MANDLER MED ET TWIST –
Snacks, Tilbehør

MANDLER MED ET TWIST

lakm1

Vi håber I nyder juledagene ligeså meget som vi gør. Oven i alle jule godterne er her et par forslag til hvordan man kan gøre mandler mere spændende og smagfulde :-) Vi er vilde med mandler og en af grundene til det er, at de hurtigt kan blive lavet til en lækker snack, som ikke nødvendigvis er vildt usund. Vi har igennem tiderne lavet flere forskellige slags mandler- både søde og usøde – som vi gerne ville dele med jer her på bloggen. Vi er vilde med hver slags mandel på hver deres måde. De søde mandler med chokolade er gode til en aftensnack og de salte mandler er gode som snack hvis man har gæster eller i salater, vi brugte dem fx i en grøntkålssalat. Vi synes at mandler kan nydes på alle tider af dagen alt efter hvilket smag de er med. Har i nogle favorit mandler med smag som i har lyst til at dele – så bare skriv i kommentarfeltet – vi kan sagtens bruge ny inspiration nemlig :-)!

 

chockl2

 

MANDLER OG ROSINER VENDT I KAKAO/LAKRIDS

Ingredienser (til 2 pers.)
1/2 dl rosiner
1/2 dl mandler
1 tsk kakaopulver
1 tsk lakridspulver

 

  1. Hæld alle ingredienserne i en frysepose og ryst godt til alle mandler og rosiner har fået pulver på sig. Brug gerne andre tørrede frugter eller nødder!
  2. Spis :-)

 

chocma2

 

MANDLER VENDT I CHOKOLADE OG KAKAO/LAKRIDS PULVER

Ingredienser:
200 gram mandler
80 gram hvid chokolade
80 gram mørk/mælkechokolade
2 spsk kakao
3 1/2 tsk lakridspulver (vi brugte den fra Johan Bülow)

 

  1. Læg alle mandlerne op på en bradepande og bag dem i ovnen ved 200 grader. Vi satte vores ind i en kold ovn og gav dem ca. 15 min. Hvis man sætter dem ind i en varm ovn, skal de nok ca. have 10 min.
  2. Smelt chokoladen og lad mandlerne køle af.
  3. Kom mandlerne i skålen med den smeltede chokolade og sørg for at alle bliver dækket. Derefter hældes mandlerne og chokoladen ud på et stykke bagepapir – her er det smart at sprede dem lidt ud, og sørge for, at de ikke ligger oven på hinanden.
  4. Lad mandlerne køle lidt af, inden de vendes i pulver. Vores stod lidt i køleskabet (ca. 5 min). Hvis man bare sørge for, at mandlerne stadig er lidt ‘klistrede’ når man ruller dem i pulveret, er det fint – men de skal køle af!
  5. Bland kakaopulver og lakridspulver sammen (smag til om smagen er lakrids er tydelig nok, ellers kommes mere i) Tag mandlerne en ad gangen og vend dem i pulveret med en gaffel eller ske.
  6. Læg dem i køleskabet igen, og lad dem blive der til de er helt hårde.

 

lakm1

lakm2

 

MANDLER I LAKRIDSRODSPULVER

Ingredienser:
1 dl mandler
1 tsk lakridsrodspulver

 

  1. Kom mandler og lakridsrodspulver i en pose
  2. Ryst det hele godt sammen og servér i en skål

 

spman2

 

SPICY NUTS

Ingredienser:
4 tsk salt flager
2-3 tsk paprika
1 tsk cayenne peber
50 gram cashew nødder
100 gram usaltede peanuts
100 gram hasselnødder
50 gram mandler
4 spsk citron saft
1 spsk honning

 

  1. Bland salt, cayenne peber, paprika og citron saft sammen i en skål
  2. Tilsæt nødder og bland det hele godt sammen
  3. Kom honning over nødderne og bland dem godt sammen igen
  4. Bag dem på en bageplade med bagepapir i ca. 15 min i en 175 grader forvarmet ovn – rør lidt i nødderne undervejs

 

soya2

 

SOYA RISTEDE MANDLER

Ingredienser:
200 g. mandler
3-4 spsk. soya

 

  1. Hæld mandlerne på en pande hvor de skal varmes op for fuld hammer. Ryst panden og lad mandlerne blive varme. Når de begynder at poppe og tage farve slukkes for panden.
  2. Hæld soya udover mandlerne mens panden rystes. Når alt soyaen er trængt ind i mandlerne hældes de på et stykke bagepapir

 

mand1

smand1

 

SALTE MANDLER

Ingredienser:
2 dl vand
2 1/2 spsk groft salt
3 dl mandler

 

  1. Kom vand og salt på en pande og varm det op indtil alt salt er opløst
  2. Kom mandlerne på panden og lad dem blive der til alt vandet er fordampet – rør rundt i mens
  3. De tørre færdige mandler kommes på et stykke bagepapir hvor de skal køle af (hvis det skal gå hurtigt kan man komme dem en tur udenfor)
  4. Kom mandlerne på salaten lige inden den skal serveres
tidligere indlæg næste indlæg

7 Kommentarer

  • Reply Nanna 27 december, 2013 at 21:24

    Når I skriver kakaopulver er det så kakaopulver ala det man bruger i kager eller kakao kakaopulver?
    – Nanna

    • Reply Twin Food 30 december, 2013 at 11:32

      Hej Nanna
      Det skal være kakaopulver som det man bruger i kager ;-)
      Godt nytår!

  • Reply Sheila 29 december, 2013 at 19:35

    Hej :)

    Rigtig gode opskrifter i har, og har også prøvet jeres soyamandler – de var et kæmpe hit!!

    Til de chokoladeovertrukket mandler skriver i både mørk-/mælkechokolade og hvid chokolade. Skal de begge smeltes samtidigt?

    Mvh
    Sheila

    • Reply Twin Food 30 december, 2013 at 11:22

      Hej Sheila

      Tusind tak for din kommentar – vi er glade for at soyamandlerne var et hit!
      grunden til begge er nævnt er fordi nogle af mandlerne blev vendt i hvid chokolade og andre blev vendt i mælkechokolade – så der blev lavet to forskellige slags ;-)

      Godt nytår til dig :)

  • Reply » GRØN TE MED LAKRIDSROD OG STJERNEANIS 8 januar, 2014 at 15:22

    […] blev ret god! Vi er vilde med smagen af lakridsrod – ligesom vi også er vilde med de her mandler vendt i lakridsrodspulver. Alt efter hvor meget man er til smagen af lakridsrodpulver, kan man tilsætte mere eller mindre og […]

  • Reply Saltede mandler | Pagik 20 marts, 2014 at 22:43

    […] mandler og salt. Jeg vil faktisk sige, at der er rigeligt salt i den opskrift, jeg har fundet fra Twin Food, så man kan sagtens skrue det ned til 2 tsk for en portion i stedet for 2 1/2, vil jeg sige. Jeg […]

  • Reply » IDEER TIL NYTÅRSMENUEN – SNACK + FORRET 15 april, 2014 at 13:29

    […] ← Forrige Næste → Udigvet d. 28 december, 2013 | 2 kommentarer […]

  • Skriv en kommentar