OREO/MARSHMALLOW BIDDER OVERTRUKKET MED HVID CHOKOLADE –
Desserter, Livet i Sydney, No bake, Søde sager

OREO/MARSHMALLOW BIDDER OVERTRUKKET MED HVID CHOKOLADE

Som i kan se på bloggen her for tiden, bliver der lavet en del (måske lidt for mange!?) søde/usunde ting hernede i Australien – så længe vi er sammen og kan lave mad sammen, skal det nydes :-). Disse små bidder blev kreeret i går eftermiddags, da vejret var blæsende og regnfuldt. Nu når det ikke sker så tit at det regner, kan det godt være lidt hyggeligt + den tid der bruges på stranden, når solen skinner, kan nu bruges i køkkenet i stedet for! Vi elsker oreos og vil næsten vove og påstå, at alt der indeholder oreos, simpelthen ikke kan smage dårligt. Alt efter om man kan lide at der er ‘bid’ i den lille snack, kan man vælge at hakke oreos fint (med en blender) eller groft (med en kniv) – vi valgte kniven og synes at resultatet blev rigtig godt! De er lidt bløde i det pga. marshmallow og så har vi givet dem en hård ydersiden med smeltet hvid chokolade – lyder det ikke bare godt!?? :-)

 

Ingredienser (giver ca. 32 små):

150 gram marshmallow
150 gram oreos
1 dl havregryn
2 spsk smør
1 tsk vaniljesukker
ca. 150 gram hvid chokolade til overtræk (mørk- eller mælkechokolade kan også bruges)
  1. Smelt smør og marshmallows i en skål. Det nemmeste er at bruge en mikrobølgeovn, hvis man har sådan en – ellers kan de to ting smeltes over vandbad
  2. Hak oreos i ønskede størrelse (vi kan godt lide der er lidt bid i, så vi hakkede dem ikke til pulver)
  3. Bland vaniljesukker i smør/marshmallow massen og bland også havregryn i
  4. Tilsæt de hakkede oreos og sørg for det hele bliver blandet rigtig godt sammen
  5. Kom massen i en bredepande og tryk den sammen, så den er 1 1/2 – 2 cm i højden. Hvis man kommer lidt vand på hænderne, slipperne man får at have marshmallow udover det hele :-)
  6. Stil massen på køl i fryseren en halv times tid og skær derefter ønskede størrelse bidder
  7. Smelt hvid chokolade og dyp bidderne i en ad gangen
  8. Hvis man har lyst kan man drysse med lidt kakaopulver (det gjorde vi) eller lakridspulver
tidligere indlæg næste indlæg

12 Kommentarer

  • Reply Bianca 23 oktober, 2012 at 11:15

    Uh.. lækkert lækkert :)

  • Reply Heidi Kokborg 23 oktober, 2012 at 11:30

    Jeg elsker marshmallows og oreos, så jeg skal helt sikkert lave dem her! De ser super lækre ud :)

    • Reply Laura og Christine 24 oktober, 2012 at 07:00

      Så er vi sikre på at du også vil elske de her bidder :-) De er desværre allerede væk her..

  • Reply Kristinas Madunivers 23 oktober, 2012 at 16:47

    Hvor ser de lækre ud.
    Hvilket mærke chokolade (og %) bruger i normalt til jeres desserter og konfekt?

    • Reply Laura og Christine 24 oktober, 2012 at 07:02

      Tusind tak! Vi har faktisk ikke rigtig noget bestemt mærke, det er sådan lidt hvad der er på tilbud og ikke er alt for dyrt, nu når vi er på SU :-). Men % er min. 70 – håber det kan bruges!

  • Reply Kristina 24 oktober, 2012 at 09:32

    wow, de ser ikke ligefrem sunde ud – men lækre det gør de ;)
    Synes oreo kan benyttes til så mange “ulækre” (på den gode måde) opskrifter ;)

    • Reply Laura og Christine 25 oktober, 2012 at 13:57

      Hah du har helt ret ;-) Oreos kan kun gøre en opskrift bedre!

  • Reply Anonymous 24 oktober, 2012 at 17:48

    Det lyder utrolig sødt??

    • Reply Laura og Christine 25 oktober, 2012 at 13:58

      Vil nu ikke sige at de er utrolig søde. Marshmallows er søde – så selvfølgelig er det en sød bid :-)

  • Reply Anonymous 6 november, 2012 at 12:03

    Har virkelig aldrig overvejet man kan smelte skumfiduser på den måde?! Lavede disse i går, og de smager bare godt! De forsvandt lidt for hurtigt. hmm..
    Lavede dem med mælkechokolade i stedet for hvid, det var et hit!
    Tak for opskriften.

    • Reply Laura og Christine 6 november, 2012 at 16:30

      hehe – det er ligesom når man griller dem jo, så smelter de også ;-)!
      Vi er glade for at du kunne lide dem og er sikker på de mindst smager ligeså godt med mælkechokolade!!

    Skriv et svar til Laura og Christine Slet kommentar