KARTOFFELPANDEKAGER MED LAKS OG CREAM CHEESE –
Fisk, Frokost, Nemme hverdags retter, Pandekager, Vegetar

KARTOFFELPANDEKAGER MED LAKS OG CREAM CHEESE

rosti3

Vi har i lang tid godt kunne tænke os at prøve de her kartoffelpandekager – som vi faktisk også ville kalde rösti. Vi synes at kunne huske at have lavet nogle før, men hvor det gik galt – de gik i stykker når man vendte dem. Det problem havde vi ikke med de her. Det skyldes nok ,at vi ikke var alt for nærige med smøren som pandekagerne skulle stege i :-) Kartoffelpandekagerne består udelukkende af kartoffel (sjovt nok ;-)), salt og peber. På toppen kom vi cream cheese, laks, kapers, æg og timian for at gøre dem ekstra fine. Vi spiste dem til aftensmad med rester af vores grønskålssalat, men man ville sagtens kunne lave dem til frokost, hvis man ønsker at forkæle sig selv- eller familien lidt. Faktisk synes vi også de ville være rigtig fine på et brunch bord :-)

 

Ingredienser (6 stk):

Kartoffelpandekager
2 store bagekartofler
salt og peber

 

  1. Skral kartoflerne og riv dem på et rivejern
  2. Pres så meget af vandet fra (brug evt. en sig til dette)
  3. Tilsæt salt og peber og tænd en pande med smør (her skal man ikke være alt for nærig)
  4. Pres lidt kartoffel sammen og form det som en lille pandekage på panden
  5. Giv pandekagerne ca. 10 minutter med låg på – tjek til dem undervejs
  6. Vend pandekagerne og giv dem yderligere 10 minutter

 

Til toppen
6 skiver laks
2 kogte æg
Lidt kapers
Cream cheese (evt. med krydderurter)

 

  1. På hver pandekage kommes en smule cream cheese og derefter en skiver laks
  2. På toppen pyntes med kapers og æg skåret i små stykker

rosti4

rosti1

rosti2

tidligere indlæg næste indlæg

10 Kommentarer

  • Reply Louise H 21 december, 2013 at 12:16

    Uhmm….i en snæver vending kan man også snyde og købe frosne rösti’er (fx fra Rema), og så smager det også fabelagtigt hvis man i stedet for creame-cheese bruger flødeskum rørt med frisk peberrod eller en peberrodssalat (det der hvide skum fra k-salat el. lign. ;-)).

    • Reply Twin Food 22 december, 2013 at 15:24

      Det lyder som en god idé også, Louise ;-)
      Faktisk er hjemmelavede röstier slet ikke så svært som vi havde troet :-)

      • Reply jettejette 30 december, 2015 at 15:32

        jeg vil gerne vide om rustiene skal være varme, når man servere dem eller om de skal være koldt? Jeg tænker smøreost på varme rusties kan blive noget grattet og ved ik om kold laks skal serveres på varme bunde??? Kan I hjælpe mig med det svar?

        • Reply Twin Food 30 december, 2015 at 21:04

          De behøver ikke at være varme, de kan serveres enten kolde eller lune, det er op til dig :)

  • Reply Milana 22 december, 2013 at 18:41

    Det ser bare så lækkert ud! Smagfuldt og I indbydende:)

    • Reply Twin Food 26 december, 2013 at 14:11

      Tusind tak, Milana! Vi synes også at de var meget lækre og smagte rigtig godt! :)

  • Reply Tina Hoffbeck 24 december, 2013 at 15:13

    Guf hvor ser det lækkert ud.
    I er to dygtige unge damer I 2, kan I nu have en vidunderlig jul med jeres kære.

    Tina Hoffbeck
    http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

    • Reply Twin Food 26 december, 2013 at 14:12

      Tusind tak, hvor er du sød Tina!! :) :)
      Dejlig kommentar , vi håber også du har haft en rigtig dejlig jul med dem du holder af!

      Kh Laura og Christine

  • Reply Søsters nytårsdessert: Karamelbrud | Søsters Køkken 31 december, 2013 at 12:10

    […] kommer der nok også til at gå lidt tid med i dag. Men senere skal jeg i køkkenet og forberede en forret inspireret af Twin Food, og bagefter skal jeg lave min families foretrukne nytårsdessert: Karamelbrud med is og friske […]

  • Reply Nytårsfortsætter og Nytårsforretter | Søsters Køkken 3 januar, 2014 at 17:20

    […] liste med lækre forslag (den finder I HER), men jeg endte med at vælge tvillingernes opskrift på kartoffelpandekager med laks og cream cheese. Det blev en kæmpe succes. Forretten var super nem at lave og smagte himmelsk. Den opskrift var […]

  • Skriv en kommentar