KOLDHÆVEDE HVEDER –
Bagværk, Brød

KOLDHÆVEDE HVEDER

ristede-hveder

Vi var lige ved at glemme, at det jo er i morgen, at vi skal nyde ristede hveder med en masse smør og måske et stykke pålægschokolade på et par af dem ;-) Hvis i har lyst til at bage dem selv, kommer her en opskrift, som skal startes allerede i dag. Christine må have det til gode, hun tager nemlig på smuttur til Bologna med kæresten. Vi glemmer altid fra år til år, hvor godt de smager! Vi plejer kun at lave hveder til denne dag, men man kan jo snildt forkæle sig med dem hele året rundt. Disse er lavet med inspiration fra Meyers opskrift, hvor vi har ændret et par småting og givet dem lov til at hæve natten over i køleskabet. Hvis man er under tidspres, kan hævningen godt skæres lidt ned.

 

Ingredienser (12 stk)

10 gram gær

2 dl vand

1.5 dl mælk (vi brugte letmælk)

2 æg

30 gram sukker

10 gram stødt kardemomme

10 gram salt

700-750 gram hvedemel

40 gram blødt smør

 

  1. Opløs gær i vand og mælk
  2. Tilsæt æg, sukker, kardemomme og salt
  3. Tilsæt mel lidt efter lidt til dejen og stop når dejen er samlet på røremaskinen
  4. Tilsæt smør i stykker til dejen og ælt dejen i ca. 10 minutter til den er blank
  5. Dæk dejen til og kom den i køleskabet natten over (Eller lad den hæve min. 2 timer)
  6. Kom dejen ud på et bord og del dejen i 12 lige store klumper, form hver klump til en bolle og læg den på en bradepande med bagepapir (eller i en anden form), gør det med alle klumperne, og sørg for at der er god plads mellem dem – de hæver meget!
  7. Lad hvederne hæve under et klæde i ca. 2 timer (til de er doblet i størrelse)
  8. Bag hvederne i ovnen ved 180 grader (varmluft) i 20-25 min (tjek dem undervejs)
  9. Lad hvederne køle af på en rist og skær dem derefter over, rist dem på en brødrister og nyd dem med smør, nutella, ost, eller fx. pålægschokolade – de kan selvfølgelig også nydes uden at blive ristet :-)

hveder varme-hveder

 

tidligere indlæg næste indlæg

2 Kommentarer

  • Reply Hanne 21 april, 2016 at 08:33

    Uh det lyder lækkert med hjemmebagte hveder, det vil jeg prøve i år i stedet for de købte ;-)
    Og så lige et spørgsmål til jer piger bag bloggen – jeg synes i rejser rigtig meget med jeres kærester, er det blot en prioritering i har lavet eller tjener i godt på bloggen efterhånden? Og bor i egentlig sammen i København eller med jeres kærester? Jeg synes det er hyggeligt i er flyttet herover – tror jeg løb ind i en af jer (kan ikke kende forskel :-D) i Magasin en dag hvis det kan passe!

    • Reply Twin Food 24 april, 2016 at 17:51

      Det er super lækkert med de hjemmebagte :)! Det kan formentlig se ud af meget fordi vi er to, men det plejer at være omkring 2 ture om året. Vi har jo begge fuldtidsjob og bor nemlig begge i København nu, desværre hver for sig, men det er en priotet at komme lidt ud – det elsker vi! ;-) Vores kærester er dog stadig i Aarhus pga. arbejde. Ej hvor sjovt, det kan sagtens passe med Magasin! :-)

    Skriv en kommentar