 19:25

    […] PØLSEHORN […]

  • Reply » PØLSEHORN MED SQUASH OG GULEROD 19 august, 2014 at 15:25

    […] Put en klat ketchup og pølse på dejen og rul den sammen og fortsæt sådan med hver dejklump. Se fremgangsmåde til at folde her […]

  • Reply Trine 20 januar, 2015 at 11:07

    De ser lækre ud – står selv og skal bage pølsehorn til kommende skiferie. Hvilke pølser bruger I mon?

    • Reply Twin Food 21 januar, 2015 at 11:12

      Tusind tak, hvis du vil have dem lidt grovere kan du evt. putte 250 g rugmel og 650-700 hvede :)

      • Reply Twin Food 21 januar, 2015 at 13:01

        hov og mht. pølserne køber vi ikke nogle specielle :)

    Skriv en kommentar