KNÆKBRØD –
Bagværk, Brød, Snacks, Til madpakken

KNÆKBRØD

knæk1

Knækbrød er noget, der kan varieres i det uendelige og noget som vi elsker at have i skabet som en lille lækker eftermiddagssnack. Vi har udviklet lidt på vores klassiske knækbrødsopskrift, hvor der blandt andet er tilsat chiafrø. Derudover har vi lavet dem runde, penslet med lidt æg og drysset med en blanding af birkes, sorte sesam og chiafrø. Formen behøver selvfølgelig ikke at være rund og kan faktisk laves endnu mere festlig ved f.eks. at benytte fine kage-udstikkere – det er vi sikker på vil være et hit i enhvers madpakke :-)! Vi har allerede lavet to omgange siden første gang, da de simpelthen ryger så hurtigt – vi er sikre på der er nogle, der stjæler fra dåsen!! Knækbrødene er desuden ekstra gode med en lille skive ost og med en kop god kaffe ved siden ;-)!

Ingredienser (25-30 stk.)

1 dl havregryn

3 dl femkornsblanding (alternativt 1 dl hørfrø, 1 dl græskarkerner, 1 dl sesamfrø)

1 dl solsikkekerner

1/2 dl chifrø

2 dl rugmel

1,5 tsk salt

1 tsk bagepulver

1/2 dl olie

2 dl vand

1 æg til pensling

Ciafrø, birkes og sorte sesamfrø til toppen

  1. Bland alle tørre ingredienser godt sammen
  2. Tilsæt olie og vand og lad blandingen blive samlet let
  3. Fordel blandingen på et stykke bagepapir og læg endnu et ovenpå hvorefter massen kan rulles flad med en kagerulle (ca. 3 mm tyk)
  4. Skær massen i mindre stykker eller brug et glas eller anden fin form til at udstikke
  5. Pensl dem med æg og drys lidt frø på toppen
  6. Bag knækbrødene ved 200 g (varmluft) i 20- 25 min. indtil overfladen er gylden – bag gerne flere plader af gangen og lad dem evt. bytte plads halvvejs

knæk2

tidligere indlæg næste indlæg

10 Kommentarer

  • Reply Monica Blander 25 februar, 2015 at 09:17

    Hvor ser de fine ud og opskriften lyder lækker! Måske jeg skal i gang en af de kommende dage, man har vel ingen undskyldning, hvis man har alle ingredienserne i skabene ;-)

    http://monicablander.bloggersdelight.dk

    • Reply Twin Food 25 februar, 2015 at 10:53

      Nej, så har man ingen undskylding ;-)
      Hav en dejlig dag!

  • Reply Amanda 25 februar, 2015 at 09:46

    De skal helt sikkert laves i weekenden! Elsker knækbrød og elsker at få nye ideer til hvordan de kan laves endnu lækrere! :)
    Hilsen The A-Way!
    https://theawayblog.wordpress.com

    • Reply Twin Food 25 februar, 2015 at 10:54

      Lad os endelig høre hvad du synes om dem :-)
      Vi elsker dem også, og synes specielt de er gode som en eftermiddagssnack!

  • Reply Christina 25 februar, 2015 at 12:54

    Ser så lækkert ud :-) Spørgsmål: Jeg er på barsel og venter utålmodigt på at baby ankommer. Det ville jo være lidt smart at lave en ordentlig stak (sunde) snacks a la dem her nu, imens tiden er der til det. Men – hvor længe tror i mon de kan holde sig?

    • Reply Twin Food 28 februar, 2015 at 08:44

      Ej hvor spændende :) :) Stort tillykke når baby vælger er komme ud ;)!
      Vi har dem gerne liggende nogle uger i en lufttætbeholder, der holder de sig uden problemer :)

  • Reply stiStine 7 marts, 2015 at 16:22

    De ser super lækre ud! dem ska jeg prøve..
    Bare et lille fif – hørfrø mister nogle af sine gode kvaliteter hvis de bliver varmere end 180grader, så måske man kunne bage dem ved 180grader?? :)

    • Reply Twin Food 8 marts, 2015 at 15:51

      Det kan man formentlig sagtens, så er bagetiden bare lidt længere ;)

  • Reply Sofie 29 april, 2015 at 22:31

    Hvis man nu ikke lige har Chia Frø i skabet, hvad vil du så foreslå man skifter det ud med? :) Hvis man kan det?

    • Reply Twin Food 2 maj, 2015 at 18:57

      Du kan sagtens undlade dem, men det er muligt at der så skal lidt mindre vand i – ellers så prøv opskriften her;
      http://twin-food.dk/knaekbrod/
      Princippet er det samme og det var den vi tog udgangspunkt i ;-)

    Skriv en kommentar