KALKUN MEATBALLS PÅ REVET SQUASH –
Kød, Nemme hverdags retter, Sundere alternativer

KALKUN MEATBALLS PÅ REVET SQUASH

kalk3

Endnu en lille hilsen herovre fra San Diego. Vi er 4 piger der bor sammen i en lejlighed og vi har aftalt at vi 2 gange om ugen (ca.) spiser sammen. Så skiftes vi til to og to at lave mad sammen. I søndags startede Simone og jeg og vi lavede denne ret. Christine og jeg har før lavet noget med revet squash i stedet for spaghetti – dog med almindelige oksekødsboller. Her blev det en blanding af grønne og meget fine gule squash. På toppen lavede vi en tomatsauce – eller det vil sige, vi lavede den faktisk ikke selv, for vi kunne ikke finde flåede tomater, så det blev til en nem en af slagsen, som bare skulle varmes op, og hvor vi tilsatte lidt ekstra krydderi til. De små kødboller på toppen er lavet af kalkun, som sagtens kan erstattes af hakket kyllingekød i stedet. En lækker ret, som ikke indeholder de store mængder fedt og som virkelig er let at lave – specielt hvis man ligesom os vælger en god færdiglavet tomatsauce ;-)

 

Ingredienser (ca. 4 personer):
Kalkunboller
2 æg
600 gram hakket kalkunkød
1 løg
3 spsk frisk hakket basilikum basilikum (her kan der gemmes lidt til toppen)
3 spsk mel
2 tsk tørret basilikum
2 fed hvidløg
Salt og peber

 

  1. Bland alle ingredienser sammen i en skål med fingrene eller en ske
  2. Varm en pande op med lidt olie og form bollerne til ønsket størrelse
  3. Steg dem til de er næsten færdige (vores var rimelig små og fik omkring 15 min)
 

Tilbehør
4-5 store squash
5-6 dl god tomatsauce
Lidt revet cheddar

 

  1. Riv squash på et rivejern og kom stimlerne op i en si og lad dem dryppe af
  2. Varm tomatsaucen op i en pande/gryde og kom kødbollerne ved når de er ved at være færdige
  3. Lad det hele koge godt op i ca. 5 min
  4. Smag evt. saucen til med lidt krydderi (chili, basilikum, salt og peber)
  5. Riv cheddar og server squash i en skål med tomatsauce+kalkun boller og tilslut lidt cheddar på toppen

kalkb1 kalkb2 kalk4– Laura

tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar