Vi elskeeer morgenmad her på bloggen. Og vi elsker at have god tid til at lave god morgenmad og hygge om den. Derfor står vi også gerne tidligere op for at dette netop kan lade sig gøre.
Heldigvis skal der ikke gøres særlig meget ved denne morgenmad om morgenen, da man kan lave den aftenen inden og efter 5 min om morgenen har man en meget fin og indbydende morgenmadsskål. I skålen har vi i bunden bagt havregryn med kokos, mandler og blåbær. Derudover har vi hældt lidt mælk ved, for at den bagte havregryn ikke bliver alt for tør, pyntet med en blåbærsauce, friske blåbær og pistacie nødder. I denne portion er der til et par dage (2-3 dage) hvis man ligesom os er 2 personer, hvilket vi også mener er det den kan holde sig i køleskabet før den går hen og bliver kedelig.
Den kan selvfølgelig også spises som en formiddags, eftermiddagssnack eller til dessert ;-)
Ingredienser (et fad 22 x 22 cm):
130 gram havregryn
1 tsk bagepulver
1.5 tsk vaniljesukker
1/2 tsk salt
7 dl mælk
100 gram mandler
40 gram kokosflager
250 gram blåbær
Til toppen: en anelse brun farin (for at gøre den lidt ekstra sprød)
- Bland alle ingredienser sammen i en skål (gem evt. lidt blåbær, mandler og kokos til toppen)
- Kom hele blandingen i et fad og kom de sidste blåbær og resten af de hakkede mandler og kokos på toppen
- Bag fadet i ovnen ved 180 grader i ca. 45 minutter
- Tag fadet ud af ovnen og lad det køle lidt af inden det sættes i køleskabet natten over
- Hvis man vil, kan man lave en sirup til servering af lidt blåbær og en anelse sukker – vi lavede det i mikroovnen lyn hurtigt
- Server den bagte havregryn i en skål og hæld mælk omkring, pynt og kom lidt af blåbær siruppen på toppen
13 Kommentarer
Hvor ser det lækkert ud piger. Det vil jeg prøve :-)
Vi tror det vil være lige noget for dig, Stinna :-) Virkelig lækkert!
Hold op hvor ser det bare ubeskriveligt lækkert ud! Det skal jeg bare prøve!
Tusind tak, Emma! Vi synes også det er en rigtig lækker morgenmad, som faktisk ikke kræver den store tid :)
Nøj, det ser og lyder virkelig godt! Det skal helt klart med på det næste brunchbord! Yummy ^^
De bedste hilsner
Nadja
Tusind tak, Nadja!
Det lyder som en glimrende idé med at sætte den på brunchbordet næste gang ;-)
Det ser lækkert ud! Tror i man kan undgå at lade den stå i køleskab en hel nat og lave den hele om morgenen? Hvis, hvor lang tid ville i så mene den skulle stå i køleskab? :)
Hm, den vil formentlig slet ikke få samme konsistens da havregrynene/müslien over natten optager det meste af væden. Vi har ikke prøvet det og har ikke rigitg noget bud på hvor længe den minimum skal stå, desværre :) Så ja – klart nemmest bare at smække den over aftenen inden, så er man sikker på det virker!
Hvor ser det lækkert ud! – Hvor er skålene fra? De er helt fantastiske! :-) Er det housedoctor?
Tusind tak – De er fra Würtz keramik :-)
[…] MORGENMAD I FAD MED HAVREGRYN, KOKOS, MANDLER OG BLÅBÆR […]
Jeg glemte let og elegant at læse linjen om at det skulle i køleskab natten over og har flere gange med stor glæde spist det direkte lunt fra ovnen med en god klat skyr ved siden af, og dette kan også varmt anbefales!
Jeg havde kun 5 dl mælk første gang, så sjussede lidt og måske har det gjort at den var god uden at skulle trække, men jeg elsker i hvert fald at spise det lunt!
Jeg er ikke meget for kokos flager så undlader dette, men tilføjer revet citronskal og kardemomme som går rigtig godt til blåbærrene 😊
Kære Ida,
Det lyder bare så lækkert – det må vi prøve :)