MORGENMADS KAGER MED BROMBÆRCREME –
Morgenmad, No bake, Snacks, Sundere alternativer

MORGENMADS KAGER MED BROMBÆRCREME

kakok2

Søndag var en af de morgener med rigtig god tid for vores vedkommende. Hovedet blev lagt i blød i forhold til en lækker morgenmad vi kunne lave. Det blev til disse små kager. Kager er normalt ikke det sundeste at spise til morgenmad, men når det er søndag må man gerne, og når det så er en kage uden tilsat sukker og fedt (andet end hvad der er naturligt), bliver det lidt mere morgenmadsagtigt. Bunden er lavet af dadler, kokosmel, mandler og kakaopulver – når det hele er blendet godt sammen, smager det simpelthen SÅ godt. Cremen blev lavet af brombær, blåbær, hasselnødder og skyr. Vi lavede rigeligt med creme og kom også ekstra på underevejs. Der blev pyntet med flere blåbær og brombær. Kagen kan selvfølgelig også spises som en sundere dessert,  som en eftermiddagssnack, eller serveres på et brunchbord :-) (for english version scroll down)

 

Ingredienser (ca. 6 stk.)
Bund
110 gram dadler
25 gram kokosmel
145 gram mandler
3 spsk kakaopulver
1/4 dl vand

  1. Blend alle ingredienserne sammen UNDTAGEN vand – lad det hele blive en ensartet masse
  2. Kom vand i og blend videre, massen skal være lidt klistret, sådan at man kan forme den, hvis den virker tør, kommes der en anelse mere vand i
  3. Fordel massen i muffinsforme og sæt dem i køleskabet mens cremen laves

 

Creme
75 gram hasselnødder
100 gram brombær
100 gram blåbær
1 spsk honning (vi brugte en honning fra Bistad)
2-3 dl skyr
1 tsk vaniljepulver

  1. Blend hasselnødderne til en cremet masse (det kan godt tage lidt tid). Tilsæt blåbær, brombær og honning og blend det hele sammen med hasselnøddesmøret
  2. Kom massen i en skål og vend skyr i  – bland det hele godt sammen
  3. Tag muffinsformene ud af køleskabet og fordel cremen
  4. Spis dem med det samme – evt. med ekstra bær til

 

kakok1

 

Som i måske så på instagram i går (@twinfood) så rundede vi de 10.000 følgere og havde i den anledning lavet et lille festligt billede at de små morgenmadskager :) Tusind tak fordi I gider at følge med – vi synes det er helt vildt at I er så mange og er SÅ  glade for at I gider :) Ha en god dag i det skønne solskinsvejr!

kakok3

 

Breakfast bites with blackberry creme

Ingredients (about 6 pcs.)
Date crust
110 grams of dates
25 grams coconut flour
145 grams of almonds
3 tablespoons cocoa powder
25 ml water

  1. Blend all ingredients together EXCEPT water – mix until a uniform mass is formed
  2. Add the water and blend again, the mass should be slightly sticky – otherwise add a little more water
  3. Pour the mixture into muffin cups and place in the refrigerator while the cream is made

 

Blackberry cream
75 grams hazelnuts
100 grams blackberry
100 grams of blueberries
1 tablespoon honey
200-300 ml low-fat yoghurt
1 teaspoon vanilla powder

  1. Blend the hazelnuts to a smooth mass (it can take a while).
  2. Add the blueberries, blackberries and honey and blend it all together with the hazelnut butter
  3. Putt the mass into a bowl and add in the yoghurt – mix it well together
  4. Remove muffins from the refrigerator and spread the cream into the cups
  5. Eat them right away – you can add extra berries
tidligere indlæg næste indlæg

14 Kommentarer

  • Reply Sysleren 12 marts, 2014 at 11:07

    Hvor festligt med små kager til morgenmad. De ser virkelig indbydende ud, og jeg er helt sikker på, at sådan en ville klæde min eftermiddagskaffe godt – nu hvor morgenmaden er spist.

    • Reply Twin Food 13 marts, 2014 at 10:01

      Mange tak – de er nemlig super fine :)! Vi er sikker på den også passer perfekt til eftermiddagskaffen ;)

  • Reply Simone 12 marts, 2014 at 11:15

    Skal holde brunch på søndag, og der vil disse være vældig fine og lækre på bordet.
    Har lige nogle få spørgsmål dog:
    Er det rigtig stærk kakaopulver eller det søde man blandet op med mælk?
    Kan man bruge frosne bær istedet for friske til cremen?

    • Reply Twin Food 13 marts, 2014 at 10:02

      Ej hvor lækkert :)
      Det er det stærke kakaopulver – det man bruger til at bage med :)
      Du kan godt bruge frosne bær, men de creme vil formentlig blive meget mere flydende, så ja det kommer an på om du ønsker det :)
      God fornøjelse med dem!

  • Reply Marie 12 marts, 2014 at 20:07

    Hvor store er de her cheesecakes: http://twin-food.dk/hindbaer-cheese-cake-muffins-2/ ?? Jeg står nemlig og skal lave ca. 30 mini cheesecakes, så jeg vil lige høre hvor mange gange jeg skal gange op :)

    • Reply Twin Food 13 marts, 2014 at 10:04

      De er lavet i muffinsforme – gangske normal størrelse vil vi sige (altså hverken ekstra store eller små, bare de klassiske) ;)
      Så mon ikke du skal lave portionen x 3, så har du også til lidt ekstra :)!
      god fornøjelse!

  • Reply Lika 13 marts, 2014 at 09:58

    NØj manner, de kager skal prøves!

    Simone: (Jeg tillader mig lige at svare) Jeg er ret sikker på, at det er usødet kaakopaulver, der er brugt. Du kan sagtens bruge både friske og frosne bær :)

    • Reply Twin Food 13 marts, 2014 at 10:09

      De er super gode :)
      Tak for svarene, vil dog lige tilføje at hvis der bruges frosne bær får cremen en mere flydende konsistens, så det er lidt afhængig af om man ønsker det :)

  • Reply Lika 13 marts, 2014 at 11:04

    ^ Vigtig tilføjelse – for det er jo ganske rigtigt :) Man kan evt lave en højere “side” i formen med dejen, så burde man kunne holde det inde i kagen. Jeg skal prøve disse i weekenden :) – og tak for en skøn blog med masser af inspiration.

    • Reply Twin Food 13 marts, 2014 at 11:30

      Hehe præcis :) Det er også muligt at man kan få massen til at sætte sig yderligere ved at putte kagerne lidt i fryseren :)
      Vi håber de bliver skønne – og tusind tak :)
      Rigtig god dag!

  • Reply nourished roots 19 marts, 2014 at 16:53

    These look very yummy! I will just have to figure out the conversion of grams to cups as I don’t have a scale.

    • Reply Twin Food 20 marts, 2014 at 15:14

      Thanks :) We hope it works!

  • Reply Maja 22 april, 2014 at 10:31

    Jeg har lige tre spørgsmål :)

    1. Er det friske eller tørrede dadler i bruger?
    2. Hvilken slags kakaopulver vil i anbefale?
    3. Når i skriver kokosmel, er det så den kokosmel der ligner mel fuldstændig eller den hvor den er lidt grovere?

    Håber i kan hjælpe :-)

    • Reply Twin Food 22 april, 2014 at 14:25

      Vi bruger tørrede dadler :)
      Hm vi bruger en ganske almindelig kakaopulver fra netto, den fungerer rigtig fint til det vi laver! Kokosmelet som vi har brugt er den grove, altså de små kokos flager/krummer eller hvad vi skal kalde dem ;)! Det er hvert fald ikke det helt fine :)

    Skriv en kommentar