MINI ÆGGEKAGER –
Frokost, Nemme hverdags retter

MINI ÆGGEKAGER

småæ3

Er de ikke bare søde? – Det synes vi og så smager de ovenikøbet også godt ! De små æggekager er lavet efter samme princip som hvis man skulle lave en stor, vi har bare hældt æggemassen i små forme i stedet for en stor. Æggefyldet består, udover af æg også af hytteost, mælk og en anelse sennep. Fyldet har vi valgt skulle være lidt løg og pølser – men det kan selvfølgelig sagtens skiftes udskiftes i forhold til hvad man har i køleskabet. Derudover havde vi lidt persille og agurk til toppen. Oven på en nybagt rugbolle med lidt smør synes vi det er en smadder lækker, meget nem, aftensmad. De kan selvfølgelig også laves til frokost, hvis man skal forkæle sig selv lidt ekstra, eller komme på et brunch bord ;-) (Scroll down for english version)

 

Ingredienser (ca. 6 stk):
8 æg
1 dl hytteost
1/2 dl mælk
1 spsk sennep
1 tsk paprika
salt + peber

 

Fyld: 6 mindre pølser og 2 små rødløg

 

  1. Pisk alle ingredienserne sammen i en skål
  2. Skær pølserne og løg ud i mindre stykker – kom det op i massen, men hold evt. lidt tilbage til toppen
  3. Fordel ægge-massen i formene
  4. Kom lidt pølser og løg på toppen
  5. Bag æggekagerne i ovnen ved 190 grader i ca. 20 min indtil overfladen er gylden og kagerne er hævet en smule op

 

småæ1

småæ2

 

SMALL OMELETTES

Ingredients (ca. 6 pcs.):
8 egg
1 dl cottage cheese
1/2 dl milk
1 spsk mustard
1 tsk paprika
salt + pepper

 

Topping: 6 small sausages og 2 small onions

 

  1. Whisk all the ingredients together in a bowl
  2. Cut the sausages and onions in small pieces – put it in the egg filling, but keep a little for the top
  3. Distribute the egg filling in the forms
  4. Put the sausages and the onions on the top
  5. Let the small omelettes bake in the oven (190 degrees) for about 20 min. until the surfaces are golden
tidligere indlæg næste indlæg

6 Kommentarer

  • Reply Dorte 20 juni, 2014 at 10:38

    De er rigtig, rigtig fine – mums!

    • Reply Twin Food 20 juni, 2014 at 21:30

      Tusind tusind tak, Dorte :)

  • Reply Tina 20 juni, 2014 at 13:25

    God eftermiddag I to søde og dygtige kokke:-)

    de ser meget lækre ud og småt er godt, virker bedre på appetitten.

    Vi lavede disse små rugvafler:
    http://mariahoffbeck.blogspot.dk/2014/06/rugvafler-med-hyldeblomst-og.html

    Som kan bruges som små burgere med lidt ost og salat imellem:-)

    Hilsner og god weekend til jer.
    Maria og Tina

    • Reply Twin Food 20 juni, 2014 at 21:36

      Det er jo lige før man ville kunne komme en lille æggekage imellem to vafler – det ville sikkert smage rigtig godt :)!
      God weekend til Jer!

  • Reply marian 21 juni, 2014 at 08:17

    Uhmnnn jo. De er ret søde! Jeg laver også altid mini-omeletter på en blinispande. Det er som om de små hapsere smager lidt bedre ;)

    God weekend til jer!

    • Reply Twin Food 23 juni, 2014 at 18:45

      Ja nemlig, mærkeligt hvordan det kan gøre smagen bedre, men vi er enige ;)
      KH

    Skriv et svar til Tina Slet kommentar