NEMME SØDE SAGER –
Desserter, No bake, Snacks, Søde sager

NEMME SØDE SAGER

sni3

Vi har været igennem bloggens arkiv her til morgen og fundet nogle søde lækre ting, som vi ville ønske vi havde i vores køleskab! At vi er tossede med søde sager, kan ikke siges nok her på bloggen. Og når det så er lækre sager der ikke tager lang tid at forberede, er det et ekstra plus! Det er også allesammen sager, der ikke skal bages, men blot på køl i køleskabet eller i fryseren. Da de skal stå på køl i lidt tid inden de kan nydes, kan man jo passende gå ud og nyde solen i mens ;-)! De kan snildt laves i god tid hvis man får gæster og fx serveres til en kop kaffe efter maden. (Scroll down for english version)

 

CRUNCHY CHOKOLADE

n_dc1

Ingredienser (til et fad på 17 cm x 17 cm)
100 gram mælkechokolade
100 gram mørk chokolade
120 gram blød nougat
100 gram digestive kiks (vi brugte fuldkorns)

  1. Smelt nougat og chokolade sammen over et vandbad
  2. Bræk kiksene i mindre stykker og kom dem i den smeltede masse
  3. Vend det hele godt rundt, så alle kiksene er dækket af nougat/chokolade massen
  4. Hæld blandingen over i et fad (ca. 17 x 17 cm) med bagepapir i – pynt evt med frysetørrede bær, vi pyntede med frysetørrede hindbær
  5. Sæt den på køl i 2 timer og skær ud i mundrette bidder. Opbevar dem på køl

 

 

NO BAKE SNICKERS BIDDER

sni3

Ingredienser (giver ca. 12-15)
100 ml mælk
60 gram smør
15 gram kakaopulver
150 gram sukker
70 gram peanutbutter
120 gram havregryn
100 gram hakkede snickers
30 gram mel
1 tsk vaniljesukker

Rul dem evt. i finthakkede peanuts

  1. Smelt smør og rør mælk og peanut butter ved
  2. I en skål blandes kakaopulver, sukker, havregryn og mel
  3. Hæld smør-blandingen over de tørre ingredienser og bland det hele godt sammen
  4. Tilslut tilsættes de hakkede snickers – sørg for det hele er blandet godt
  5. Sæt massen i køleskabet et par timer
  6. Når massen er blevet lidt mere håndterlig, laves der ønskede størrelser af snickers bidder
  7. Hvis det ønskes, kan de rulles i finthakkede peanuts
  8. Opbevar dem i en lufttæt beholder i køleskabet

 

NO BAKE SNICKERS BITES 

Ingredients (providing approx. 12-15)
100 ml milk
60 grams of butter
15 grams of cocoa powder
150 grams of sugar
70 grams of peanut butter
120 grams of oatmeal
100 grams of chopped snickers
30 grams of flour
1 teaspoon vanilla sugar

For the top: Chopped peanuts

  1. Melt butter and stir in milk and peanut butter
  2. In a bowl, mix cocoa powder, sugar, oatmeal and flour
  3. Pour the butter mixture over the dry ingredients and mix well together
  4. Connect add the chopped snickers – make sure everything is well mixed
  5. Set the mass in the fridge for a few hours
  6. When the mass has become a bit more manageable, made ​​the desired sizes of snickers chunks
  7. If desired, they can be rolled in chopped peanuts
  8. Store them in an airtight container in the fridge

 

BANAN/PEANUTBUTTER SNACK OVERTRUKKET MED CHOKOLADE

pea5

Ingredienser (18 stk.)
2 store bananer
350 g. smeltet chokolade
Peanutbutter

  1. Skær bananerne i skiver, ca 0,5 – 1,0 cm tykke. Kommer lidt an på hvor meget banan man vil have i en bid.
  2. Spred halvdelen af bananskiverne på en bageplade og placer peanutbutter ovenpå
  3. Læg den anden skive banan ovenpå peanutbutteren og sæt bagepladen i fryseren i en time
  4. Smelt chokoladen over vandbad og dyp banan-hapserne i, så de bliver helt dækket
  5. Stil de overdækkede banan-hapsere i fryseren i 2-3 timer – hvorefter de er spise klar :)

 

 

OREO BITES MED PEANUTS OG LAKRIDS

oreo1

Ingredienser (giver ca. 20 små)
120 gram cream cheese
145 gram oreos (svarer til en stor pakke)
10 gram peanuts
2-3 tsk raw lakridspulver (alt efter hvor meget lakridssmag man vil have)
100-150 gram mørk chokolade til overtræk

Pynt: Hakkede peanuts og lakridspulver

  1. Blend oreos og peanuts så tyndt det kunne blive
  2. Bland cream cheese i og mix det hele godt sammen
  3. Tilføj lakridspulver og rør rundt igen (tilsæt evt lidt ad gangen og smag til om der er nok smag af lakrids)
  4. Kom massen i en lille form med bagepapir, min var ca. 15 cm x 15 cm – stil formen i fryseren i ca. 1 time
  5. Når der er ca. 10 min tilbage kan chokoladen smeltes
  6. Tag den stivnede masse op af formen og skær den ud i ønskede bidder
  7. Kom chokolade på de små bidder – jeg brugte en madlavningspensel til at fordele det nogenlunde jævnt og så brugte jeg to tandstikker til at holde oreo-bidden (hedder det det??) imens
  8. Husk at kom det ønskede pynt på inden chokoladen er helt stivnet!

 

tidligere indlæg næste indlæg

8 Kommentarer

  • Reply Fru Kofoeds Køkken 12 juli, 2014 at 11:11

    Det var dog et syndigt labert indlæg! Sikke mange gode sager :) Tak for inspirationen og god weekend!
    Louise

    • Reply Twin Food 13 juli, 2014 at 12:33

      Tak, der er nemlig en masse at gå igang med ;)
      Rigtig god søndag!

  • Reply Camilla 12 juli, 2014 at 21:07

    Uha det ser sørme lækkert ud! Ummenum :-)

    • Reply Twin Food 13 juli, 2014 at 13:17

      Mange tak :) Næsten svært ikke at starte på noget af det ;)

  • Reply Mette 15 juli, 2014 at 09:36

    Det ser så lækkert ud. Men jeg har lige et spørgsmål til de oreo bites. I skriver ved ingrediens oversigten, at man skal bruge lakrids pulver. Men i opskriften skriver i lakrids sirup. Glæder mig til at prøve dem

    • Reply Twin Food 15 juli, 2014 at 10:35

      Det beklager vi, det var lige en smutter.
      I den gamle opskrift brugte vi sirup, men i den nye har vi brugt pulver, da vi synes det smager bedre – så det er pulveret der skal tilsættes nede i opskriften, det skulle være rettet ;-)

      Rigtig god sommmer, Mette! :-)

  • Reply Susanne 19 juli, 2014 at 10:58

    Tak for jeres fantastiske opskrifter,I er til stor inspiration. Fortsat god sommer !

    • Reply Twin Food 23 juli, 2014 at 19:04

      Tusind tak for din søde besked, Susanne :)
      Også rigtig god sommer til dig!

    Skriv et svar til Mette Slet kommentar