NEM CRUMBLE MED BLÅBÆR OG HINDBÆR –
Bagværk, Desserter, Søde sager

NEM CRUMBLE MED BLÅBÆR OG HINDBÆR

crumb2

Crumble er i vores øjne en af de letteste kager man kan lave, som samtidig smager helt fantastisk! Det er specielt en kage der egner sig godt til høj solskin, fordi den vi synes den er så sommerlig. I denne crumble har vi valgt at komme blåbær og hindbær i, da det var hvad vi havde i fryseren, men crumbles kan laves med et utal af forskellige ting som fx pære, æble, nektariner, mango og rabarber :-) Kagen blev lavet til en aften, hvor vi skulle hjem at spise ved vores forældre. Det gode ved denne crumble er, at den er ret frisk pga. hindbær og blåbær og den ligger derfor ikke så tungt i maven. Vi serverede creme fraiche til, men en god vaniljeis vil heller ikke være dårligt ;-) Vi lavede en stor crumble, men opskriften vil nok række til 5-6 små crumbles, hvis man hellere vil lave dem i små portionsskåle. Hvis man laver dem små, skal de nok ikke have længere end ca. 15 min i ovnen!

Ingredienser (1 stor crumble):
150 gram blåbær
100 gram hindbær
2 spsk sukker
80 gram smør
1 tsk vaniljesukker
100 gram mel
50 gram sukker
ca. 70 gram marcipan

 

  1. Kog blåbær og hindbær op med de 2 spsk sukker
  2. Lav crumble dejen ved at blande smør, vaniljesukker, marcipan, mel og 50 gram sukker i en skål – brug evt. hænderne til at smuldre det godt sammen (dejen skal ikke være klistret, så hvis den er for klistret kan man komme mere mel i)
  3. Kom bær-blandingen i bunden af et fad og smuldr crumble dejen udover
  4. Bag den i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min (toppen skal være gylden)
  5. Server med fx creme fraiche eller vaniljeis

crumb1

crumb4

crumb3

 

– Laura og Christine

tidligere indlæg næste indlæg

23 Kommentarer

  • Reply louiogbearnaisen 9 april, 2013 at 09:20

    Uhm, crumble er bare genialt i alle afskygninger :D Og med marcipan på toppen, så kunne jeg da godt snuppe 1 stykke eller 3 ;)
    Jeg kommer ofte lidt havregryn eller kokos i crumblen, syntes det giver en skøn struktur :)

    • Reply Twin Food 9 april, 2013 at 18:35

      Hvis vi havde mere sendte vi glædeligt et stykke… eller 3 ;-)! Den var super lækker og marcipanen er lige prikken over i’et!
      God idé med havregryn eller kokos, det må vi prøve næste gang ;-)

  • Reply isbjörg 9 april, 2013 at 11:00

    jeg bruger også altid havregryn i crumbledejen – mums.
    Min favoritversion er nok med æbler, kanel (masser af kanelsukker!) og en meget gavmild klat creme fraiche til.. :-)

    • Reply Twin Food 9 april, 2013 at 18:38

      Vi må prøve de havregryn næste gang, det lyder super lækkert!! Gavmilde klatter er altid godt ;-)

  • Reply Ulrika - Den glade kagekone 9 april, 2013 at 17:33

    Elsker crumble pie! Jeg har lige selv fundet rabarber i forretningen i går og overvejer om de ikke skal bruges til en crumble. Jeg bruger også altid havregryn i min crumble. Det giver lidt ekstra smag og sprødhed. Uhm! Jeres crumble ser nu lækker ud… Mvh Ulrika

    • Reply Twin Food 9 april, 2013 at 18:39

      Rabarber er bare det bedste!! lækkert, det er så dejlig sommerligt!! :-)

  • Reply Sofie 9 april, 2013 at 17:34

    Hvor ser det bare lækkert ud!! Hvis man går ind under mine ‘liked posts’ på Bloglovin, tror jeg at jeres posts udgør 75% eller sådan! hehe

    • Reply Twin Food 9 april, 2013 at 18:40

      Tusind tak, Sofie! Dejligt du “liker” os så meget ;-) Det er vi glade for!!

  • Reply A+K 9 april, 2013 at 18:30

    Åh, crumble er så godt, især med rabarber, glæder mig til de kommer i sæson igen!

    – Anne

    • Reply Twin Food 9 april, 2013 at 18:41

      De er så lækre, tror også vores yndlings er med rabarber! Det minder os sådan om sol og sommer :-)

  • Reply Mathilde 9 april, 2013 at 19:14

    Hej med jer piger.
    Det her ser virkelig lækkert ud, og noget der kunne være nemt at medbringe som dessert. Jeg har dog et sprørgsmål til jer. Da jeg virkelig ikke kan lide marcipan (ja det er rigtigt, og tør kun sige det højt fordi jeg sidder bag skærmen) spøg til side :) kan man tilføje noget andet i stedet? Kh.
    Mathilde

    • Reply Twin Food 10 april, 2013 at 08:09

      Hej Mathilde! :) Det er nemlig en rigtig let dessert at lave ;) Haha, du behøver ikke at komme marcipan i crumblen – det kan sagtens undlades. Hvis du har læst med i de andre kommentarer er der mange, som bruger havregryn, så det synes vi du skal prøve at tilføje :)
      Hav en dejlig dag!

  • Reply Caroline 10 april, 2013 at 14:29

    Det ser virkelig lækkert ud! vil jeg uden tvivl selv prøve at lave :D

    • Reply Twin Food 11 april, 2013 at 19:46

      Tak Caroline, vi håber du kan lide den ;-)

  • Reply Sidste arbejdsdag | ChinavianLiving 5 juli, 2013 at 13:35

    […] blev et hit! Crumblen er lavet med udgangspunkt i en opskrift fra madbloggen Twin Food (kan findes HER). Den eneste afvigelse fra deres opskrift er, at jeg kun har brugt hindbær. Det er generelt en […]

  • Reply Majsi 30 december, 2013 at 09:12

    Hvis man laver det med kanel og æbler. Skal æblerne så koges først og drysses med kanel

    • Reply Twin Food 30 december, 2013 at 11:30

      Hej Majs

      Det er ikke noget vi selv har prøvet, men ellers kan æblerne også koges møre med en anelse sukker og når de så er kommet i kagen, kan du drysse med kanel :-)
      Håber de bliver gode!

  • Reply Henriette 15 august, 2014 at 10:46

    Kan ikke helt læse ud fra jeres opskrift.. Er det frosne bær i bruger?

    • Reply Twin Food 18 august, 2014 at 11:05

      Ja, det er optøede frosne bær :)

  • Reply Stine 17 august, 2014 at 11:50

    Jeg synes ikke, at der står angivet mængde af mandler? I skriver at det er en stor crumble, hvor mange personer er der ca. til?

    • Reply Twin Food 18 august, 2014 at 11:13

      Mandlerne er kun brugt som pynt på toppen :)! Vi vil skyde på 5-6 pers., men det afhænger jo af hvor dessert-glad man er ;)

  • Reply Lise 18 september, 2014 at 09:54

    Hvis man bruger havregryn, kan man så undlade mel, eller bruge mindre. Og hvor meget ville i bruge af både havregryn og mel?

    • Reply Twin Food 18 september, 2014 at 13:24

      Hej Lise
      Når det nu er som crumble, tror vi faktisk godt at du kan erstatte alt mel med havregryn. Det vil gøre den lidt grovere, men ikke noget vi tror ville være dårligere :-)

    Skriv et svar til Mathilde Slet kommentar