KLATKAGE VAFLER –
Desserter, Morgenmad, Pandekager, Søde sager

KLATKAGE VAFLER

22_dec

Vi fik igen i går risengrød, vi er vilde med det i juletiden, og synes det er så hyggeligt! Til risengrøden serverede vi æblemos og selvfølgelig smør samt kanelsukker. Ligesom så mange andre gange blev portionen lidt for stor og vi har pakket den i en bøtte til morgenmad i morgen. Men hvis nu man har ekstra tid med en klat kold risengrød, vil vi klart anbefale en omgang klatkager! Sidste år lavede vi en udgave af klatkage vafler (det er ikke et must og de kan selvfølgelig også laves på en pande), hvortil vi serverede dulce de leche, hakkede brændte mandler, creme fraiche og æblemos. En lækker blanding hvor både det sure, søde og knasende gjorde klatkagerne endnu bedre!! De blev spist til morgenmad, en rigtig luksus morgenmad med masser af julestemning

 

Ingredienser (ca. 10 stk.)

250 g kold risengrød

2 æg – delt i hvider og blommer

1/2 tsk vaniljepulver

Til toppen: Æblemos lavet på 2 æbler kogt til mos i lidt vand (ca. 15 min.), creme fraiche/skyr, dulce de leche og hakkede brændte mandler (eller bare normale mandler)

  1. Pisk den kolde risengrød med æggeblommer og vaniljepulver
  2. Pisk æggehviderne stive i en skål for sig og vend dem forsigtig i grød massen indtil massen er tyk og ensartet
  3. Steg enten klatkagerne på en pande (husk smør til stegning) eller i et vaffeljern (hvor man også skal huske smør ;-)) til de er gyldne på begge sider
  4. Servér med æblemos, dulce de leche, hakkede mandler og æblemos

klatvaffel1

 

tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar