NEMME KARAMELLER MED LAKRIDS OG PECAN/PISTACIE NØDDER –
Desserter, No bake, Søde sager

NEMME KARAMELLER MED LAKRIDS OG PECAN/PISTACIE NØDDER

karam2

karam5

Vi har før forsøgt med hjemmelavede karameller lavet på kondenseret mælk, blandt andet i en chokolade udgave. I denne her omgang blev det til to lidt andre slags – 1 drysset med lakrids og 1 drysset med hakkede pecans- og pistacie nødder – begge to super lækre. Christine’s favorit var dem med pecans og Laura’s dem med lakrids – altid bedst når yndlingsikke er de samme, så er der mere til en selv ;). Det er super nemt at lave sine egne karameller efter denne opskrift og drys kan varieres alt efter ens yndlingssmage. Der kan for eksempel drysses med hakket chokolade, frysetørrede bær, vanilje, revet citron eller andre gode smage. Der er ri mulighed for at få skabt sine yndlingskarameller! Desuden er de super fine som en lille værtindegave og hvem synes ikke det er skønt at kunne komme som gæst med hjemmelavede lækkerier. Hvis de blot holdes i eget hus, hvilket slet heller ikke er dårligt, kan de opbevares i køleskabet i en lufttæt beholder. Vi hører gerne smage på yndlingskarameller så vi har noget at eksperimentere med til næste omgang. Vi har selv en idé om at prøve ingefær i karamelmassen..

 

ingredienser (ca. 30 stk.)
1 dåse kondenseret mælk
100 g smør
135 g brun farin

 

Til toppen: hakkede pistacie nødder, lakrids pulver (vi brugte en grov fra Johan Bülow), flagesalt, hakkede pecans

 

  1. Kom alle ingredienser i en gryde eller pande og lad det hele koge op sammen til det har en temperatur på 125 grader. Hvis man ikke ønsker karamellerne til den bløde side skal temperaturen nok op på ca. 130 (men vores endte på 125, så vi er ikke helt sikre på resultatet hvis man bevæger sig op til de 130 grader)
  2. Når massen er den rette temeperatur hældes den op i en bøtte beklædt med bagepapir (vores var 18 x 14 og vi havde 2 stk).
  3. Hvis man ønsker tyndere karameller skal man ikke hælde ligeså meget i bøtten

karam1

karam6

karam4

tidligere indlæg næste indlæg

7 Kommentarer

  • Reply Sine Smed 13 december, 2013 at 10:41

    Mmmm, det ser lækkert ud! Det er jo farligt at klikke ind på jeres blog med alle de lækre opskrifter i udgiver.

    • Reply Twin Food 17 december, 2013 at 13:08

      Tak for din søde kommentar, Sine!
      Vi er meget glad for at du vil følge med og synes opskrifterne er lækre :)
      Glædelig jul til dig

  • Reply Emilie 13 december, 2013 at 10:52

    Muuums, hvor ser de bare lækre ud. :) Jeg bliver nødt til at have anskaffet mig et sukkertermometer.

    • Reply Twin Food 17 december, 2013 at 13:08

      Tusind tsk Emilie!
      Og ja, vi synes da du skal anskaffe dig sådan et så du kan prøve st lave dem ;-)
      Glædelig jul!

  • Reply Ida 14 december, 2013 at 20:42

    Ej hvor ser de lækre ud! Dem vil jeg prøve at lave!
    Kan de laves uden sukkertermometer?

    • Reply Twin Food 17 december, 2013 at 13:07

      Hej Ida
      Et hvilket som helst termometer der kan gå op til de 125 grader kan bruges (stege termometer fx) vi tror dog at et sukkertermometer er mere præcist :-)
      Graden de ender på er alt afgørende for konsistensen de får når de er færdige- så man skal nok være på den sikre side og bruge et termometer :-)

  • Reply » VIND LAKRIDS LÆKKERIER 16 december, 2013 at 13:22

    […] Lakridskarameller […]

  • Skriv en kommentar