KOLDHÆVEDE BURGERBOLLER –
Bagværk, Brød, Burger

KOLDHÆVEDE BURGERBOLLER

kburg11

Sidste gang vi skulle holde madklub for vores veninder, stod der burgere på menuen. Det er noget vi elsker og det er altså sjældent man støder på et menneske der ikke kan lide en fedtet burger med det hele ;-). Vi havde netop fået en lille ny gas grill ind ad døren, som vi selvfølgelig skulle prøve. Bøfferne blev lavet på grillen og der kom ost på toppen :-). Vi laver altid bollerne selv når vi skal have burgere, da vi simpelthen synes at de smager bedre. Dejen til de her burgerboller blev lavet aftenen inden og så fik den ellers bare lov til at hygge sig i køleskabet til dagen efter, hvor bollerne blev bagt. Udover det traditionelle fyld til burgerne havde vi også lavet en omgang rødløg, som i også kan finde opskriften på nedenunder. De smager så godt og når vi har dem i køleskabet, kommer de næsten på alt ;-) (Scroll down for english version)

 

Burgerboller
Ingredienser (ca. 15 stk)
1,5 dl surdej
8 dl vand
10 gram gær
3 tsk salt
2 dl rugflager
450 gram grahamsmel
ca. 600 gram hvedemel

 

  1. Kom vand, surdej og gør i en skål og rør det til gær er opløst
  2. TIlsæt salt, rugflager og grahamsmel og rør godt rundt igen
  3. Tilsæt hvedemel og rør hele dejen godt sammen (Vi brugte en røremaskine, hvis man ikke bruger dette, er det muligt at der skal mere hvedemel i)
  4. Lad dejen kører på røremaskinen i 10 min – indtil dejen er helt samlet (dette kan godt tage lidt tid – hvis den slet ikke samler sig, skal man have lidt mere mel i)
  5. Stil dejen i køleskabet og lad den hæve til dagen efter
  6. Form boller af dejen (i ønsket størrelse) og kom dem på en bageplade med bagepapir
  7. Bag bollerne ved 230 grader i ca. 15-20 min (man kan med fordel have en bredepande med vand inde i ovnen samtidig – vi bruger en spray flaske og spay’er vand ind i ovnen på den måde, så får de et sprød overflade)

 

Syltede løg
Ingredienser (stor portion)
4-5 store rødløg
5 dl eddike
4 laurbærblade
1 spsk peberkorn
90 gram sukker

 

  1. Kog eddike op og opløs sukker heri
  2. Skær løgene ud i ringe og kom dem i en bøtte
  3. Kom laurbærblade og peber korn i gryden med sukker og eddike
  4. Hæld eddike blandingen over rødløgene (det gør ikke noget at de ikke er helt dækket, de vil falde sammen)
  5. Opbevar dem i en lufttætbeholder i køleskabet

kburg22

 

HOMEMADE BURGER BUNS

Ingredients (about 15 pieces)
1.5 dl leaven
800 ml water
10 grams of yeast
3 tsp salt
200 ml rye flakes
450 g wholemeal flour
approx. 600 g of wheat flour

 

  1. Add water, leaven yeast in a bowl and mix until yeast is dissolved
  2. Add salt, rye flakes and wholemeal flour and stir well again (we used a kitchen machine)
  3. Add the flour and mix it well (if you don’t use a kitchen machine it is possible that more flour needs to be added)
  4. Let the dough runs on the mixer for 10 minutes – until the dough is fully assembled (this may take a while – if it does not collect, you need a little more flour)
  5. Place the dough in the refrigerator and allow to rise until the following day (12 hr.)
  6. Form balls of dough (the desired size) and place them on a baking tray with baking paper
  7. Bake the buns at 230 degrees for approx. 15-20 min
tidligere indlæg næste indlæg

4 Kommentarer

  • Reply AAA AA AAA 12 juni, 2014 at 16:10

    Surdejen er den hjemmelavet eller kan man købe den i butikkerne?

    • Reply Twin Food 12 juni, 2014 at 16:14

      Surdejen er hjemmelavet, men vi har før brugt surdej fra Emmerys – det virkede helt fint :-)!

  • Reply Pernille 7 oktober, 2015 at 10:38

    Kan man erstatte surdej med gær fuldstændigt i denne opskrift?

    • Reply Twin Food 8 oktober, 2015 at 11:28

      Hej Pernille
      Det tænker vi at man godt kan.
      Du behøver ikke at bruge ekstra gær, når den nu skal hæve natten over. Så bare nøjes med de 10 gram. Men tilsæt 8.5 dl vand i stedet for de 8 :-)

    Skriv et svar til AAA AA AAA Slet kommentar