ØLLEBRØD-GRØD –
Brunch, Grød, Morgenmad

ØLLEBRØD-GRØD

øllegrød

Det er første gang, at vi har kastet os over at lave øllebrød, og denne her udgave vil vi nok mere kalde en øllebrød-grød. Vi har blandet en god portion havregryn i for at få den mere “grødet” og fast. Nogle af de få ting vi kan huske, vi ikke kunne lide som børn, var øllebrød – og derfor har vi næsten ikke turde at prøve igen. Vi fik det sommetider i børnehaven, og vi kunne simpelthen ikke fordrage det, og så syntes vi at det lugtede mærkeligt. Det har heldigvis ændret sig i dag, og vi var faktisk ret overrasket over denne her omgang øllebrød-grød :) Vi har toppet med en god klat skyr, honningristede hasselnødder og lidt blåbær. Efter vores mening kan grøden både spises til morgen- og aftensmad – vi har prøvet begge dele og det er virkelig et godt mættende måltid :)

 

Ingredienser (2 portioner)

250 g rugbrød

4 dl vand

1 dl havregryn

1,5 dl øl

2 spsk honning

1 tsk kanel

 

Hasselnøddecrunch lavet af 3/4 dl hakkede hasselnødder vendt og ristet på panden i 1 spsk honning

  1. Skær rugbrødet i tern og læg det i blød i en gryde i de 4 dl vand i ca. 30 min
  2. Tilsæt havregryn og øl og lad hele massen koge op indtil der ikke er nogle rugbrødsklumper
  3. Smag til med honning og kanel, når den ønskede konsistens er opnået
  4. Servér med skyr, hasselnøddecrunch og blåbær

øllebrød

tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar