LÆKKER CHOKOLADEKAGE UDEN ÆG –
Bagværk, Desserter, Søde sager

LÆKKER CHOKOLADEKAGE UDEN ÆG

En dag for lidt tid siden fik min kæreste besøg af en ven. Han var kommet til at sige, at der ville være kage, og jeg blev derfor nød til at lave en :-)! Der var et lille problem og det var, at vi ikke havde nogle æg. Jeg orkede ikke at gå ned for at købe nogle og i stedet satte jeg mig til at lede på kageopskrifter uden æg på nettet. Jeg faldt over en opskrift fra New York Times, som lød som noget for mig. Det var en svampet chokolade kage og opskriften jeg endte med finder i nedenunder. På toppen kom der et generøst lag chokolade glasur og derefter pyntede jeg med kandiserede violer, som jeg købte sidst jeg var i Torvehallerne. Kagen blev virkelig god og tog ikke skade af, at der ingen æg kom i. Den var svampet og lidt klistret, som jeg godt kan lide kager :-)
Ingredienser (1 springform – 22 cm):
Inspiration: nytimes
200 gram mel
30 gram kakao
1 tsk bagepulver
200 gram sukker
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljesukker
5 spsk olie uden for meget smag
250 ml mælk (kan erstattes af vand)Glasur: Kakaopulver, flormelis og en lille smule vand
Pynt: Kandiserede violer
  1. Pisk olie og vand sammen i en skål
  2. Tilsæt sukker, vaniljesukker, bagepulver, salt og kakao – pisk det hele godt sammen
  3. Tilsæt mel og pisk langsommere, så det ikke flyver udover det hele
  4. Smør en springform og kom dejen i formen
  5. Bag den i en 175 grader varm ovn i 25-35 minutter (husk at dette er vejledende tider ud fra vores ovn, så det er muligt at den skal have mere). Tjek med en skarp genstand om den er bagt
  6. Hvis man ønsker den lidt blød i det, skal den ikke være FULDSTÆNDIG gennembagt. Der må gerne hænge en anelse på den skarpe genstand
  7. Lad kagen køle helt af inden den overhældes med glasur

 

tidligere indlæg næste indlæg

123 Kommentarer

  • Reply girlslovefood 6 december, 2012 at 11:24

    Typisk kærester ;)
    Men kagen ser dejlig ud.

    • Reply Laura og Christine 7 december, 2012 at 09:20

      Hehe ja – kagen var også super lækker, så det var OK han havde sagt at der var kage ;-)!

  • Reply Pixels og Poesi 6 december, 2012 at 11:33

    Hvor fantastisk, særligt fordi mælken kan erstattes af vand. Den skal jeg helt sikkert prøve, nu jeg forsøger at leve primært vegansk.

    • Reply Laura og Christine 7 december, 2012 at 09:21

      Det var ligepræcis derfor jeg skrev det med vandet, da jeg tænkte der var nogen som dig :-)! Håber du kommer til at prøve opskriften!

  • Reply Pixels og Poesi 6 december, 2012 at 11:33

    Hvilken type olie brugte du? :)

    • Reply Laura og Christine 7 december, 2012 at 09:22

      Det skal helst være en olie uden for meget smag så fx rapsolie :-)

    • Reply Pixels og Poesi 7 december, 2012 at 22:04

      Tak for svarene – og det var pænt tænkt, det med udskiftningen af mælken :)

  • Reply Frida 6 december, 2012 at 11:48

    Konsistensen ser altså bare noget nær perfekt ud! Og kan godt lide den er æg-løs, så kan man jo smage lidt på dejen, hehe ;)
    – Frida, http://bakedbyblondie.bloggersdelight.dk

    • Reply Laura og Christine 7 december, 2012 at 09:22

      Hehe ja du har helt ret – jeg plejer nu at smage af dejen lige gyldigt om der er æg eller ej i :-P

  • Reply Tina 6 december, 2012 at 18:31

    Mmm… Den lyder og ser virkelig lækker ud! Den skal vist prøves en dag :)

  • Reply simone 6 december, 2012 at 20:57

    Ej hvor ser den lækker ud!
    Den må jeg prøve en dag :D Også selv om jeg nok ikke har helt godt af det XD

    Simone
    Microcut.dk

    • Reply Laura og Christine 7 december, 2012 at 09:23

      Hehe, et lille stykke skader vel aldrig ;-)!

      • Reply nora 27 december, 2013 at 21:05

        nej vel

  • Reply louiogbearnaisen 6 december, 2012 at 22:19

    Årh, det med kæreste-situatioen kender jeg godt ;) Men er også ret rart, at kunne smækker en masse kager sammen til !

    Mmm, den ser god ud – er ikke så vild med kager uden æg, men den skal da vist prøves – man kunne jo blive omvendt :)

    • Reply Laura og Christine 7 december, 2012 at 09:24

      Haha ja, du har ret!
      Jeg var ligeså skeptisk som du lyder, og det blev faktisk ret lækkert – jeg har i hvert fald lavet den igen efterfølgende fordi den er så let og bliver rigtig god! :)

  • Reply Julie 6 december, 2012 at 23:23

    Den ser dejlig lækker ud! Er lidt en sucker for chokoladekage, så den skal også prøves :)

  • Reply Anonymous 7 december, 2012 at 11:18

    Jeg bagte den i går. Synes konsistensen er god, men den smagte desværre mere af mel end chokolade.

    • Reply Anonymous 7 december, 2012 at 11:46

      Det var sjovt, jeg bagte den også i går og jeg synes den var smadder god. Stort plus at der ikke skal æg i :)

    • Reply Laura og Christine 8 december, 2012 at 09:44

      Annonym1: Jeg synes det lyder meget mytisk med den melede smag, er du sikker på der er kommet nok kakaopulver i? :)

      Annonym2: Er glad for at du kunne lide den :)

    • Reply Dorthe Guldfeldt 23 november, 2014 at 10:05

      Synes også den smagte af mel og ikke kakao/chokolade – 30 g er alt for lidt, det var 35 min i min nye ovn også, den fik 45 før den ikke var blævrende :-) Reddede den manglende smag med 1 dl. havrefløde kogt med chokolade & Kahlua, hældte over (ikke pisket), og lavede derefter en creme af havrepiskefløde med chokolade – 2 timer på køl og høvlet chokolade på toppen.

      • Reply Twin Food 24 november, 2014 at 16:24

        Øv hvor ærgeligt, det er vi kede af at høre!
        Det med ovne er altid en svær ting, men godt at du selv fik reddet kagen, så det ikke var helt spild ;-)!
        Cremen lyder iøvrige meget lækker!!

  • Reply Anonymous 4 januar, 2013 at 23:40

    Har selv bagt kagen og den var rigtig lækker! Kan i præcist angive hvilke mængder i brugte til glasuren? :)

    • Reply Laura og Christine 20 januar, 2013 at 22:25

      Hejsa – du må undskylde det sene svar, kommentaren var blevet gemt :-)
      Det er lidt svært at angive præcis mængde. Men prøv med 1 spsk vand, kom 2-3 tsk kakaopulver og flormelis til konsistensen af tyk.. ved ikke hvor meget det rækker til, men så kan man lave endnu en portion, hvis det ikke er nok :-)

  • Reply AJ 20 januar, 2013 at 12:37

    Tror i mængden passer til en klasse på 30 eller vil i foreslå at lave dobbelt portion? :) – og hvordan er konsistensen, den bliver ikke for snasket at have med vel? :)

    • Reply Laura og Christine 20 januar, 2013 at 22:28

      Jeg ville nok lave dobbelt portion til 30 mennesker :-)! Så skulle der gerne være nok! Jeg synes ikke konsistensen er for snasket, men du kan evt. give den lidt ekstra hvis du er i tvivl (den skal bare heller ikke blive “tør” i det. Men som konsistensen er på billedet, synes jeg sagtens man kan sidde og spise et stykke med hænderne :-)!

  • Reply Frk.Green 23 januar, 2013 at 19:30

    Wauw! Den ser godt nok lækker ud.. den SKAL jeg prøve her nu! :D

    jeg er chokoladesulten..

    Kig forbi:

    http://www.Frk-green.blogspot.dk

    • Reply Laura og Christine 23 januar, 2013 at 20:49

      Tusind tak, Frk. Green! Man bliver nemt chokoladesulten med alt det chokolade :-)
      Vi kigger forbi! :-)

  • Reply Anne 16 marts, 2013 at 16:17

    Jeg lavede kagen med soyamælk med vanillesmag i stedet for normal mælk, super hurtig, nem og ikke mindst lækker! :)

    • Reply Twin Food 17 marts, 2013 at 12:57

      Dejligt at høre, Anne, og godt at det lykkeds med det lille twist :-)
      God søndag!

  • Reply Mainia 9 april, 2013 at 18:20

    Har lige sat kagen i ovnen!
    Er spændt på, hvordan den bliver (:

    // http://mainia.bloggersdelight.dk

    • Reply Twin Food 9 april, 2013 at 18:41

      Det lyder slet ikke dårligt, vi håber den bliver god :-)

  • Reply right now: cocoa everywhere. | Mainias Moondance 9 april, 2013 at 19:00

    […] på, at min kage køler af, så jeg kan gå i gang med glasurfedteriet. Jeg har lånt opskriften af Christine og Laura. Der er hverken æg eller mælk i, så den kan spises af de fleste. Jeg har bagt kage i anledning […]

  • Reply CHOKOLADEKAGE UGEN ÆG MED TWIX | TWIN FOOD 14 april, 2013 at 09:46

    […] kage minder meget om en vi har lavet før, nemlig denne chokolade kage uden æg. Det er en kage der egner sig godt til de dage, hvor man lige pludselig gerne vil bage en kage, men […]

  • Reply Asiya 17 april, 2013 at 19:41

    Hejsa!

    Jeg er rigtig spændt på at lave denne kage. Den ser Supergodt ud. ♥

    • Reply Twin Food 19 april, 2013 at 10:27

      Hej Asiya – vi håber at du kunne lide kagen :)! Vi synes selv den er rigtig god!

  • Reply Malin 1 maj, 2013 at 21:02

    Den ser virkelig lækker ud – og ikke til at mangle noget!

    • Reply Twin Food 1 maj, 2013 at 22:46

      Tak Malin – den mangler ikke det mindste ;)

  • Reply cille 9 maj, 2013 at 17:18

    mm.. er igang med at bage den. glæder mig sådan til den er færdig efter jeg smagte dejen.. NØØJ :-)

    • Reply Twin Food 10 maj, 2013 at 08:01

      Hehe, vi håber at det bagte resultat også faldt i god jord :-)

  • Reply Kagelsker 24 maj, 2013 at 20:18

    Hvilken slags mælk brugte du?

    • Reply Twin Food 24 maj, 2013 at 21:57

      Det er ganske almindeligt økologisk skummetmælk :) Dog spiller det nok ikke den store rolle hvis der bruges mini eller let i stedet!

  • Reply Michelle 4 juni, 2013 at 21:40

    Er det en bestemt kakao du bruger? Det er pulver ikke?

    • Reply Twin Food 4 juni, 2013 at 22:21

      Nix, det er bare en kakaopulver fra føtex sådan en brun en :-)!

  • Reply Sofie 10 juni, 2013 at 10:23

    Jeg havde kun 5 g kakao, så jeg tilsat en stor spiseske peanutbutter, det var virkelig et hit! Rigtig god kage, som er let og svampet på samme tid :)

    • Reply Twin Food 11 juni, 2013 at 08:54

      Hej Sofie.
      Det lyder simpelthen så lækkert med en spiseske peanutbutter – noget der helt sikkert skal tilføjes i vores næste gang! tusind tak fordi du vil dele dit tip :-)!

  • Reply Katrine Eld 11 juni, 2013 at 13:56

    Tusind tak for lækker opskrift – den er nu i ovnen – glæder mig til at smage den.

    • Reply Twin Food 11 juni, 2013 at 22:38

      Hej Katrine! Vi håber den blev god! :-)

  • Reply Anonym 18 juni, 2013 at 21:10

    Hej
    Skal den være lidt “vandet” i det inden den skal i ovnen?

    • Reply Twin Food 18 juni, 2013 at 21:18

      Hejsa! Ja den er ret flydende – så fortvivl ikke, den skal nok blive god :)

  • Reply Mille 19 juni, 2013 at 20:40

    Hej.

    Hvor ser den kage bare lækker ud :-)

    Tror I mon at man kan skifte olien ud med smeltet smør uden problemer? :-)

    Tak for en fin blog!

    Mvh.

    • Reply Twin Food 19 juni, 2013 at 22:22

      Hej Mille

      Det kan du helt sikkert sagtens gøre :-)!
      God fornøjelse!

      • Reply Mille 20 juni, 2013 at 15:27

        Tak for svaret! Det lyder godt!

        • Reply Heidi 15 februar, 2014 at 14:05

          Hej Mille, hvor meget smeltet smør brugte du ca. da du lavede kagen? :)

  • Reply Anonym 24 juni, 2013 at 15:44

    Nu er kagen i ovnen, har dog tilsat smeltet chokolade, da jeg er helt vild med “ægte” chokolade, i kager. Håber virklig at den bliver god :)

    • Reply Twin Food 25 juni, 2013 at 20:40

      Det lyder lækkert, vi håber den blev god? :)

  • Reply Sofie 12 august, 2013 at 12:44

    Perfekt kage, hvor er den lækker!

    • Reply Twin Food 13 august, 2013 at 00:23

      Vi er meget glade for at du kan lide kagen, Sofie :-) vi synes også den er lækker!

  • Reply Louise 13 august, 2013 at 19:04

    Har lige bagt kagen som muffins med glutenfrit mel, det er lykkedes at lave muffins uden de bliver tørre, super fedt!!
    Jeg er vild med jeres blog. – tænk at i tager jer tid til at svare alle, det er virkeligt sødt.
    Glæder mig til at læse mere

    Louise

    • Reply Twin Food 14 august, 2013 at 19:36

      Hej Louise. Tusind tak for din søde kommentar. Dejligt at vide, at kagen kan laves uden gluten også – og så som muffins , tak!! :)

      • Reply Winnie 2 marts, 2017 at 19:56

        Hey hvor meget gluten fri mellem brugte du samme mængde, mindre eller mere
        Og hvad slags mel brugte du 😃

  • Reply Mevlit Barut 14 oktober, 2013 at 22:18

    Virkeligt let og lækker. TAK ;)
    -Man kan evt også vælge at komme chokoladestykker eller valnødder i dejen.

    Haps.

    • Reply Twin Food 16 oktober, 2013 at 00:39

      Godt at du kunne lide den! Og tak for tip med at komme chokoladestykker og valnødder i – det vil vi huske :-)!

  • Reply Rikke 29 oktober, 2013 at 15:13

    Hej :-) tror i man kan erstatte lidt af mælken med appelsin juice?

    • Reply Twin Food 29 oktober, 2013 at 17:28

      Hej Rikke!
      Det er meget muligt at du kan erstatte lidt med appelsinjuice – det eneste er at det nok vil ændre lidt på smagen ;-)

  • Reply Christine 5 november, 2013 at 12:08

    Hej :)

    Synes det lyder som en rigtig lækker opskrift – og særligt nu hvor jeg forsøger at bage kager uden æg, er denne helt sikkert et forsøg værd :)

    Ville dog høre med holdbarhed ?
    Ofte bliver brownies kun bedre af at blive bagt dagen forinden..
    Ønsker så nødt, at kagen bliver tør.

    • Reply Twin Food 6 november, 2013 at 20:25

      Tusind tak :)
      Vil skyde på maks 2-3 dage i køleskabet, den kan sagtens stå, men er ikke ligefrem sikker på om den ligesom brownie bliver bedre af at stå – det har vi ikke prøvet endnu, men en dag i forvejen burde ikke gøre noget ;)

  • Reply Sasha 11 december, 2013 at 22:17

    Den ser lækker ud! Min mor tåler ikke så godt æg så tror jeg prøver at lave den til min fødelsdag snart :)

    Tror du man kan smelte rigtig chokolade i stedet for at bruge kakaopulver? :)

    • Reply Twin Food 12 december, 2013 at 20:51

      Du kan sagtens smelte rigtig chokolade i stedet, det vil gøre chokolade smagen kraftigere :)

      • Reply Anonym 15 december, 2013 at 17:29

        Mmm.. Lækkert. så skal det prøves! Tusind tak for svar :) God jul!

  • Reply nora 27 december, 2013 at 21:29

    Hej Twin Food

    Jeg elsker jeres blog og at i svare alle det er så sødt!
    Og jeres kage er mega god!
    jeg syntes at alle der ikke kan tåle/lide æg kan få de bedste ide’er her hos jer!

    hilsen Nora <3

    • Reply Twin Food 30 december, 2013 at 11:14

      Hej Nora!
      Tusind tak for din søde besked – den betyder meget for os! Dejligt at du kan lide kagen og ja det er et rigtig godt alternativ til fold der ikke kan tåle æg.

      Glædelig jul og godt nytår til dig!
      Kh Laura og Christine

  • Reply J 6 januar, 2014 at 01:03

    Jeg bagte den igår. Den var udmærket. Af dovenskab lavede jeg den i mikroovnen for at spare på opvasken, tiden og miljøet :-)
    Den skal have mellem 5 og 5.5 minutter på fuld effekt.
    Man kan bage de fleste kager i mikroovnen

    • Reply Twin Food 15 januar, 2014 at 17:11

      Vi har aldrig prøvet at lave kage i mikroovnen, men det lyder da som noget, man kunne spare en del tid ved ;-) Det må prøves næste gang vi synes det tager for lang tid at bage den i ovnen :)
      Tak for tippet!

  • Reply Julie Juhulie 7 januar, 2014 at 20:18

    Åh hvor ser den lækker ud! Kan nogen mon svare på om denne kage er egnet til fryseren? Jeg kan godt lide at have et lille stash til uventede gæster eller de dage, hvor jeg bare ikke kan nå det. Pf. tak. Mvh. Julie

    • Reply Twin Food 15 januar, 2014 at 17:13

      Hej Julie
      Vi har endnu ikke prøvet at have en rest tilbage til fryseren (alt er altid blevet spist, heh), men vi tror godt at du ville kunne fryse den ned, efter den er bagt færdig. Det er en kage du sagtens kan spise lidt lun i det med cream fraiche :-)

      Hvis du en dag prøver at fryse den ned og tø den op igen, må du meget gerne skrive herinde hvordan det er gået :-)

  • Reply Malene 12 januar, 2014 at 19:25

    Hej:-) synes at kagen lyder helt vild god har lige lagt den i opskriftbogen! Men ville bare lige hører om hvor mange den ca. er beregnet til (personer)? Overvejer om den skal med i skole til snackordning, og ville så lige hører om der skal laves dobbeltportion:-)

    • Reply Twin Food 15 januar, 2014 at 17:14

      Hej Malene.
      Det er altid sådan en svært spørgsmål når man skal vurdere hvor mange personer en kage svarer til ;-) Vi vil dog mene at 10 personer ville kunne få et fint stykke af denne kage – så ca. 10 personer svarer opskriften nok til :-)

  • Reply Anna-Sofie 15 januar, 2014 at 01:55

    God og nem kage når man som jeg liiiiige står efter butikkernes lukketid og har en lille (læs: enorm) sød tand og det skal gå stærkt!
    Da jeg bagte denne kage havde jeg ikke mere vanilje i huset og erstattede det derfor med 50 g. ekstra sukker samt lidt stødt kanel.
    Kagen skal bages en del mere end 25-35 min. Da jeg bagte den var den stadig fuldstændigt flydende indeni, så jeg valgte at skrue ovnen op på 200 og da der var gået yderligere 10 minutter var den langt om længe færdig, så den så ud på billedet :) Næste gang vil jeg nok bare bage den på 200 fra start!

    • Reply Twin Food 15 januar, 2014 at 17:17

      Hej Anna-Sofie
      Lyder lækkert med lidt kanelsukker i stedet for vaniljesukker – det gør den nok lidt mere “julet” og vintertidsagtig :)
      Bagetiden afhænger meget af ens ovn, og derfor kan den også variere meget fra ovn til ovn. I vores får den altid omkring de 30 min, så det er det vi er gået ud fra i opskriften.
      Godt at du havde tålmodighed til at give den lidt længere tid, så den kunne blive færdigbagt ;-)

  • Reply Diana 9 februar, 2014 at 17:53

    Den smager vildt godt. Er dog ikke så god til at holde mig til en konkret opskrift, så ændrede en del mængder i den.
    Derudover tilføjede jeg nogle grofthakket chokoladestykker og det var vellykket. Den endte med at blive rigtig god og svampet.
    Tænkte på noget, hvorfor hæver den så lidt, selvom man putter mere bagepulver i, end anbefalet?

    • Reply Twin Food 11 februar, 2014 at 20:29

      Dejligt at høre :)! og godt at den trods ændringer stadig blev god!!
      Uh vi er ikke så skarpe i bagepulver, så der må vi desværre melde pas :)
      KH

  • Reply Heidi 15 februar, 2014 at 13:53

    Kan man godt lave kagen uden olie? Vil der være en smagelig forskel? Kan man ikke også sagtens putte dem i muffins forme?

    • Reply Twin Food 17 februar, 2014 at 15:43

      Hej Heidi.
      Vi er ikke sikre på at du kan erstatte olien – vi tror der skal lidt fedtstof i kagen, så vi tør ikke sige hvordan den bliver hvis du erstatter den med noget andet – det er ikke sikkert det vil ændre det store på smagen.
      I forhold til muffinsforme, kan du godt komme kagen i muffinsforme i stedet, du skal bare være opmærksom på at bagetiden nok ændres lidt :-)

    • Reply Twin Food 17 februar, 2014 at 15:47

      Hvis det bare er olie du ikke vil have i, kan du erstatte den med smeltet smør :)

  • Reply Mette 15 februar, 2014 at 18:46

    Hvordan er den med vand istedet for mælk?????

    • Reply Twin Food 17 februar, 2014 at 15:45

      Vi har endnu ikke prøvet at lave den med vand i stedet for mælk. Men vi skrev det som et alternativ hvis man nu ikke kan tåle mælk :-)
      Vi tror kagen vil være rimelig ens i forhold til om du bruger vand eller mælk

  • Reply Kirstine 28 februar, 2014 at 09:38

    Super lækker kage! Jeg skulle bage til min søns skolefest. Jeg brugte først en anden opskrift, men det gik helt i kage ;-))). Da jeg hverken havde æg eller margarine til en ny kage googlede jeg mig frem til denne opskrift. Jeg brugte vand og det fungerede fint. Jeg hældte dejen op i muffinsforme og pyntede med farvet glasur og skumfiduser som jeg havde sat på træ-spyd. Kagen skulle sælges i en bod og alle 24 muffins var solgt på under en halv time :-)). Et sikkert hit og den smagte fantastisk. Er netop nu igang med at bage kagen til en forårsfest i min datters børnehave. Hun vil jo have det samme som storebror. Så tak for en fantastisk god og nem opskrift!!

    • Reply Twin Food 8 marts, 2014 at 12:33

      Tusind tak for din søde kommentar!
      Hvor lyder det bare til at de muffins blev lige i skabet!
      Selvfølgelig vil hun have det samme som storebror – vi håber de blev lige så gode 2. gang ;-)!
      God weekend til Jer!

  • Reply » MUFFINS MED KOKOSSKUM (UDEN ÆG) / MUFFINS WITH WHIPPED COCONUT MILK 20 marts, 2014 at 10:00

    […] blev lavet for et par uger siden, da Christine’s veninde var på besøg. Vi har før lavet en chokoladekage uden æg og ville prøve at lave den som muffins i stedet. Derudover kom vi lidt kokosskum på toppen, som […]

  • Reply Rose Marie 27 juli, 2014 at 17:23

    Hej!
    Tror i man lave den i andet end en springform?
    Evt. en bradepande/fad?
    Og hvor mange mennesker tror i den er til?

    Mvh Rose

    • Reply Twin Food 30 juli, 2014 at 10:21

      Hej Rose
      Vi har kun erfaring med springform, hvor der formentlig er til ca. 12 pers.
      Vi har ikke prøvet med bradepande og er hverken sikker på bagetid, eller antal pers.. Dejen er ret flydende, så den skal formentlig have en del mere hvis du prøver med bradepanden :)

      KH

  • Reply sandie 11 september, 2014 at 16:51

    Søgte længe for at finde en opskrift jeg havde lyst til bruge. og jeg må sige, da jeg valgte denne valgte jeg rigtigt, kagen smager FANTASTISK.

    Den har en dejlig konsistens og den klæbede slet ikke til bradepanden da jeg tog den ud :)

    • Reply Twin Food 11 september, 2014 at 19:09

      Tusind tak Sandie – dejligt at høre!! :)
      Vi er glade for at den faldt i god jord!!

  • Reply Kristina 18 november, 2014 at 15:59

    God opskrift…! Jeg lavede det om til muffins og gav dem 15 minutter i ovnen… mmm… de er gode…!

    • Reply Twin Food 18 november, 2014 at 17:14

      God idé med muffins! :)
      Og dejligt at de smagte godt!

  • Reply Kristina 18 november, 2014 at 16:08

    Hej
    Jeg skal til at bage den her kage om lidt, men jeg vil bare lige spørge om du tror der er nok til 15 mennesker? Eller jeg burde lave dobbelt potion?

    Jeg håber virkelig kagen smager godt, for skal bage den for min klasse, og vi har konkurrence om den bedste kage :)

    Tak på forhånd!

    • Reply Twin Food 18 november, 2014 at 17:16

      Hej Kristina!
      Vi ville nok lave dobbelt portion for at være på den helt sikre side :)
      Vi synes den smager godt, så det håber vi også at dine klassekammerater synes!

      Held og lykke i konkurrencen :)

  • Reply Lene 21 november, 2014 at 19:37

    Total yndlingskage! Har lavet den mange gange efterhånden. I love it!!!!!!

    • Reply Twin Food 24 november, 2014 at 16:20

      Hvor er det dejligt at høre, Lene :)!!

  • Reply Charlotte Nielsen. 24 november, 2014 at 20:55

    Hejsa.
    Nu har jeg prøvet opskriften et par gange og vi ææææælsker simpelthen den chokoladekage, den er fantalastisk lækker.
    Vi har fundet ud af, at gi’r jeg den liiiige akkurat nok til, at den er lidt blød i det, så er den bare MUUUMS (lidt lun) til en portion is :-)
    Så tusind tak for opskriften.

    PS: Jeg har ingen springform, så jeg har lavet kagen i et alm. ildfast fad foret med bagepapir, den er lige til at hive op af fadet uden nogen problemer og efterlader et helt rent fad ;-)

    • Reply Twin Food 27 november, 2014 at 09:52

      Hej Charlotte
      Tusind tak for din positive kommentar!
      Vi synes også klart kagen er bedst hvis den er lidt blød i det!
      Dejligt at vide at den også kan laves i andet end springform! :)

      Rigtig god dag

  • Reply Luvisa 26 november, 2014 at 20:08

    Vil bare lige rose din kage! Har over et år nu være inde og søge efter denne chokoladekage, hvergang jeg skulle lave én. Super god kage! :)

    • Reply Twin Food 27 november, 2014 at 10:01

      Hej Luvisa
      Tusind tak for din søde kommentar, dejligt at du kan lide kagen! :) :)
      God dag!

  • Reply Louise 2 december, 2014 at 10:27

    Hvad hvis man skal lave den i en bradepande? Hvor mange gange skal jeg så cirka fordobbelte den? Og hvor lang tid skal kagen så have? :-)

    • Reply Twin Food 3 december, 2014 at 08:54

      Hej Louise
      Det er meget svært af sige – det afhænger jo af hvor stor din bradepande er :-)
      Hvis det er en standard størrelse, så prøv med x 3 og lav evt. resten af dejen til små muffins.
      Mht. bagetiden er det meget individuelt fra ovn til ovn, så giv den lidt af gangen og mærk undervejs. Hvis du vælger at lave små muffins, vil de være færdige før kagen. Hvis du ønsker kagen lidt blød, er den færdig når der lige hænger en anelse tilbage i den skarpe genstand (kniv) som du tjekker kagen med :-)

  • Reply Anonym 13 januar, 2015 at 17:43

    Brugte du mælk eller vand?

    • Reply Twin Food 14 januar, 2015 at 10:22

      Vi brugte mælk, men hvis man er allergiker, kan der sagtens anvendes vand i stedet :-)

  • Reply Anna 20 januar, 2015 at 19:02

    Hvor høj bliver kagen? Bliver den cirka halvdelen af formen.
    Min form er 25 cm i diameter, tror i at det gør en forskel?

    • Reply Twin Food 21 januar, 2015 at 11:13

      Kagens højde bliver mere end halvdelen af formen. Det spiller ingen rolle at den er 25 cm. , måske bagetiden er lidt kortere, så tjek til den undervejs :)

  • Reply Anna 22 januar, 2015 at 17:53

    Synes i at den er mest lun eller….
    Det er bare fordi hvis man laver kagen dagen inden, og sætter den i køleskabet, er det så bedst at tage den ud før man skal spise den eller skal den være kold?

    • Reply Twin Food 25 januar, 2015 at 18:28

      Det er lige meget om den er lun eller kold :)
      Den kan sagtens serveres kold, hvis man ønsker at lave den dagen inden

  • Reply Emma 25 februar, 2015 at 23:04

    Haps, den ser godt nok lækker ud.
    Den må jeg lave en af de kommende dage :)

    Tænkte på om man måske med fordel kunne komme lidt mandelessens i, hvis den har tendens til at smage lidt af mel? eller bare for hyggens skyld :D

    • Reply Twin Food 28 februar, 2015 at 08:49

      Tusind tak :)
      Det kan du sagtens, lad os endelig høre hvordan den bliver, hvis du kaster dig ud i det ;)!
      God lørdag!

  • Reply Mary 28 maj, 2015 at 23:25

    Jeg prøvede med noget pulverkaffe. lige nok til at man kan smage kaffen i dejen ,- perfekt resultat…

    • Reply Twin Food 29 maj, 2015 at 08:05

      Det lyder så lækkert! Tak for tippet :)!

  • Reply Amalie 11 september, 2015 at 13:49

    Goddag vil rigtig gerne lave denne kage kan du svare mig på om den bliver for svampet?

    • Reply Twin Food 11 september, 2015 at 14:18

      Den er slet ikke for svampet – den er helt tilpas synes vi :) Hvis du er bange for om den bliver for svampet, så hold godt øje med den i ovnen, det er bare så ærgeligt, når kager får for meget.

  • Reply Katcha 13 oktober, 2015 at 20:09

    Vi er igang med at bage to portioner herhjemme, og sidder nærmest og venter spændt foran ovnen ;)
    Den ser meeeget lækker ud allerede.

    • Reply Twin Food 14 oktober, 2015 at 09:55

      Uhh, vi håber at de faldt i god jord :) :)
      God dag!

  • Reply Camilla 7 marts, 2017 at 17:13

    Tak for opskriften – har netop taget kagen ud af ovnen efter kun 25 min og den er ikke spor flydende selvom den er bagt på 175grader i et lille ildfast porcelæns fad :)

    • Reply Twin Food 13 marts, 2017 at 17:28

      Hej Camilla,
      Velbekomme – det lyder super lækkert!
      Vi håber den smagte godt
      KH

    Skriv en kommentar