PÅSKEÆG MED KARAMEL –
Højtider, No bake, Snacks, Søde sager

PÅSKEÆG MED KARAMEL

Påsken nærmer sig og i år ville vi lave nogle påskeæg, som vi ikke havde prøvet før – nogle med karamel. Faktisk har vi haft ideén i hovedet længe og da vi modtog en pakke fra Odense med marcipan, nougat og overtræks chokolade, var der ingen undskyldninger for ikke at komme igang. Det eneste vi manglede var karamellen, som hurtigt blev sat over. Æggene er meget nemme at lave. Vi synes det nemmeste var at forme at hul i marcipanen, hvor vi kom karamel og et stykke nougat i – derefter lukkede vi til igen med marcipan og formede til et æg. Vi brugte en sprøjtepose til at få karamel i æggene og det fungerede fint og uden alt for meget griseri ;-) De blev allesammen overtrukket med mørkt chokolade og så lavede vi et par striber med hvid chokolade. Tilslut pyntede vi med lidt frysetørrede hindbær. Vi håber I allesammen får en dejlig søndag derude, her skal den stå på skolearbejde det meste af dagen og så skal vi spise ved vores forældre i aften! :-)

Ingredienser:
Marcipan
Nougat
Mørk chokolade

 

Fyld: Karamel og nougat. Lav karamellen ved at ligge dåsen i en gryde og dæk til med vand. Kog dåsen i 3 timer, hvor den konstant er dækket med vand.

 

  1. Tag et stykke marcipan og udhul det en smule
  2. Kom en lille kugle nougat i og derefter karamel
  3. Læg et lille stykke marcipan over som lån og form det til et æg
  4. Kom de formede æg i køleskabet indtil de er kølet lidt af
  5. Smelt chokolade til overtræk i mellem tiden
  6. Dyp æggene i chokoladen og kom dem på køl igen efter
  7. Smelt den hvide chokolade og kom den i en pose. Klip et lillebitte hul i posen og pynt æggene med steger eller fx prikker. Opbevar dem i en lufttæt beholder ved stuetemperatur når chokoladen er størknet

 

tidligere indlæg næste indlæg

9 Kommentarer

  • Reply Christina 17 marts, 2013 at 10:02

    I skulle simpelthen have prisen for mest fristende og lækre opskrifter på en blog. Er altid spændt på at se hvad i ellers finder på. De her skal måske have afprøvet inden påske :)

    • Reply Twin Food 17 marts, 2013 at 13:36

      Tusind tak, Christina! Hvor er du sød :-)!! Prøv dem til påske, hvis der er mulighed, de er nemlig super gode ;-)
      God søndag!!

  • Reply ida 17 marts, 2013 at 12:27

    Jeg elsker, at I ikke er bange for at eksperimentere – alt ser så lækkert ud! :) Jeg har et foreslag til et eksperiment – jeg har nemlig selv tænkt på at lave en snickers-inspireret is med ismaskine, men lidt usikker på, hvordan den bliver bedst? ;) Jeg får en masse piger til fødselsdag på fredag, og der laver jeg cookiedough is efter jeres opskrift!

    • Reply Twin Food 17 marts, 2013 at 13:44

      Tusind tak, Ida :-)!! Uh det snickers-eksperiment lyder meget spændende, har dog heller ikke helt nogen anelse om hvordan den laves bedst, og hvordan man får lavet “snickers-isen” bedst :-)!! Glæd dig til cookiedough isen, den er bare mums – og rigtig god fødselsdag!! :-)

  • Reply Karina 18 marts, 2013 at 21:33

    Jeres opskrifter og blog er bare super skønne:) men hvor er opskriften karamellen ??;)

    • Reply Twin Food 19 marts, 2013 at 07:54

      Hej Karina! Tusind tak!
      Den står der – under fyld (Fyld: Karamel og nougat. Lav karamellen ved at ligge dåsen i en gryde og dæk til med vand. Kog dåsen i 3 timer, hvor den konstant er dækket med vand.) Men det er så nemt at vi godt kan forstå du kan overse det ;-)!

  • Reply karo 19 marts, 2013 at 22:53

    hvad er det for en dåse i snakker om ?

    • Reply Twin Food 20 marts, 2013 at 07:05

      Den kondenserede mælk er i en dåse – det kan købes i diverse supermarkeder. Det er den dåse du lægger i en gryde og som skal dækkes med vand. Håber det giver bedre mening nu? hvis man ikke har prøvet det før, kan det godt være meget mystisk at en dåse med kondenseret mælk kan blive til en dåse med karamel bare ved at man koger den i 3 timer – men det passer ;-)

  • Reply PÅSKE HOS TWINFOOD | Twin Food 24 marts, 2013 at 11:01

    […] Påskeæg med karamel Cookie dough truffles […]

  • Skriv en kommentar