MORS VANILJEKRANSE –
Bagværk, Højtider, Søde sager

MORS VANILJEKRANSE

vanilje2

Til vores jul hører der, sammen med brunkager, altid vaniljekranse og det er helt sikkert også vores yndlings julekage! En lækker smørkage fyldt med vanilje! Vi har siden, vi var små, lavet dem hvert år med vores mor en dag i december, efter vores mors opskrifte-hæfte med alle hendes yndlingsopskrifter. Opskriften på de her vaniljekranse stammer egentlig fra vores tipoldemor, og selvom vi i år desværre har måttet lave dem selv, har vi heldigvis stadig opskriften og vores mors justeringer, hvorfor vi kalder dem mors vaniljekranse :-)! Vi har en ordentligt portion til juledagene, som vi tilbringer, i det vi kalder et “julehus” på Fyn sammen med vores mors dejlige familie!

 

Ingredienser (ca. 3 bageplader)

1 1/2 vaniljestang

250 g sukker

360 g blødt smør

150 g smuttede mandler

1/2 kg mel

2 æg

  1. Flæk vaniljestangen og bland kornene godt med sukkeret
  2. Tilsæt det bløde smør og bland det godt, evt. på en røremaskine eller med en håndmikser
  3. Hak de smuttede mandler forholdsvis fint (så de har mulighed for at komme igennem tyllen) og bland dem i smør-massen
  4. Tilsæt mel samt æg og rør hele massen sammen indtil den er ensartet og samlet
  5. Fyld dejen i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt den ud i lange stænger – det er vigtigt at dejen er godt blød, ellers kan det godt gå hen og blive et lidt umuligt projekt. Hvis det går helt galt, kan stængerne rulles til pølser og herfra deles
  6. Skær stængerne i mindre stykker og form dem til krænse
  7. Put dem på bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ved 200 grader i ca. 10 min – vi kan bedst lide dem let gyldne på toppen, men kig til dem undervejs, så de får den farve som I ønsker

vanilje1

tidligere indlæg næste indlæg

12 Kommentarer

  • Reply line 22 december, 2014 at 15:57

    Hvor ser de lækre ud!

    Jeg er meget ked af at høre om jeres mor. Var hun syg? :-(

    Sender jer en masse varme tanker og håber, I får en dejlig jul i hinandens selskab.

    • Reply Twin Food 27 december, 2014 at 12:20

      Tusind tak
      Ja det var hun :-(! Og tusind tak, rigtig pænt af dig :-)

  • Reply michelle 22 december, 2014 at 21:04

    Okay kl.er lidt over 9 og jeg vil nu gå i køkkenet og bage vanille kranse, så lækre ser de ud :) :)

    • Reply Twin Food 27 december, 2014 at 12:21

      Skønt! Og tak for det :) :)

  • Reply Maria fra En verden af kunst 23 december, 2014 at 19:18

    De ser lækre ud og er der noget som mors opskrifter :-)

    Vi vil takke for al jeres inspiration i år og ønske jer en glædelig jul.

    Julehilsner fra Tina & Maria

    • Reply Twin Food 27 december, 2014 at 12:21

      Præcis, det er bare det bedste!!
      Tusind tak og i lige måde – rigtig glædelig jul til Jer også! Og godt nytår!!

      KH

  • Reply Marian 24 december, 2014 at 09:56

    UHMNNN de ser ekstragode ud de der vaniljekranse.

    Vil lige ønske jer en RIGTIG GOD jul :)

    • Reply Twin Food 27 december, 2014 at 12:27

      Mange tak Marian :)
      Glædelig jul og godt nytår til dig :)!

  • Reply BRUNKAGER – 2 december, 2017 at 20:33

    […] ← Forrige Næste → Udigvet d. 20 december, 2014 | Ingen kommentarer […]

  • Reply SPRØDE SNOEDE PARMESAN KARTOFLER MED ESTRAGON DIP – 3 december, 2017 at 09:09

    […] ved morgenbordet. I går aftes satte vi dej over til brunkager og om lidt skal vi have gang i vaniljekransene. Senere skal vi til vores far til advents-hygge, så det bliver en dejlig hyggelig 1. søndag i […]

  • Reply BRUNKAGER – 11 december, 2018 at 19:11

    […] de jo nok skal blive spiste alligevel. I vores familie har det faktisk kun været brunkager og vaniljekranse, som vi har lavet til jul og nogle gange også aristokrater. Det kan være vi skal udvide vores […]

  • Reply SNURRER MED KOKOSFYLD – 15 december, 2018 at 08:35

    […] dag skal vi julebage og har både brunkager og vaniljekranse på programmet. Dejene har vi lavet i forvejen og de har ligget i køleskabet natten over. Det gør […]

  • Skriv en kommentar