MINI PIZZAER MED GRØN BUND –
Bagværk, Frokost, Pizza, Til madpakken

MINI PIZZAER MED GRØN BUND

Disse mini pizzaer blev lavet til madpakken, tænkt til de tider sidst på dagen hvor man er ved at gå helt kold. For at gøre dem ekstra ’sunde’ og sjove kom vi spinat i dejen. Det er ikke noget vi har prøvet før, så det var lidt et eksperiment. Vi blendede kogt spinat til en helt fin masse og tilsætte den til dejen som erstatning for noget vand. Det gav en super flot farve, som må gøre at man kan få flere små børn til at spise dem ;-) Desværre går lidt af den flotte grønne farve af når de bages, men måske det bare kræver lidt mere spinat. Smagen af spinat var ikke kraftig og det er der nok nogen, som vil være glade for. I stedet for tomatsauce kom vi ricotta på bunden og derefter et par skiver serrano skinke inden de blev bagt ved høj varme i ovnen. De er super gode at have liggende i fryseren, så man lige kan snuppe en, når man har brug for lidt mere energi :-)

 

Ingredienser (8-10 stk.):

25 gram gær
150 gram frossen spinat
200 ml vand
200 gram grahamsmel
1 tsk salt
1/2 tsk sukker
200-300 gram hvedemel

 

Fyld

250 gram ricotta
1-2 skiver serrano til hver pizza

 

  1. Kog spinaten op og blend den helt fint når den er lun
  2. Opløs gær i vand og tilsæt derefter salt, sukker og den fint blendede spinat
  3. Tilsæt grahamsmel og hvedemel. Det er en god idé at tilsætte hvedemel lidt ad gangen, det er muligt at der ikke skal helt 300 gram i og det er også muligt der skal tilsætte mere. Dejen skal være fast og ikke alt for klistret
  4. Lad dejen hæve lunt 1 time
  5. Dej delen i klumper og rul hver klump ud til ønsket størrelse og tykkelse
  6. Smør ricotta på bunden og kom derefter serrano skinke ovenpå
  7. Bag dem i en 230 grader varm ovn i 10-15 min (afhænger af tykkelse)

 

tidligere indlæg næste indlæg

19 Kommentarer

  • Reply Pixels & Poesi 3 april, 2013 at 08:47

    De ser super lækre ud! Jeg mangler altid noget til madpakken, så måske jeg skulle prøve at lave dem. Fryser I dem med fyld og det hele?

    • Reply Twin Food 4 april, 2013 at 07:50

      De er helt perfekte til madpakken, det har vi selv prøvet ;-)!! Vi har frosset dem ned med fyld, det fungere rigtig fint, så bliver de lunet lidt i mikroen inden de pakkes ned til madpakken :-)

  • Reply louiogbearnaisen 3 april, 2013 at 08:51

    Ej, de er fine :) Er vild med spinat i bagværk :)

    • Reply Twin Food 4 april, 2013 at 07:51

      Ja det er nemlig så hyggeligt, og sjovt med den grønne farve ;-)!
      Ha en rigtig god dag!

  • Reply Anonym 3 april, 2013 at 10:36

    Uh det lyder godt nok lækkert! Hvor kan man købe serrano skinke? :)

    • Reply Twin Food 4 april, 2013 at 07:52

      De er super gode! Serrano skinke kan købes i alle super markeder, vi køber gerne vores i netto eller føtex :-)!

  • Reply isbjörg 3 april, 2013 at 14:55

    Åh, det var da en god idé! Jeg havde slet ikke overvejet muligheden for blendede grøntsager i pizzadejen, men for søren hvor giver det god mening i mit hoved. Det skal prøves! :-)
    Mvh Ísbjörg, (http://opholdsrum.wordpress.com)

    • Reply Twin Food 4 april, 2013 at 07:54

      Nej det er nemlig super smart, og man kan faktisk putte forholdsvis store mængder i uden dejen bliver mærkelig! Det giver lidt ekstra grøntsager til middagen ;-)

  • Reply Gert B. olesen 3 april, 2013 at 16:43

    Super fin ide, Syntes de ser dejlige rustikke ud efter de er bagt, så det gør ikke så meget de mister lidt af den grønne farve. mon ikke de er bedst direkte fra ovnen..?

    • Reply Twin Food 4 april, 2013 at 07:57

      Nej, det har du ret i ;-)! De er helt sikkert bedst direkte fra ovnen, men faktisk overraskende gode hvis lige man luner dem lidt i mikroen og så tager dem med på madpakke :-)

  • Reply Johanne T 3 april, 2013 at 16:51

    Mmmhhhhh :-)

    http://www.johanneblog.dk

    • Reply Twin Food 4 april, 2013 at 07:58

      Ja, de var nemlig mega gode ;-)

  • Reply Sysleren 3 april, 2013 at 23:08

    Mmm, sådan en kunne jeg godt spise lige nu.

    • Reply Twin Food 4 april, 2013 at 07:58

      De kunne vi faktisk også godt :-)!

  • Reply MadSCAR 4 april, 2013 at 10:57

    Love it! :)

    • Reply Twin Food 4 april, 2013 at 19:57

      Thanks :-)

  • Reply SPINAT STJERNER PENSLET MED HVIDLØGSMØR | TWIN FOOD 10 april, 2013 at 08:32

    […] er blevet fan af grøn dej, efter et forsøg med spinat i pizzadejen! Det er som om det bliver lidt sjovere at spise brød når det er grønt! Denne her gang blev der […]

  • Reply Anonym 11 juni, 2013 at 20:22

    Ser virkelig lækkert ud. Kunne være god i en madpakke!

    • Reply Twin Food 11 juni, 2013 at 22:40

      De er perfekte i en madpakke! ;-)

    Skriv en kommentar