OVNBAGT PASTA MED KYLLINGEFRIKADELLER OG FETA –
Hovedretter, Kylling, Pasta

OVNBAGT PASTA MED KYLLINGEFRIKADELLER OG FETA

Når vi er på arbejde og ikke ved hvad vi skal lave til aftensmad, står vi altid og snakker med vores chef om forskellige gode mulighed. Denne her ret med ovnbagt pasta og feta var en ret han kom på vi skulle lave, og da vi næsten havde alle ingredienser til den, sprang vi hurtigt med på ideén. Det blev til pasta vendt i tomatsauce, bagt i ovnen med feta og citron på toppen. Vi havde et par kyllingedeller i fryseren, som blev tøet op og kom med i retten. En meget hurtig ret, hvor der sagtens kan tilsættes andet end blot tomatsauce, f.eks. en kødsauce eller andre grøntsager. Pastaen skal koges inden og når den så bages i ovnen bliver den sprød og knasende. Vi bagte vores åbne i små folie bakker indtil fetaen var gylden. Pakkerne kan også nemt bruges som tilbehør til et stykke godt kød, hvis ikke man ønsker at bage hele sin ret ;-) 

Ingredienser (giver 4 pakker)
Pasta til 2 personer
ca. 100 gram fetaost
kyllingefrikadeller (se opskrift nedenfor)
3-4 dl tomatsauce
Salt og peber
Saft fra 1/2 citron
1 fed hvidløg
3-4 kogte asparges

 

  1. Kog pasta efter anvisning på pakken
  2. Skær feta, kyllingedeller og asparges i mindre stykker – hak også hvidløg fint
  3. Når pastaen er et par minutter fra at være færdigkogt hældes vandet fra
  4. Bland tomatsauce, kyllingedeller, asparges og hvidløg med pastaen
  5. Kom også salt og peber ved
  6. Fordel pastaen i små pakker lavet ud af sølvpapir og bagepapir (hvis man vil kan hele molevitten også kommes i et ovnfast fad)
  7. Kom lidt citronsaft henover og drys med fetaost
  8. Bag dem ved 200 grader i ca. 15-20 min

Kyllingefrikadeller (ca. 15 stk)
450 g. hakket kyllingekød
1 rød peber
1 cornichon
1 æg
1 dl. havregryn
Salt og Peber

 

  1. Skær rødpeber og cornichonen i mindre stykker – gerne ret fint.
  2. Bland det hakkede kyllingekød med grøntsagerne, æg, havregryn og lidt salt og peber
  3. Stil gerne massen (hvis du har tid) i køleskabet 30 minutters tid
  4. Form små deller af massen og steg dem på panden på begge sider til de er færdige

 

tidligere indlæg næste indlæg

10 Kommentarer

  • Reply ditte marie 27 februar, 2013 at 12:34

    Det ser lækkert ud!

    • Reply Twin Food 28 februar, 2013 at 11:25

      Tusind tak, Ditte Marie – det var super lækkert :)

  • Reply Anna-Nathalie 27 februar, 2013 at 15:33

    Mmmh MUMS!

    • Reply Twin Food 28 februar, 2013 at 11:27

      Rigtig meget mums ;-)

  • Reply Line 27 februar, 2013 at 18:09

    Det ser bare ud som en rigtig lækker aftensmad, der helt sikkert skal prøves herhjemme :-)

    • Reply Twin Food 28 februar, 2013 at 11:27

      Det var det også, Line ;-) Og så oven i købet nemt! Vi håber du kan lide det!
      Ha en god dag!

  • Reply Rikke A. 28 februar, 2013 at 10:54

    Det ser jo virkelig godt ud. hmm.. feta det er altså også noget, der holder

    • Reply Twin Food 28 februar, 2013 at 11:28

      Tak, Rikke – Feta virker nemlig altid ;-)

  • Reply Trine K 24 oktober, 2013 at 13:12

    Som alt Jeres anden inspiration – LÆKKERT!

    Er ikke tosset med feta, mon man kan tilsætte hytteost i stedet?
    Skal laves til aften :-)

    • Reply Twin Food 26 oktober, 2013 at 07:51

      Hej Trine :)
      Tusind tak – hytteost kan du sagtens bruge i stedet :)
      God weekend!!

    Skriv et svar til Line Slet kommentar