NO BAKE BAILEYS/CHOKOLADE CHEESECAKE –
Desserter, No bake, Søde sager, Sundere alternativer

NO BAKE BAILEYS/CHOKOLADE CHEESECAKE

baic4

Så er det igen mandag og hvorfor ikke starte dagen med en opskrift med lidt alkohol i?! – som om vi ikke har fået nok i weekenden ;-) Vi har været så heldige at få en Baileys ind af døren med posten her for et stykke tid siden. Siden da har den bare stået og kigget og ventet til den rigtige anledning til at blive brugt i. Den Baileys vi har fået er ikke den originale Baileys, men i stedet den nye Baileys Chocolat Luxe, som har en dejlig smag af chokolade. Den har som skrevet fået lov at stå længe og i weekenden fandt vi endelig på en opskrift den skulle bruges til – nemlig denne yoghurt/cheesecake (med udgangspunkt fra denne) med chokolade stykker og selvfølgelig Baileys. Den er simpel at lave, kræver ingen ovn, bare et køleskab den kan stå og sætte sig i. Mængden af Baileys i opskriften kan selvfølgelig varieres alt efter hvor vild man er med smagen. Vi er ret vilde med smagen og tilsatte sådan at man lige kunne fornemme lidt Baileys i hver bid – super lækkert :-)

 

Ingredienser (1 springform med diameter på 22 cm):

Bund
250 g dadler
50 g mandler
300 g fuldkornsdigestive
ca 2 spsk Baileys Chocolat Luxe

  1. Blend dadler, mandler og kiks godt indtil massen bliver klistret og sammenhængende
  2. Tilsæt bailey 1 spsk ad gange og smag til
  3. Pres den ud i bunden af springformen og sørg for at den er lige tyk over det hele
  4. Stil den i køleskabet i 1/2 times tid

 

Fyld
5 dl yoghurt neutral
400 g philadelphia smøreost
1 vaniljestang
100 g hakket chokolade
10 spsk Baileys Chocolat Luxe
6 blade husblas

  1. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  2. Bland yoghurt, philadelphia og vanilje til en ensartet tyk masse
  3. Tilsæt hakket chokolade samt bailey og smag til (tilsæt evt. mere hvis det ønskes)
  4. Pres husblas’sen fri for vand og smelt den i mikroovnen (kan også gøres over vandbad) og lad det køle en anelse af inden den blandes i yoghurt massen under omrøring
  5. Hæld yoghurt massen udover den afkølede bund og stil kagen tilbage i køleskabet i ca. 2 timer eller indtil massen er fast

Pynt
ca. 50 g groft revet mørk chokolade og hakkede pistacie nødder

 

baic1

baic3

baic2

tidligere indlæg næste indlæg

48 Kommentarer

  • Reply Merete Friis 10 februar, 2014 at 11:16

    Pas på! i skriver 10 dl – det er en liter. Mon ikke I mener 10 ml??

    • Reply Twin Food 10 februar, 2014 at 11:47

      TAK for det vågne øje – fejlen er rettet nu ;-)
      1 liter baileys er vist lige i overkanten, heh

  • Reply Sigrid 10 februar, 2014 at 11:39

    MUMS!! Det lyder lækkert!! Men 10 dl bailey – er det ikke lidt meget?!

    • Reply Twin Food 10 februar, 2014 at 11:46

      Jo det er alt for meget ;-)
      Der sneg sig lige en stavefejl ind med dl i stedet for spsk :)

  • Reply Julie Monberg 10 februar, 2014 at 12:33

    Mine tænder løber i vand!

    • Reply Twin Food 11 februar, 2014 at 20:32

      Den var super lækker :)

  • Reply Karen Arnfast 10 februar, 2014 at 18:19

    Til bunden bruger I dadler. Er det friske eller tørrede dadler?

    • Reply Twin Food 11 februar, 2014 at 20:33

      Vi bruger tørrede dadler :)

  • Reply Anna-Nathalie 10 februar, 2014 at 19:05

    Årh den lyder altså virkelig, virkelig god! :D

    • Reply Twin Food 11 februar, 2014 at 20:33

      Det var den også ;)

  • Reply Anonym 10 februar, 2014 at 21:31

    Mine tænder løber også i vand! Så ved jeg, hvad jeg skal lave til dessert, når mine forældre skal imponeres over mine evner i køkkenet om nogle uger!

    Har I et forslag til en lækker hovedret (der imponerer, men som er billig og nem) jeg kunne servere inden jeg smækker denne cheesecake på bordet? :-)
    Tak for en altid inspirerende blog.
    Kh Trine

  • Reply Hvadskalvibage/Mette 11 februar, 2014 at 09:02

    Jeg er helt vild med den nye bailey, det er super lækker smag af chokolade.

    Men må da lige overveje om jeg kan nænne at “ofre” lidt bailey på denne opskrift for den lyder rigtig lækker. På den anden side, så kan det jo også være undskyldningen for at købe en ny flaske :-)

    • Reply Twin Food 11 februar, 2014 at 20:41

      Præcis – den er super god :)
      Og den gør det rigtig godt i kagen, så ja der er vidst ikke andet for end at købe en mere ;)!

  • Reply Anonym 11 februar, 2014 at 19:30

    Hej I to, det ser virkeligt lækkert ud alt det i laver!
    jeg har lige et spørgsmål, tror i SKyr vil blive for surt og måske for tykt og bruge i stedet for yoghurt?

    • Reply Twin Food 11 februar, 2014 at 20:42

      Tusind tak :)
      Man kan formentlig godt anvende skyr i stedet – det sure vil komme frem, men smag evt. på massen inden og tilsæt lidt sukker hvis den er for sur :)

  • Reply Kristine 12 februar, 2014 at 16:52

    Super lækkert :) Vil man kunne bage kagen om morgen, stille den i køleskabet og så først spise den om aften, tror I?

    Jeres blog er den bedste.

    • Reply Twin Food 17 februar, 2014 at 14:53

      Hej Kristine – det vil du sagtens kunne gøre. Det tager et par timer for kagen at sætte sig i køleskabet, så den skal står der i et par timer. Den tager heller ikke skade af at blive lavet aftenen inden, det var sådan vi selv lavede kagen :-)

      Tak fordi du gider og læse med!

  • Reply Elisa 14 februar, 2014 at 11:57

    Kan denne lækre kage godt stå natten over?

    • Reply Twin Food 17 februar, 2014 at 14:54

      Hej Elisa
      Ja, det tager den ingen skade af ;-)

  • Reply Marie 5 marts, 2014 at 13:23

    Hej – kan man lave samme kage med den traditionelle Bailyes?

    • Reply Twin Food 8 marts, 2014 at 12:45

      Hej Marie
      Det kan du sagtens! :)
      God weekend

  • Reply caroline 8 marts, 2014 at 12:02

    tror du at man kan bruge philadelphia light eller falder den så sammen?:)

    • Reply Twin Food 8 marts, 2014 at 12:52

      Hej Caroline,
      Det vil vi godt mene at man kan bruge.
      Husblassen skal nok sørge for at det stadig stivner :)

  • Reply Louise 13 marts, 2014 at 02:57

    Jeg har planer om at prøve kræfter med denne her kage til mine fødselsdags gæster, men jeg har ingen erfaring med at bruge husblas, og jeg er lidt bange for det, er det svært? har i evt nogle tricks mod begynderfejl?

    • Reply Twin Food 13 marts, 2014 at 10:07

      Mums, det lyder som en god idé :)
      Vi er heller ikke selv de store husblas brugere, så det burde være til hvis bare du følger opskriften :) For at undgå husblas klumper i kagen er det vigtigt at den bliver smeltet helt (over vandbad eller i mikroen), køles en anelse af og så blandes i dejen under god omrøring, så det kan blive fordelt :)
      Vi er sikre på det nok skal lykkeds godt!

  • Reply Louise 16 marts, 2014 at 09:43

    Lige en ting mere. Jeg har haft lidt svært ved at finde tørrede dadler. Kan man evt skifte dadlerne ud med en anden tørret frugt? figner eller abrikos? eller lign?

    • Reply Twin Food 17 marts, 2014 at 08:50

      Ej hvor mærkeligt, her i aarhus findes de stort set alle steder – vi plejer at købe en stor æske, så er der rigeligt :) Vi er ikke sikre på at figner eller abrikoser giver sammen konsistens/smag, men ja det er jo altid et forsøg værd – vi har ikke prøvet det :)
      KH

  • Reply » BAGT HINDBÆR CHEESECAKE // RASPBERRY CHEESECAKE 26 april, 2014 at 09:05

    […] cheesecake, er virkelig en nem en af slagsen. De andre opskrifter vi har på cheesecake fx her og her, har vi ikke bagt kagen, men blot brugt husblas til at få massen til at stivne. I denne […]

  • Reply » BAGT HINDBÆR CHEESECAKE // RASPBERRY CHEESECAKE 26 april, 2014 at 14:05

    […] cheesecake, er virkelig en nem en af slagsen. De andre opskrifter vi har på cheesecake fx her og her, har vi ikke bagt kagen, men blot brugt husblas til at få massen til at stivne. I denne […]

  • Reply Stine 3 juli, 2014 at 09:34

    Hej Twinfood
    Den lyder så lækker og skal helt sikkert prøves. Men jeg reagere meget dårlig på hvede dvs digestive, så tror i kiksene kan erstattes af evt blendede mandler eller mandelmel? Mon den skal bages hvis der bruges mandelmel?
    Mvh
    Stine

    • Reply Twin Food 3 juli, 2014 at 16:50

      Hej Stine
      Vi vil umiddelbart godt tro at du kan erstatte med mandler (nok ikke alle 300 gram – måske 150) og så se hvordan konsistensen er. Det er muligt at den er helt fin og sagtens kan formes ud fra det :)

  • Reply Louise Petersen 10 september, 2014 at 11:08

    Hej Twins :-)

    Har tænkt mig at lave denne kage.
    Måske med Oreobund :-/
    Men vil gerne ha kaffe i massen. Tror i det skal være instant eller alm kolbekaffe eller espresso og hvor meget og hvornår mon det skal tilsættes og hvordan ??

    Knus og tak

    • Reply Twin Food 10 september, 2014 at 12:58

      Hej Louise :)
      Uh oreo bund lyder da for lækkert!! Og god idé med kaffen. Vi ville tilsætte kaffen sammen med baileyen, evt. bare som normal filterkaffe – prøv med 1-2 spsk. Og tilsæt så lidt ekstra mandler og kiks – måske bare 50 g. i alt. Prøv at smag til hvordan det fungerer og tilsæt evt. mere kaffe eller flere kiks hvis den er alt for flydende. Så længe den holder nogenlunde sammen er den helt fin.
      Vi vil meget gerne høre om resultatet ;)!

      • Reply Twin Food 10 september, 2014 at 18:15

        Hej igen Louise.
        Det kan faktisk godt være at du får mere kaffe smag ved at lave et espresso shot, eller instant shot (hvis ikke du har mulighed for expresso) – tag 1 spsk. instant kaffe og opløs den i 1/2 dl vand og benyt det lidt af gangen :)

        • Reply Louise Petersen 11 september, 2014 at 15:13

          Super :) min tanke var også et instant-shot og så tilsætte det med bailey’en i selve ostemassen og så lave en alm. Kiksebund med oreo uden nødder og dadler

          • Twin Food 11 september, 2014 at 19:08

            Ah selvfølgelig, vi troede du ville have det i bunden ;)!
            God fornøjelse hvert fald – det lyder lækkert! :)

  • Reply Line 26 september, 2014 at 14:00

    Hey Twinfood!

    Tror i det er muligt at lave denne kage uden bailey? Jeg er ikke så glad for smagen, men skal det bare helt udelades eller skal anden væske tilsættes?

    Venlig hilsen
    Line

    • Reply Twin Food 26 september, 2014 at 14:21

      Hej Line
      Det kan du sagtens. I bunden erstatter du bare baileyen med vand i stedet og i fyldet synes vi du skal tilsætte enten kakaomælk eller mild kaffe i stedet, afhængig af hvad smag du ønsker :)

  • Reply Pernille 9 januar, 2015 at 10:45

    Hej Twinfood
    Tror I, at det er muligt at bruge den alm. Bailey i stedet for Baileys Chocolat Luxe ?

    Venlig Hilsen
    Pernille

    • Reply Twin Food 9 januar, 2015 at 12:44

      Hej Pernille
      Det kan du sagtens gøre :)

      God weekend!

  • Reply Sine 9 marts, 2015 at 16:51

    Hej piger,

    Først og fremmest, tusinde tak for jeres fantastiske opskrifter – jeres side er altid den første jeg tjekker for inspiration!

    Jeg vil super gerne lave denne lækre cheesecake til mine veninder som kommer på besøg i morgen aften – dog er min ene veninde og jeg selv gravide, og jeg vil derfor høre hvad man kan erstatte Baileyen med?

    Vh. Sine

    • Reply Twin Food 9 marts, 2015 at 21:47

      Hej Stine. Tusind tak for din søde kommentar. Du kan sagtens undvære Baileyen og du behøver faktisk slet ikke at erstatte den med noget :-) bare følg opskriften og se bort fra Baileyen ;-)

  • Reply Camilla 29 marts, 2015 at 15:10

    Afprøvede kagen i fredag, og hold nu op hvor var den god! Jeg kom dog liiidt ekstra bailey både i bunden og i cremen, det tog den altså ikke skade af ;) Jeg havde dog lidt en udfordring med at få kagen op fra bunden af springformen, har i puttet bagepapir i? Eller har i et godt trick til at få den løsnet? :)

    • Reply Twin Food 29 marts, 2015 at 20:03

      Hvor lyder det lækkert!! Og god idé med ekstra bailey – det tager man vist aldrig skade af ;)! Uh vi mindes ikke vi havde problemer, men hvordan vi fik den ud kan vi ikke lige huske ;) Man kan helt sikkert godt bruge bagepapir, der nok vil gøre det lidt nemmere!
      KH

  • Reply Louise 1 november, 2015 at 16:04

    Hvor mange personer beregnes opskriften til? Skal servere for 16 personer og er nysgerrig på om opskriften skal fordobles ol.
    Vh

    • Reply Twin Food 1 november, 2015 at 19:00

      Hej Louise :-)
      Opskriften giver en springform, så hvis der skæres store stykker vil den nok række til 8-10 personer.
      Hvis der laves dobbelt portion, burde der være rigeligt :) :)

    Skriv en kommentar