MORGENMAD I FAD MED HAVREGRYN, KOKOS, MANDLER OG BLÅBÆR –
Morgenmad, Snacks

MORGENMAD I FAD MED HAVREGRYN, KOKOS, MANDLER OG BLÅBÆR

bagtb5

bagtb1

Vi elskeeer morgenmad her på bloggen. Og vi elsker at have god tid til at lave god morgenmad og hygge om den. Derfor står vi også gerne tidligere op for at dette netop kan lade sig gøre. Heldigvis skal der ikke gøres særlig meget ved denne morgenmad om morgenen, da man kan lave den aftenen inden og efter 5 min om morgenen har man en meget fin og indbydende morgenmadsskål. I skålen har vi i bunden bagt havregryn med kokos, mandler og blåbær. Derudover har vi hældt lidt mælk ved, for at den bagte havregryn ikke bliver alt for tør, pyntet med en blåbær sauce, friske blåbær og pistacie nødder. I denne portion er der til et par dage (2-3 dage) hvis man ligesom os er 2 personer, hvilket vi også mener er det den kan holde sig i køleskabet før den går hen og bliver kedelig. Den kan selvfølgelig også spises som en formiddags, eftermiddagssnack eller til dessert ;-)

 

Ingredienser (et fad 22 x 22 cm):
130 gram havregryn
1 tsk bagepulver
1.5 tsk vaniljesukker
1/2 tsk salt
7 dl mælk
100 gram mandler
40 gram kokosflager
250 gram blåbær

Til toppen: en anelse brun farin (for at gøre den lidt ekstra sprød)

 

  1. Bland alle ingredienser sammen i en skål (gem evt. lidt blåbær, mandler og kokos til toppen)
  2. Kom hele blandingen i et fad og kom de sidste blåbær og resten af de hakkede mandler og kokos på toppen
  3. Bag fadet i ovnen ved 180 grader i ca. 45 minutter
  4. Tag fadet ud af ovnen og lad det køle lidt af inden det sættes i køleskabet natten over
  5. Hvis man vil kan man lave en sirup til servering af lidt blåbær og en anelse sukker – vi lavede det i mikroovnen lyn hurtigt
  6. Server den bagte havregryn i en skål og hæld mælk omkring, pynt og kom lidt af blåbær siruppen på toppen

 

bagtb3

bagtb2

bagtb4

tidligere indlæg næste indlæg

10 Kommentarer

  • Reply Stinna Guldmann 15 februar, 2014 at 12:40

    Hvor ser det lækkert ud piger. Det vil jeg prøve :-)

    • Reply Twin Food 17 februar, 2014 at 15:02

      Vi tror det vil være lige noget for dig, Stinna :-) Virkelig lækkert!

  • Reply Emma 15 februar, 2014 at 12:57

    Hold op hvor ser det bare ubeskriveligt lækkert ud! Det skal jeg bare prøve!

    • Reply Twin Food 17 februar, 2014 at 15:03

      Tusind tak, Emma! Vi synes også det er en rigtig lækker morgenmad, som faktisk ikke kræver den store tid :)

  • Reply Nadja - Cinnamon, please 15 februar, 2014 at 13:52

    Nøj, det ser og lyder virkelig godt! Det skal helt klart med på det næste brunchbord! Yummy ^^

    De bedste hilsner
    Nadja

    • Reply Twin Food 17 februar, 2014 at 15:08

      Tusind tak, Nadja!
      Det lyder som en glimrende idé med at sætte den på brunchbordet næste gang ;-)

  • Reply Mathilde 7 maj, 2014 at 09:04

    Det ser lækkert ud! Tror i man kan undgå at lade den stå i køleskab en hel nat og lave den hele om morgenen? Hvis, hvor lang tid ville i så mene den skulle stå i køleskab? :)

    • Reply Twin Food 7 maj, 2014 at 09:28

      Hm, den vil formentlig slet ikke få samme konsistens da havregrynene/müslien over natten optager det meste af væden. Vi har ikke prøvet det og har ikke rigitg noget bud på hvor længe den minimum skal stå, desværre :) Så ja – klart nemmest bare at smække den over aftenen inden, så er man sikker på det virker!

  • Reply Kathrine 17 oktober, 2016 at 17:06

    Hvor ser det lækkert ud! – Hvor er skålene fra? De er helt fantastiske! :-) Er det housedoctor?

    • Reply Twin Food 24 oktober, 2016 at 19:42

      Tusind tak – De er fra Würtz keramik :-)

    Skriv en kommentar