LAKSE PIZZA MED GROV GULERODSBUND –
Bulgur/Kerner, Fisk, Frokost, Nemme hverdags retter, Pizza

LAKSE PIZZA MED GROV GULERODSBUND

slaks3

Hvor har det bare været en skøn weekend med helt fantastisk vejr. Selvom mandag tit er hård er det som om at ens energi niveau er lidt højere efter en solrig weekend – hvor bliver det skønt når det er sådan et vejr hele tiden :) Det er blevet tid til endnu en pizza opskrift på bloggen – der er efterhånden en del, men det synes vi ikke gør noget når de jo selvfølgelig ikke er de samme og også fordi, at vi elsker pizza ;). Bunden på denne her udgave er lavet efter en grovere udgave med kerner hvor vi har tilsæt gulerod – en bund, der godt kan blive sprød ligesom den klassiske pizzabund! Fyldet er rigtig forårsagtigt og består af pikantost, rucola, varmrøget laks, radiser og ærtespirer. Vi valgte fyld som ikke skal bages hvorfor bunden skal bage fuld tid inden det puttes på. Man kan sagtens benytte mere klassisk pizzafyld, her skal bunden bare bage selv de første 10 min. inden fyldet puttes ovenpå og bages færdigt.

 

Ingredienser (4 stk – diameter ca. 25 cm)
Dej
2 dl solsikkekerner
3 dl hørfrø
3 gulerødder
3 dl rugmel
1 tsk salt
1 1/2 dl vand

Fyld
Pikantost
Rucola
Radiser skåret i skiver
Varmrøget laks revet lidt fra hinanden
Ærtespirer

  1. Blend solsikkekerner og hørfrø til “mel” og put det i en anden skål
  2. Riv gulerødderne og blend dem til pure
  3. Tilsæt rugmel til kerne melen sammen med salt
  4. Tilsæt vand samt gulerodspuré og rør dejen godt sammen – dejen kan godt være lidt klistret, det kan undgås ved at sætte den lidt i køleskabet, men det gør den også lidt svære at “mase” ud
  5. Del dejen i 4 lige store stykker og mas dem ud til cirkler
  6. Bag bunden i ovnen ved 200 grader i omkring 20 min. indtil den føles sprød
  7. Fordel pikantost, rucola, radiser, laks og ærtespirer på bunden og spis :)

slaks4

slaks1

tidligere indlæg næste indlæg

10 Kommentarer

  • Reply Pernille 16 marts, 2014 at 14:36

    Hej Piger
    Pizzaen ser super lækkert ud, så den skal helt sikkert afprøves!
    Bliver bunden meget sprød?
    Og har I idéer til variationer af fyld?
    God søndag til jer :-)

    • Reply Twin Food 17 marts, 2014 at 08:52

      Tusind tak :)
      Nej bunden bliver ikke meget sprød, jo længere tid den bages, jo mere sprød bliver den :)
      Uh du kan putte på lige hvad du vil og hvad du normalt ellers putter på pizza, så der er frit valg!
      Her kan du finde masser af slags; http://twin-food.dk/category/pizza/

      God dag!

  • Reply Simone 25 marts, 2014 at 11:18

    De blev SÅ gode :-) Jeg har både prøvet at lave denne pizza som almindelig pizza (med fyld, smeltet ost osv.) og ikke mindst i ovenstående version. Begge blev utrolig vellykket, og har høstet meget ros. Bunden bliver rigtig god sprød ift. andre grøntsagsbunde.

    • Reply Simone 25 marts, 2014 at 11:18

      … Jeg lavede den også med smørreost m. chili, parmaskinke, friske tomtater, ruccola og revet parmesan :-)

      • Reply Twin Food 25 marts, 2014 at 13:46

        Mums det lyder også lækkert :)!

    • Reply Twin Food 25 marts, 2014 at 13:46

      Dejligt med din søde kommentar :)! Super skønt at vide at det også fungerer for andre end os selv!! ;)
      KH

  • Reply Signe 30 marts, 2014 at 07:16

    Den smager bare SUPER godt! Min bedste veninde lavede den til mig i går og jeg var blown away. Tak for en super skøn opskrift, jeg kan godt mærke at det bliver en favorit! :-D

    • Reply Twin Food 30 marts, 2014 at 21:52

      Hej Signe – det er vi bare så glade for at høre! :) :)
      Vi er også helt vilde med laksen på pizza’en!

  • Reply Marianne 7 april, 2014 at 16:03

    De her pizzaer er på to-make listen!
    Synes I er inde i en ualmindeligt god stime af skønne opskrifter, der frister mig. Keep up the good work! ;)

    • Reply Twin Food 9 april, 2014 at 21:05

      Tusind tak Marianne – dejligt at høre og godt at vi kan inspirere :)!

    Skriv en kommentar