MARCIPANÆG MED NOUGAT/BRÆNDT MANDEL MASSE –
Desserter, Højtider, Søde sager

MARCIPANÆG MED NOUGAT/BRÆNDT MANDEL MASSE

påskæ3

I går aftes tog vi over i vores sommerhus til vores far på Sjælland. Her skal de næste par dage tilbringes for Laura’s vedkommende og hvor ser vejrudsigten bare lækker ud :-) inden vi tog i sommerhus fandt vi lidt rester derhjemme af nougat og marcipan, og da vores far havde nævnt at han godt kunne tænke sig nogle lækre æg, tænkte vi at han kun ville blive glad hvis hans døtre lavede nogle til ham. Det gjorde han heldigvis :-). Opskriften på æggene tager udgangspunkt i en opskrift fra Odense  Marcipan og består inderst af en masse af nougat og hakkede brændte mandler, derefter et lag marcipan og tilslut et lag mørkt chokolade. På toppen er der pyntet med frysetørrede hindbær og flere hakkede brændte mandler. Vi håber I får en god påske, vi synes hvert fald det er rigtig rart med et par fridage. Og hvis I nu har tid og lyst skulle i altså prøve sådan en her portion ;-) (Scroll down for english version)

 

Påskeæg (giver ca 12. Stk)

Brændte mandler
100 ml vand
170 gram sukker
1 spsk kanel
300 gram mandler

 

  1. Bring vand, sukker og kanel i kog i en pande over medium varme
  2. Tilføj mandlerne og rør rundt indtil alt vandet er fordampet og mandlerne siger tørre ud
  3. Kom de tørre mandlerne på et stykke bagepapir og lad dem helt af, så de bliver helt hårde og knasende

 

Påskeæg
100 gram brændte mandler (brug overstående opskrift – lav evt 1/3 del portion, men brændte mandler skader nu aldrig at have på lager ;-))
150 gram blød nougat
400 gram marcipan
200 gram mørk chokolade

Pynt: hakkede brændte mandler og frysetørrede hindbær

 

  1. Bland den bløde nougat med groft hakkede brændte mandler – vi brugte hænderne, det synes vi var nemmest :-)
  2. Form klumper (alt efter hvilken størrelse man ønsker på æggene) af massen og stil dem på køl indtil de er hårde (ca 30 min)
  3. Kom et lag marcipan omkring nougat massen og form det hele til et æg
  4. Stil marcipan æggene på køl igen
  5. Smelt chokolade og kom den på marcipan æggene
  6. Pynt evt. med hakkede brændte mandler og frysetørrede hindbær

 

påskæ2

påskæ1

 

 

BITES WITH MARZIPAN, NOUGAT AND ROASTED ALMONDS

 

Bites (providing approx. 12)

Roasted almonds
100 ml of water
170 grams of sugar
1 tablespoon cinnamon
300 grams of almonds

 

  1. Bring water, sugar and cinnamon to a boil in a saucepan over medium heat
  2. Add the almonds and stir until all the water has evaporated and the almonds is dry
  3. Add the almonds to a baking sheet and let them cool down

 

Bites
100 grams of roasted almonds (use the above recipe – you can make 1/3 portion)
150 gram nougat
400 grams of marzipan
200 grams of dark chocolate

Garnish: chopped roasted almonds and freeze-dried raspberries

 

  1. Mix the soft nougat with chopped roasted almonds – we used our hands, it seemed the easiest :-)
  2. Form bites of the mass and place them in the refrigerator until they are hard ( about 30 min )
  3. Make a layer of marzipan around the nougat mass
  4. Put the bites in the refrigerator
  5. Melt chocolate and cover the bites with the chocolate
  6. Garnish with chopped roasted almonds and freeze-dried raspberries
tidligere indlæg næste indlæg

14 Kommentarer

  • Reply Marian 17 april, 2014 at 11:43

    Hold fast de ser gode ud. Jeg tror I har glemt at sende et gækkebrev til mig ;) Ha en god påske :)

    • Reply Twin Food 22 april, 2014 at 14:19

      Hehe, tusind tak Marian ;)

  • Reply line 17 april, 2014 at 13:48

    Hvor ser det lækkert ud! Kunne jeg godt spise!
    Har et personligt spørgsmål, som I selvfølgelig selv vælger, om I vil svare på. Så et billede på instagram af lækre kager, hvor I skriver, at I ville ønske jeres mor var der. Lever hun ikke mere? :-(

    • Reply Twin Food 22 april, 2014 at 14:20

      De var så gode :)
      Nej desværre ikke – hun gik desværre bort i starten af januar :(

      • Reply line 27 april, 2014 at 22:36

        Jeg er meget ked af at høre, at jeres mor er gået mor – det er godt nok uretfærdigt :-(
        Jeg håber, at I kan stå sammen som familie! Mange knus og tak for en god og inspirerende blog!

  • Reply Annette Mølgaard 17 april, 2014 at 18:53

    Det var ærgeligt at det ikke er mig I skal besøge i påsken

    • Reply Twin Food 22 april, 2014 at 15:11

      Jeg vil gerne medbringe noget, der er mindst lige så lækkert, næste gang vi besøger dig :-)!

  • Reply Sysleren 17 april, 2014 at 21:50

    I stedet for nougat kan man blende en del af de brændte mandler til praliné. Det er superlækkert, og ganske enkelt når der alligevel laves en større portion.

    Jeg har lavet æg kun med praliné, men det var lidt noget rod, da det er ret flydende. Næste gang gør jeg som jer og blander hakkede brændte mandler eller nødder i. Så bliver de måske lige så fine og velformede som jeres, og lidt knas vil nok også gøre godt.

    • Reply Twin Food 22 april, 2014 at 14:22

      Uhm det lyder bestemt ikke dårligt med den praliné :)
      Det må vi prøve næste gang vi laver brændte mandler !!

  • Reply Line 25 april, 2014 at 12:36

    Jeg lavede æggene til min famile i påsken, og hold fast hvor var de gode! :)

    • Reply Twin Food 28 april, 2014 at 18:16

      Skønt at høre – vi var også kæmpe fan, men desværre var de hurtigt væk igen ;-)

  • Reply » BRÆNDTE MANDLER // CANDIED ALMONDS 9 juli, 2014 at 14:40

    […] nemt hakkes og tilføjes i kager, som fx brownie. Sidst de blev anvendt, kom vi dem inden i nogle marcipan påskeæg. Påskeæggene kan i øvrigt snildt laves og så bare formes som en kugle i stedet for et æg, så […]

  • Reply Maria Berger 23 juli, 2014 at 11:43

    Hej Piger! Tak for en super inspirerende blog! Hvor er det bare dejligt at følge med i jeres eksperimenter. Jeg er ny følger, så sidder og kigger gamle indlæg – jeg faldt over dette og tænkte at jeg lige ville foreslå jer at lave marcipanen selv – det er top nemt.
    Jeg bruger selv denne opskrift:

    300 g mandler
    1 dl lys agavesirup (Eller hjemmelavet sirup af lige dele vand og sukker)

    Smut mandlerne til din marcipan, og rist dem i ovnen ved 180° i 5-6 minutter, de må ikke tage farve. Lad dem køle helt af.
    Blend mandlerne i en foodprocessor, til de er så finthakkede som muligt. Tilsæt agavesirup, til massen akkurat samler sig (det er ikke sikkert, du behøver at bruge det hele).
    Pak den friske marcipan ind i film, og læg den på køl i 30 minutter.

    • Reply Twin Food 23 juli, 2014 at 19:08

      Hej Maria
      Vi må helt sikkert prøve med hjemmelavet marcipan næste gang – tusind tak for opskriften :)
      Hav en dejlig sommer!

    Skriv et svar til line Slet kommentar