PIZZA BOLOGNESE –
Hovedretter, Pizza

PIZZA BOLOGNESE

En ting jeg aldrig får nok af er pizza. Først fordi det er super nemt at smække en dej over og lade den hæve – det kræver virkelig få ingredienser. Derefter fordi man bare kan putte alt muligt lækkert fyld på, se f.eks. her. De kan bages på pizza-sten, bages i ovnen eller på grillen. Simpelthen et let måltid, der næsten er mulig at finde en ny variation til hver gang man laver det. Jeg spiste hos min kæreste hvor vi lavede denne pizza faktisk kun med bolognese. Da den var bagt færdig i ovnen blev den drysset med lidt rucola. Dejen lod vi stå så længe det nu var muligt uden vi døde af sult (ca. 1 time), hvor bolognesen i mellem tiden blev lavet. Denne bestod af hakket oksekød, løg, hvidløg, paprika, oregano, bouillon terning og lidt mælk. På med bolognesen på pizzaen og lad den bage ved maks varme (250 grader) i ca. 15 min.

Iizzadej (til en meget stor)

4 dl vand
1 pakke gær
2 spsk. olie
1 tsk. salt
600 g. hvedemel

Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og olie. Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt det godt sammen. Lad dejen hæve, så længe det nu er muligt.

Bolognese
200 g. hakket oksekød
1 oksekød bouillonterning
2 løg
3 hvidløg
1/2 dl. mælk
1 dåse hakkede tomater
1 dåse tomatpuré
Paprika og oregano
Smag til med salt og peber

Bolognesen stod min kæreste for men det her er en nogenlunde fremgangsmåde jeg lige kunne kigge mig til over skulderen. Svits løg og hvidløg på panden, hvorefter kødet tilsættes og brunes. Tilsæt derefter de hakkede tomater og pureén, og rør det sammen. Tilsæt mælken og smag til med de forskellige krydderrier. Lad den gerne stå og simre, mens dejen hæver færdig.
Tænd for ovnen på 250 grader eller maks (alm. ovn).
Hæld bolognesen over den udrullede dej og bag den i ovnen i ca. 15. min.
Drys med rucola

tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar