PIZZA MED OKSEKØD, HOKKAIDO OG BLÅ OST –
Bagværk, Kød, Pizza

PIZZA MED OKSEKØD, HOKKAIDO OG BLÅ OST

gpiz1

Der er fine hokkaidoer rundt omkring i supermarkederne, som vi er blevet fristet til at købe. I sidste ud havde vi en rest fra denne suppe, som skulle bruges og med lyst til pizza blev det altså i sådan en kombination. På pizzaen kom grillet hokkaido, peberfrugt, oksekød og blå ost. Selvom det (den blå ost) måske kan lyde skræmmende for nogle, synes vi virkelig, at kombinationen var lækker! Den grillede hokkaido giver en dejlig sødme til pizzaen. Den blå ost kan selvfølgelig undlades, hvis man ikke lige er til det ;-). Derudover kan oksekød sagtens udskiftes med serrano skinke eller spicy pølse. Vi laver altid vores pizzaer i en vildt varm ovn, med en pizzasten, det synes vi giver den lækreste bund. Desværre brændte vores ovn sammen i går (tror vi) og der er ingen pizza til os før onsdag i næste uge (først der kan teknikeren komme). Vi er vildt afhængige af vores ovn og typisk at det lige skulle ske da vi endelig ville gøre den ren – den kører sådan et pyrolyse program. Vi troede det var meningen til at starte med at programmet ligesom genstartede ovnen (hvis det er muligt), men da den fortsatte med at være blank kunne vi godt se der var noget galt – så nu må teknikeren komme os til undsætning og indtil da må vi altså undvære en ovn.

Ingredienser (2-3 store pizzaer)

Dej

10 g gær

2 tsk salt

1 dl surdej (kan erstattes af 1 dl vand og 10 g gær)

Meget lidt sukker

2 1/2 dl vand

150 g fuldkorns emmermel (kan erstattes af andet fuldkornsmel)

250 g hvedemel

Lidt olie

  1. Opløs gær sammen med salt, surdej og sukker i vandet
  2. Tilsæt fuldkorns emmermel og bland dejen godt indtil der ikke er nogle klumper
  3. Ælt hvedemelen godt i dejen – vi lavede dejen på maskine og lod den køre ca. 10 min. Hvis man laver den i hånden kan det være det er nødvendigt med en anelse mere mel
  4. Drys lidt olie i bunden af en skål og lad dejen hæve tildækket heri i 4-5 timer (vores stod på køkkenbordet)

Fyld

2-3 dl tomatsauce (lavet af en pk. hakkede tomater, tomatpuré, basilikum, løg, hvidløg, lidt sukker, salt og olie kogt op)

1/2 hokkaido græskar

350 g hakket oksekød

3 snackpeber

2 stk frisk mozzarellaost

50-70 g blåost

Et par håndfulde rucola

Til toppen: Frisk oregano

  1. Skær skrallen af græskaret og skær det i mindre tynde skiver sammen med snackpeberne
  2. Grill græskar et par minutter på hver side på en pande eller i ovnen
  3. Fordel tomatsaucen over pizzaerne
  4. Kom oksekødsstykker på dejen sammen med den grillede græskar og snackpeber
  5. Fordel den friske mozzarella og lidt blåost som ønsket
  6. Bag pizzaerne i oven for fuld hammer (gerne 300 grader og på pizzasten (hvis man bruger pizzasten skal den være i ovnen 10-20 min. inden pizzaen kommer på) – så bliver resultatet virkelig lækkert), ellers så skru ovnen op på så høj varme som muligt
  7. Bag dem i 10-15 min indtil dejen er sprød og pynt med frisk inden servering

gpiz2

gpiz3

tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar