Yes… foråret er kommet, dagene er længere (og med mere lys) og vi har været forbi vores yndlingstorv i weekenden for at købe grønt til altanen samt lækker stenbiderrogn hos fiskemanden. Vi kunne spise stenbiderrogn dagen lang, for hold nu op hvor er vi bare kæmpe fan!! Så ærgeligt at det er en sæson-spise og derfor er det også nødvendigt at gå lidt amok når man så endelige kan få det :)! Vi spiste vores rogn i weeekenden til frokost på grove mega blinis med rødløg, en klat creme fraiche og ærtespirer – en perfekt forårs-frokost i vores øjne og satser på den snart skal serveres igen – hvordan kan i bedst lide at få Jeres rogn serveret?!
Ingredienser (ca. 10 stk.)
Blinis
2 æg
1 tsk bagepulver
1 dl mælk
1 dl A38
150-200 gram grahamsmel
1 knivspids salt
Smør til panden
- Bland alle ingredienser sammen i en skål med et piskeris og pisk det hele godt sammen (sørg for at kom mel i lidt ad gangen. Massen skal være relativ tyk (så man kan få de tykke pandekager))
- Kom smør på en pande og steg blinis (3/4 dl dej pr. stk.) indtil de begynder at boble
- Steg dem gyldne på begge sider
Tilbehør
1 stort rødløg
Creme fraiche
150-200 gram stenbiderrogn
Ærte spirer til pynt
Salt og peber
- Kom lidt cremefraiche, stenbiderrogn og rødløg på en færdigbagt blinis og pynt med ærte spirer
SMALL PANCAKES WITH LUMPFISH ROE
Ingredients (about 10 pcs.)
Small pancakes
2 eggs
1 teaspoon baking powder
100 ml milk
100 ml lowfat yoghurt
150-200 grams wholewheat flour
1 pinch salt
Butter for the pan
- Mix all ingredients together in a bowl whisk it all together (Add the flour little at a time. The mass should be relatively thick (so you can get the thick pancakes))
- Put butter in a pan and turn the pancakes when they start to bubble (3/4 cup batter per pancake)
- Take the pancakes off the pan when they are golden on both sides
Garnish
1 large red onion
sour cream
150-200 grams lumpfish roe
Pea sprouts for the top
Salt and pepper
- Put sour cream, lumpfish roe and red onions on a pancake and garnish with pea sprouts
14 Kommentarer
Uhmn jeg er så meget fan af blinis og stenbiderogn :)
Også her – det er simpelthen noget af det bedste!! :)
Hvilket torv er det i snakker om? :-)
Det er et torv i Aarhus, der er på Ingerslevs plads hver onsdag og lørdag :)
Hvor stor bliver de i diameter ? overvejer dem som nytårs forret…. Hvad kunne man ellers putte på som topping ?
Vi lavede dem 8-10 cm. i diameter – men det kan man jo helt selv vælge :-)! Alt kan mere eller mindre bruges som topping; avokado, røget laks, hytteost, tomatsalsa, æggesalat, osv..
[…] venstre: Friske forårsruller med tun og laks, i midten: Mega blinis med stenbidderrogn, til højre: […]
Hvor mange personer vil I gætte på, at sådan en person kan “mætte” til forret? :-) Vil nemlig lave dem nytårsaften, da de ser så lækre ud!
Umiddelbart synes vi ikke at man behøver mere end en stor blinis til forret, så det ikke bliver for meget :-)! Så 10 mand vil vi mene, måske der skal købes mere stenbidderrogn (eks. 500 g.) – regn med ca. 50 g rogn pr. person :-)
Hej! Vi får gæster herhjemme i weekenden, og jeg tænkte derfor på at lave disse til forret. Hvor lang tid i forvejen tror i de kan laves? Jeg går ud fra de skal serveres kolde :)
Hej Camilla :)
Jep – de skal serveres kolde, du kan godt lave dem aftenen inden eller om morgenen og så bare lægge dem i køleskabet.
God fornøjelse med dem!
[…] Hvis man synes at kartoffelpizza er lige voldsomt nok til stenbiderrogn, har vi også en opskrift på de klassiske blinis lige her. […]
[…] Vi har i år prøvet at eksperimentere med den klassiske blinis og i stedet lavet en på rødbede. Det giver lidt anden smag og en super fin farve. Derudover har vi tilsat lidt revet citronskal til dejen, som giver et dejligt frisk pift. Vi serverede vores blinis helt traditionelt og som vi altid gør med masser af stenbiderrogn, finthakket rødløg og creme fraiche. Hvis man ønsker en opskrift på de klassiske blinis har vi en her. […]
[…] 18. MEGA BLINIS MED STENBIDERROGN […]