Hvor ville vi gerne, at vi stadig havde et par af disse lækkerbiskner liggende i køleskabet. Det ønske er desværre ikke opfyldt, så det kan ske at de snart bliver lavet igen! Inspirationen til bidderne kommer fra boligliv, hvor vi synes, at vi har gjort dem ekstra lækre ved at tilføje et lag dejlig blød dulce de leche. Man skal ikke bruge alt den karamel, som dåsen indeholder når den er færdig, men så har man lidt ekstra i køleskabet til fx morgenmad eller til smørelse på brød! Bunden er lavet af bastogne kiks, peanutbutter og kokosolie og i chokoladen toppen er der ogsåpeanutbutter og hakkede peanuts. Hvis man ikke kan lide peanutbutter, kan denne undværes, men så skal man måske tilsætte lidt ekstra kokosolie til bunden, så den kan hænge sammen. Bidderne er perfekte til en kop kaffe eller the, eller når man bare skal have en hyggestund i sofaen med benene oppe :-)
Ingredienser (et fad på 16 x 16 cm)
Bund
100 g bastogne kiks
2 spsk peanutbutter
50 g kokosolie
- Knus bastogne kiksene lidt groft – put dem evt. i en frysepose og knus dem med en kagerulle
- Bland kikse krummerne med peanutbutter og kokosolie til en ensartet masse
- Fordel massen i et fad, pres det godt ned og ud i kanterne
- Stil det i fryseren i ca. 30 min. (indtil bunden er hård)
Top
1/2 – 1 dl karamel (lavet som dulce de leche, hvor en dåse kondenseret mælk overdækkes med vand i en gryde og koges ved svag varme i 3 timer)
2 spsk peanutbutter
100 g mørk chokolade
Hakkede peanuts
- Fordel karamellen ovenpå den kolde bund og stil den tilbage i fryseren indtil karamellen er stivnet
- Smelt chokolade og peanutbutter sammen og fordel det ovenpå den kolde karamel, drys med peanuts og lad også dette størkne i fryseren
- Når hele massen har sat sig, kan der forsigtigt skæres små bidder (det kan godt glide lidt med karamellen)
- Opbevar’ bidderne i køleskabet :-)!
CARAMEL BITES
Ingredients (a dish of 16 x 16 cm)
Bottom
100 g Bastogne biscuits
2 tablespoons peanut butter
50 g of coconut oil
- Crush the biscuits bastogne little rough
- Mix the biscuit crumbs with peanut butter and coconut oil to a uniform mass
- Pour the mixture into a bowl, pressing it down firmly and out at the edges
- Place in the freezer for about 30 min. (until the bottom is hard)
Top
50-100 ml caramel (made as dulce de leche, where a can of condensed milk covered with water is cooked over low heat for 3 hours)
2 tablespoons peanut butter
100 g dark chocolate
chopped peanuts
- Spread the caramel on top of the cold bottom and place it back in the freezer until the caramel has set
- Melt the chocolate and peanut butter together and spread on top of the cold caramel, sprinkle with peanuts and let this harden in the freezer
- When the whole mass has set, cut small chunks
- Keep the bites in the fridge:-)!
12 Kommentarer
Vil man kunne bruge noget andet fedtstof end kokosolie i bunden? Noget som man måske allerede har stående :-)?
Smør kan man altid bruge ;)
Hvis man vil undgå at stå med besværet ved at lave dulce de leche, så kan man nu købe det på dåse fra Törsleffs. Jeg købte en dåse “karamelliseret mælk” fra dem, og det smagte fantastisk :-)
Det var smart – tak for det fif ;)!
for at lave karamellen skal man så blot lade det stå overdækket i tre timer?
Hej Clara
Jep, dåsen skal koges overdækket i tre timer, og så har du det lækreste karamel bagefter ;)
Det lyder underligt, men det er rigtigt! :)
De minder mig lidt om denne her godbid med det dejlige navn ‘Chocolate Peanut Butter Fudge Crunch’. Det er en lækker kaloriebombe uden lige ;) Har selv lavet den en del gange, og den går i min vennekreds under navnet “din kage”, når folk spørger mig efter opskriften. Haha
https://m.flickr.com/#/photos/aworthyimage/2977771181/in/favorites-avelottes/
Woooow hvor ser den da bare ultra lækker ud!!
Den bliver vi nød til at prøve, og så skidt med at det er en kaloriebombe, det er okay nogen gange ;)
Rigtig god dag til dig, Michelle! :)
Rigtig lækker opskrift, dog syntes jeg at jeres blanding forhold til bunden var helt forkerte. Men det kunne nemt fixes når der ikke var flere ingredienser
Tusind tak for din kommentar :)
Vi får lige prøvet opskriften af igen, for at se om der er gået noget galt ;)
Hej,
Hvor længe holder de sig friske i køleskabet?
Vi vil skyde på en 3-4 dage :)