PIZZA MED FENNIKEL OG RØDBEDE –
Pizza

PIZZA MED FENNIKEL OG RØDBEDE

rpizza3

rpizza1

Hvor har det bare været nogle skønne solrige dage de sidste par dage – ærgeligt at det ikke fortsætter igen i dag. Man bliver bare ekstra glad i låget af at cykle i skole i solskin. Vi har desværre ikke nået at nyde det gode vejr ordentligt endnu grundet speciale, men lidt kaffepauser hist og her har der dog været plads til ;)! Vi håber at vejret bliver lidt bedre i morgen, for der er nemlig Kapsejlads i Aarhus og det betyder masser af hygge i Uni-parken!! En lækker hapser at medbringe i madkassen til parken (eller bare skolen eller arbejde) kunne f.eks. være de her sprøde mini pizzaer, der er smurt med creme fraiche og ovenpå rødbede, fennikel og fetaost. Herhjemme blev de også spist som rest en dag, hvor de blev piftet lidt op med et æg, som faktisk bare blev slået ud på pizzaen inden den blev varmet igen. Vi lagde et billede af det på vores instagram profil (@twinfood) hvis I vil se hvordan det så ud ;)

 

Ingredienser (10-15 små pizzaer)

Dej

10 g gær

2 tsk salt

1 dl surdej

1 tsk sukker

2 1/2 dl vand

150 g rugmel

250 g hvedemel

  1. Rør gær, salt, surdej, sukker og vand sammen og lad gæren blive opløst
  2. Tilsæt rugmel og hvedemel og lad det blive æltet godt sammen – vores kørte på maskine og det er muligt at hvedemel’s mængden skal justeres en smule, hvis man ælter i hænderne, men prøv Jer frem
  3. Stil dejen til hævning i alt fra 1 – flere timer

Fyld

1/4 fennikel

1 løg

1 rødbede

Et par håndfulde frisk spinat

100 g revet ost

250 g creme fraiche rørt sammen med 1 fed hvidløg

Feta til toppen

Frisk oregano

  1. Skær fennikel, løg og rødbede i tynde strimler
  2. Snit spinaten fint
  3. Rul den færdig hævede dig ud i passende pizzaer og smør med creme fraiche og drys med ost
  4. Bag herefter bundene i ovnen i ca. 5 min ved 250 g (alm. ovn)
  5. Tag pizzaerne ud og fordel fennikel, løg, rødbede, spinat og feta og bag dem herefter færdig i yderligere 10-15 min.
  6. Drys med frisk oregano inden servering

rpizza2

 

tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar