PEANUT BUTTER BIDDER // PEANUTBUTTER BITES –
Desserter, Søde sager, Sundere alternativer

PEANUT BUTTER BIDDER // PEANUTBUTTER BITES

penub2

penub4

Vi ved godt det er gået lidt amok med søde sager den sene tid, men når vi finder et muligt sundere alternativ er vi altså fan! Vi lover at vi nok skal prøve at begrænse os, selvom det er svært ;)! De her bidder er endnu et sundere alternativ hvor dadler, mandler, kakao, kokos og peanutbutter udgør en skøn masse, der videre overhældes med mørk chokolade og en anelse mere peanutbutter – MUMS! Barerne er nemme og kan opbevares i køleskabet til de dage/aftener med en lille sød trang – sådan fungerede de rigtig godt i vores køleskab og forsvandt nok også lidt hurtigere end hvad vi lige havde regnet med (eller håbet på ;)). Hvis i er fan af peanutbutter er de en sikker vinder! Hvis ikke man er til peanut butteren, kan man komme lidt vand i i stedet for (Scroll down for english version)

 

 

Ingredienser (ca . 24 små bidder)
250 g tørrede dadler
100 g mandler
3,5 spsk kakao
50 g kokosmel
2,5 spsk peanutbutter

Til toppen: 80 g mørk chokolade og yderligere 1-2 spsk peanutbutter (vi brugte nogle peanutbutter chips, som Laura havde med hjem fra USA)

  1. Blend dadler, mandler, kakao, kokos og peanutbutter til en ensartet tyk masse
  2. Spred den ud i et fad (ca. 20×20) og stil den i køleskabet til afkøling
  3. Smelt den mørke chokolade og fordel den over den afkølede masse
  4. Smelt peanutbutteren (vi gjorde det i mikroen) og fordel lidt tilfældigt i den smeltede mørke chokolade
  5. Stil massen tilbage i køleskabet og lad alt køle af inden der kan skæres små bidder af massen
  6. Opbevar’ bidderne i køleskabet i en boks

 

 

PEANUTBUTTER BITES
Ingredients (approx . 24 small bites)
250 g dried dates
100 g almonds
3,5 tbsp. cocoa
50 g coconut
2,5 tbsp. peanutbutter

 

For the top: 80 g dark chocolate and 1-2 tbsp. peanutbutter

  1. Blend dates, almonds, cocoa, coconut and peanut butter together until smooth
  2. Place the mixture on a dish (20×20) and let it rest in the fridge
  3. Melt the dark chocolate and pour it over the cooled curface
  4. Melt the peanutbutter and distribute it randomly on top of the chocolate
  5. Put it back in the fridge and let it rest before you cut out small bites.
  6. Keep the bites in a box in the fridge

penub3

penub1

tidligere indlæg næste indlæg

28 Kommentarer

  • Reply Anonym 26 marts, 2014 at 11:56

    Lækkert indslag – er selv tosset med peanutbutter! Jeg havde dog ingen dadler, så jeg brugte rosiner… håber det ikke bliver for sødt!

    • Reply Twin Food 28 marts, 2014 at 09:31

      Hehe, vi har det på samme måde!
      Vi håber det blev godt med rosinerne også?! :)
      God weekend!

  • Reply camilla bech 26 marts, 2014 at 12:39

    Hej Twins! ;o)

    Tak for en herre lækker blog! :)
    Er der nogen mulighed for at man kan ønske en opskrift, til en dag i keder jer og mangler noget at eksperimentere med? ;b

    I så tilfælde ville sunde oreos eller frozen youghurt gøre mit dessert hjerte lykkelig!

    Knus en trofast læser!

    • Reply Twin Food 28 marts, 2014 at 09:32

      Hej Camilla

      De to opskrifter er skrevet ned og det kan da ikke udelukkes at vi vil eksperimentere lidt i køkkenet – det er to ting vi selv er kæmpe fan af ;-)!
      Hav en dejlig weekend!

  • Reply Ditte 26 marts, 2014 at 18:50

    Åh, de ser så lækre ud. Har I mon et alternativ til dadlerne? Jeg kan ikke tåle tørret frugt, men den her opskrift ser jo for lækker ud:)

    • Reply Twin Food 28 marts, 2014 at 09:33

      Hej Ditte.
      Mhh, ikke umiddelbart faktisk, men vi skal nok lige skrive herinde igen hvis vi pludselig skulle komme på noget :-)!

  • Reply Nadja - Cinnamon, please 26 marts, 2014 at 20:59

    Åh mums! Det ser alt for godt ud. Men det synes jeg ærlig talt, at alt herinde gør! ;)

    // Nadja

    • Reply Twin Food 28 marts, 2014 at 09:33

      Hehe, tusind tak!
      De her bidder var virkelig gode og forsvandt alt for hurtigt fra køleskabet ;)

  • Reply A+K/VenterPaaVin 26 marts, 2014 at 21:09

    Åh, de er så gode, har selv lavet nogle lignende – det er skrækkeligt. Jeg kan rydde fadet på en dag, uden at blinke. Og sådan ender det bare hver gang.

    – Anne

    • Reply Twin Food 28 marts, 2014 at 09:34

      Ja, det er så vildt. Det kan gå meget stærkt når man først går i gang – men de smager jo også godt ;-)!
      Rigtig god weekend, Anne! :)

  • Reply N 27 marts, 2014 at 15:40

    Mums hvor ser de lækre ud. Jeg har netop lavet dem faktisk, men synes nu ikke det er SÅ let som i gør det til. Haha ;) Måske er jeg et fjols i et køkken… :D

    • Reply Twin Food 28 marts, 2014 at 09:38

      Hehe, det beklager vi – vi håber du synes om smagen!

  • Reply Anita 31 marts, 2014 at 10:38

    Hej Twins. Lækre bidder! Ved i hvordan kalorieindholdet er i dem?

    • Reply Twin Food 31 marts, 2014 at 16:41

      Hej Anita
      Det ved vi desværre ikke :)
      Men vi tænker at man selv kan regne det ud på nettet, nu når mængderne er angivet.

  • Reply Ravfood 3 april, 2014 at 17:05

    Sikke en lækker gang rawfood. Jeg elsker peanutbutter, så den skal helt sikkert afprøves snart. Tak for masser af sød og god inspiration.
    Mvh Kathe

    • Reply Twin Food 6 april, 2014 at 14:54

      Tusind tak :) peanutbutter er også et kæmpe hit her ;)!
      KH

  • Reply Dadel-peanutbutter-stykker | Pagik 3 april, 2014 at 20:31

    […] at lave, skal slet ikke bages, og så smager de af snickers. Kan det blive bedre? Opskriften er fra Twin Food, men jeg modificerede den lidt, da jeg ikke fik den smeltede peanutbutter til at fungere (læs: den […]

  • Reply hsbp 9 april, 2014 at 20:53

    Skøn opskrift men min masse hænger ikke sammen? Kan jeg komme lidt kogende vand i? Er det chokoladen der får det til athænge sammen? Når jeg laver dadel kugler ligger jeg dadlerne i kogende vand. Det giver lidt væde.

  • Reply Stinne 11 april, 2014 at 09:55

    De ser jo vildt lækre ud! Der kokos i har i opskriften er det kokosmel eller kokosmælk eller?

    • Reply Twin Food 14 april, 2014 at 14:34

      Det er kokosmel ;)

  • Reply Maria 16 april, 2014 at 22:49

    Rigtig lækker opskrift. Jeg gav den et skud tidligere i dag, jeg syntes dog at massen var en smule tør og smuldret så jeg gav den et skvæt kaffe og fordi jeg var lidt for rundhåndet måtte jeg kriseafværge med blendet havregryn MEN! Jeg endte stadig med en lækker alt-mulig-bar og toppede lækkerheden med finthakkede salte peanuts. Resultatet ret så udsøgt og jeg tror næste gang at jeg giver den lidt mere power på kaffen!

    Tak for en inspirerede blog.

    • Reply Twin Food 22 april, 2014 at 14:19

      Dejligt at dine bidder – med de små justeringer – også blev et hit :)
      Og god idé med kaffen, det må vi prøve næste gang :)!

  • Reply Julie 20 april, 2014 at 00:17

    Hvor ser det lækkert ud!! :-)
    Er det 250 dadler med eller uden sten?

    • Reply Twin Food 22 april, 2014 at 14:24

      Mange tak :)
      Det er 250 g uden sten

  • Reply » TÆRTER MED MASCARPONE CREME OG RABARBER 16 maj, 2014 at 08:33

    […] mascarpone creme og kogte rabarber på toppen. Tærtebunden er en raw bund med opskrift a la vores peanutbutter bidder. Mascarpone cremen har vi ladet være det søde og rabarberne det sure. Hvis man bruger nogle andre […]

  • Reply » PEANUTBUTTER BIDDER MED COOKIE DOUGH 26 maj, 2014 at 09:56

    […] var så vilde med vores tidligere peanutbutter bidder at vi har måtte eksperimentere lidt med dem i køkkenet. Det er der blevet, og resultatet blev […]

  • Reply Pernille 20 februar, 2015 at 14:05

    Det ser lækkert ud :)
    Har I erfaring med hvor lang tid de kan holde sig i køleskab?

    • Reply Twin Food 21 februar, 2015 at 20:49

      Tusind tak!
      Vi vil skyde på en uges tid – vores plejer at være væk inden ;)!

    Skriv en kommentar