MUSLI SNACK MED TRANEBÆR OG CHOKOLADE –
Snacks, Sundere alternativer, Til madpakken

MUSLI SNACK MED TRANEBÆR OG CHOKOLADE

mussn1

Vi elsker når vores madpakker indeholder en lille ekstra lækker snack. Disse runde müslibarer er perfekte til de dage hvor man er ved at gå helt kold hen ad eftermiddagen, specielt med en kop kaffe ved siden af ;-). Vi har altid müsli på lager, og hvis man har det, er de ekstra hurtige og lette at lave, derudover har vi tilføjet tranebær og chokolade. Begge dele kan selvfølgelig undlades, men vi synes det gør dem ret lækre! Massen samles blandt andet af kokosolie, honning (for at give dem lidt sødme) og peanutbutter (fordi vi elsker det). Hvis man ikke har nogen runde forme, kan man sagtens komme massen i et fad i stedet og skære barer ud efter bagningen (inden massen er kølet helt af).

 

Ingredienser (12-14 stk)

6 dl müsli (kan erstattes af 6 dl kerner/haveregryn/nødder/chiafrø)

En anelse salt

1 dl kokosolie

1/2 dl honning

1/2 dl peanutbutter

2 æg

70 gram tranebær

70 gram mørk chokolade

 

  1. Kom müsli og salt i en skål
  2. Smelt kokosolie, honning og peanutbutter i en skål og bland det sammen inden det tilføjes til müslien
  3. Tilføj æg og rør det hele godt sammen
  4. Hak chokoladen groft og tilføj det til massen sammen med tranebær
  5. Rør det hele godt sammen og sørg for at massen kan samle sig
  6. Form massen på en bageplade (vi brugte en rund form) og bag dem i ovnen ved 180 grader i 15-20 min (alternativt kan man komme massen i en firkantet form og skærer barer ud efter bagningen)
  7. Lad dem køle af inden de opbevares i en lufttæt beholder

mussn3

mussn2

tidligere indlæg næste indlæg

18 Kommentarer

  • Reply Susanne 27 februar, 2015 at 11:27

    De ser lækre ud! :-) Kan man erstatte kokosolie med almindeligt olie?

    • Reply Twin Food 28 februar, 2015 at 08:50

      Det er ikke noget vi har prøvet og det vil nok gøre lidt ved smagen. Men hvis du bruger en neutral olie ville vi mene at det godt kunne gå ;)
      God lørdag!

  • Reply Nina 28 februar, 2015 at 12:59

    Hvad kan man erstatte peanutbutter med?

    • Reply Twin Food 1 marts, 2015 at 14:18

      Hej Nina

      Det kan erstattes af fx honning, muligvis også kokosolie :)

  • Reply Sofie 28 februar, 2015 at 17:19

    Jeg har netop lavet disse vidundere og blev lige nødt til at skrive: TAK! De smager SÅ godt og er perfekte til den lille sult.

    • Reply Twin Food 1 marts, 2015 at 14:18

      Hvor dejligt at høre, Sofie :) :)
      God søndag!

  • Reply Surova 2 marts, 2015 at 08:22

    Hvad er egentlig grunden til at I vælger kokosolie?

    • Reply Twin Food 2 marts, 2015 at 09:36

      Vi synes det giver en god konsistens til snack’en, og så havde vi noget, som skulle bruges :)

  • Reply LoneLo 2 marts, 2015 at 08:38

    Ved I hvor længe de kan holde sig i lufttæt beholder? Og kan man evt. fryse dem ned?

    • Reply Twin Food 2 marts, 2015 at 09:37

      Vores har holdt sig i ca. 1 uge i en lufttæt beholder :-)
      Vi er ikke klar over om de kan fryses, men vi vil tro det. Det kan være, at de vil blive mere skrøbelige, og måske have tendens til at falde lidt fra hinanden.
      God dag!

  • Reply Laura Nielsen 5 marts, 2015 at 08:07

    Når i skriver at det hele skal smeltes, mener i så over et vandbad eller hvordan?

    • Reply Twin Food 6 marts, 2015 at 14:44

      Ja eller i en mikro :)

  • Reply Mads Hald 8 marts, 2015 at 09:00

    Hej piger,

    Er det meningen at de skal blive lige så knasende som en alm. Müsli-bar fra butikken? For det var ikke tilfældet med dem jeg fik bagt:-/ dog var smagen helt i top;)

    • Reply Twin Food 8 marts, 2015 at 15:53

      Godt at smagen var med, men ærgeligt at de ikke lige blev som forventet!
      De bliver ikke ligeså knasende som dem du kan købe i butikkerne, så skal du nok have fat i en anden opskrift, hvor der blandt andet også indgår smør :) De her bliver bløde og jo længere tid de bages jo mere sprød bliver skorpen :)

  • Reply Maya 21 juni, 2015 at 09:59

    De smager genialt

    • Reply Twin Food 21 juni, 2015 at 14:25

      Tusind tak ;)!

  • Reply Dina R Jobhansen 18 februar, 2016 at 18:59

    Suveræne, et hit hver gang. Og dejligt at man kan vælge gryn, nødder og kerne efter hvad der ligger i skuffen ;0)

    • Reply Twin Food 22 februar, 2016 at 17:20

      Kære Dina,
      Tak for din søde kommentar – dejligt at høre :)

    Skriv et svar til Nina Slet kommentar