JULEMAREGNS –
Desserter, Højtider, Søde sager

JULEMAREGNS

Sponsoreret indlæg

Vi julehyggede i søndags! Vi gjorde det faktisk også lørdag men det var søndag vi lavede de her små søde julemarengs. Vi gik all-in med konfekt, æbleskiver og varm kakao med flødeskum mens radio soft spillede på fuld hammer i højtalerne med masser af dejlig julemusik. Det er første “jule-bag” vi har gang i i år, men mon ikke der kommer mange flere!

Til de her små bavianer fik vi lidt hjælp af Dansukker, da vi tidligere har sagt ja til, at hjælpe med at inspirere til at lave egne jule godter! Hjemmebag er bare det bedste og så er det bare som om, at det er ekstra hyggeligt i juletiden – vi elsker det! Vores julemarengs kan de fleste være med på – også de helt små, der nemt kan hjælpe med at sætte stjerner på juletræerne eller lave rensdyrenes gevirer.

Vi valgte at lave hele vores portionen hvid og herefter “pynte” træerne med grøn frugtfave, men man kan sagtens fave massen grøn, hvis man hellere vil det. Derudover kunne man jo også begive sig ud i marengs-nissehuer eller måske marengs-snemænd – der er masser af muligheder. Og som ekstra inspiration findes der også masser af andre gode forslag over hos Dansukker. Vi hører også rigtig gerne om jeres yndlings jule-bag!

Til marengsen brugte vi Dansukkers bagesukker, der er meget finkornet sukker, som hurtigt opløses. På grund af de fine korn tilføres der mere luft og dermed mere volumen, når der piskes, hvilket jo er helt perfekt når man laver marengs.

Ingredienser (40-45 små juletræer eller rensdyr)

1 1/4 æggehvide (det svarede til 1 bæger af dem vi købte)

75 g sukker, gerne Dansukkers bagesukker

 

grøn frugtfarve

50 g mørk smeltet chokolade

krymmel til stjerner og næser :-)

  1. Pisk hviderne indtil de er godt luftige og tyke
  2. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt og lad hviderne blive endnu tykkere, fortsæt indtil der dannes toppe og indtil masse ikke flyder ud
  3. Put massen i en sprøjtepos – man kan bruge en stjernetyl til juletræerne, men det virker også fint uden
  4. Sprøjt små cirkler til rensdyr og lav små toppe til juletræerne på et stykke bagepapir
  5. Fordel frugtfarve over juletræerne og placer også en stjerne i toppen
  6. Placér en lille næse på rensdyrene
  7. Læg bagepapiret på en plade og bag dem i ovnen i ca. 1 time ved 145 grader – tiden afhænger lidt af hvordan man vil have konsistensen
  8. Lad dem afkøle inden de fjernes
  9. Smelt den mørke chokolade og lav små gevirer – lav også øjne på de afkølede marengs. Gevirerne skal tørre inden de kan “limes” fast med lidt ekstra chokolade

snemand

Indlægger er lavet i samarbejde med Dansukker. Opskrift, meninger og billeder er vores egne.

tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar