MEGET GOD VANILJEIS –
Desserter, is, Søde sager

MEGET GOD VANILJEIS

Som skrevet før, hører der (næsten) altid en hjemmelavet dessert til, når mine forældre kommer ind i lejligheden og spiser. Sidst de var herinde blev denne vaniljeis desserten. For ca. 1 måned siden købte min mor og jeg en ismaskine i fakta for den nette sum af 150 kr. Jeg ved godt at prisen siger noget om kvaliteten, men vi besluttede os alligevel for at købe maskinen, for at se hvor meget vi ville få den brugt ift. om der i fremtiden måske skulle investeres i noget bedre. Indtil videre har den virket helt fint og vi har begge fået lavet nogle gode is i den! Det eneste problem med den, er at den minimum skal stå i fryseren i 12 timer, og i dette tilfælde fandt jeg først ud af på dagen at jeg ville lave is. Derfor stod den der ikke helt 12 timer og jeg valgte også af den grund ikke at varme massen op, så ville den aldrig være blevet til is. Jeg kom lidt hakket chokolade i isen, men den kan sagtens spises uden. Tror det er en af de bedste vaniljeis jeg har smagt, den var bare lækker og smagte vildt godt! Heldigvis var resten af familien også enige, specielt min lillebror var vild med den :) Nederst i indlægget er der et par billeder af en is jeg skulle lave for Jakobsens, der kom m&m’s i og så var sukker erstattet med honning. Honningen gav den en spændende smag, som jeg ikke helt kunne finde ud af om jeg kunne lide. Hvis man er til honning, kunne det være man skulle prøve at erstatte sukker med honning ;)!

 

Ingredienser (giver ca. 1 liter):

4 pasteuriseret æggeblommer
200 ml mælk
300 ml fløde
190 g sukker
1 vaniljestang

Forslag til fyld: 100 gram god mørk hakket chokolade

  1. Pisk æggeblommer og sukker godt sammen
  2. Tilsæt mælk lidt efter lidt mens der stadig piskes
  3. Pisk fløden i en skål for sig til flødeskums-konsistens
  4. Bland fløden i skålen med æggeblommer, sukker og mælk
  5. Flæk vaniljestangen og kom kornene i blandingen – kør den på ismaskinen hvis man bare ønsker en vaniljeis
  6. Kom evt. lidt hakkede chokolade stykker i isen, så bliver den mere stracciatella agtig.
Lidt billeder af honning-isen
tidligere indlæg næste indlæg

23 Kommentarer

  • Reply Trine 8 august, 2012 at 12:04

    MUMS hvor ser vanilje- og honning isen bare gode ud! Vaniljeisen skal jeg helt sikkert prøve at lave snarest! :) Synes godt de opskrifter hvor man skal varme noget op kan være lidt besværlige, så rart med denne!

    • Reply Laura og Christine 9 august, 2012 at 08:29

      Hej Trine! Jeg har det på samme måde med opskrifterne der skal varmes op. Håber denne vaniljeis falder i din smag! :)

  • Reply Anonymous 8 august, 2012 at 15:25

    Mangler en opskrift på en god vaniljeis – denne må prøves! :)

  • Reply Anonymous 8 august, 2012 at 18:08

    Ej hvor sjovt har lige været ude og købe mig en ismaskine, da jeg syntes det kunne være spændende at prøve at lave is selv:) Det smager nu bare bedre når man laver det selv, også ved man præcis hvad der er i hvilket jo bare er et stort plus!
    Tusind tak for denne opskrift, som helt sikkert skal prøves når skålen har stået i fryseren i et par timer mere!:)

    • Reply Laura og Christine 9 august, 2012 at 08:31

      Hehe du har helt ret! Det med at man ved præcis hvad der kommer i er også et stort plus i min bog :) Jeg håber du kan lide isen, jeg synes selv den var viiiildt godt!!

  • Reply Anonymous 15 august, 2012 at 11:26

    Brugte i past-æggeblommer nu da I ikke varmede massen op ? :)

    • Reply Laura og Christine 15 august, 2012 at 12:39

      JA lige præcis, tak fordi du minder mig om det – det tilføjer jeg lige :)
      / La8ra

  • Reply Julie&Michelle 11 januar, 2013 at 15:35

    Hej:-)

    Det er altså en virkelig god opskrift, det her.
    Jeg har allerede lavet isen to gange, i december og så her til nytår.
    I skriver også rigtig godt:)

    • Reply Laura og Christine 14 januar, 2013 at 22:41

      Hejsa! Det er vi meget glade for at du synes – vi synes også den er ret god :-)
      Tusind tak!!

  • Reply Julie&Michelle 11 januar, 2013 at 15:35

    Hej:-)

    Det er altså en virkelig god opskrift, det her.
    Jeg har allerede lavet isen to gange, i december og så her til nytår.
    I skriver også rigtig godt:)

  • Reply Julie&Michelle 11 januar, 2013 at 15:35

    Hej:-)

    Det er altså en virkelig god opskrift, det her.
    Jeg har allerede lavet isen to gange, i december og så her til nytår.
    I skriver også rigtig godt:)

  • Reply Chokolade fondant med hjemmelavet vaniljeis 14 februar, 2013 at 10:57

    […] på vaniljeisen er fundet hos Twin-Food, hvis I ikke allerede kender deres side, så tjek den lige ud. Er selv helt vild med […]

  • Reply BANAN, NUTELLA OG HVID CHOKOLADE I EN SPRØD RULLE | Twin Food 23 marts, 2013 at 10:10

    […] vil kan man komme lidt hakkede nødder i også. Hvis man vil servere dem til gæster vil en portion god vaniljeis på ingen måde skade :-) Næste gang vil vi prøve med mango eller ananas, Christine prøvede […]

  • Reply AJ 24 juni, 2013 at 22:08

    Tror i man kan lave den uden ismaskine og bare røre i den en gang, hver halv time, eller noget? :-)

    • Reply Twin Food 25 juni, 2013 at 20:41

      Det kan du sagtens, det har vi selv prøvet med andre slags og det fungerer udemærket :)!

  • Reply BLONDIE MED RIBS OG ET STREF AF CITRON | TWIN FOOD 15 august, 2013 at 07:17

    […] bedst, hvis de stadig er lidt rå i det ;-) Vi serverede kagen til dessert med en smule hjemmelavet vaniljeis […]

  • Reply » CHEWY BROWNIE 28 oktober, 2015 at 09:07

    […] tilbage i fryseren. Den er blevet godkendt til flere anledninger hen over sommeren (serveret med hjemmelavet vaniljeis), hvor alle, der har smagt den, heldigvis har været vilde med den. Den har en dejlig chewy midte […]

  • Reply IDEER TIL NYTÅRSAFTEN – DESSERT OG DRINKS – 28 december, 2016 at 13:53

    […] kulger god is (fx vaniljeis eller is med cookie […]

  • Reply Anonym 29 december, 2016 at 16:04

    Skal der bruges ismaskine eller kan man godt bare fryse den bag efter

  • Reply Mia 7 august, 2017 at 10:19

    Kommer I chokoladen i EFTER at have kørt isen i ismaskinen? Den lyder spændende – det er nyt for mig med is lavet på fløde OG mælk :-)

    • Reply Twin Food 7 august, 2017 at 20:20

      Hej Mia,

      Ja det vil vi gøre. Så er isen blevet mere fast og det hele vil derfor ikke sunke til bunds ;-)

    Skriv et svar til Laura og Christine Slet kommentar