ISKAGE MED COOKIEDOUGH OG VANILJEIS –
Desserter, is, No bake, Søde sager

ISKAGE MED COOKIEDOUGH OG VANILJEIS

choc2

Vi synes det er længe siden at vi har delt en ordentlig dessert – altså sådan en rigtig syndig en som man bare ikke kan leve uden og næsten kan spise et stykke af hvad enten det er morgen, middag eller aften. En af vores yndlings “ingredienser” i dessert-køkkenet er cookie dough og det har vi derfor også valgt at putte i denne her dessert. Kagen er lavet lidt som en islagkage med et lag cookie dough nederst, som fungerer som bunden og med et lag vaniljeis ovenpå. I vaniljeisen har vi gemt lidt overraskelser af cookie dough, bare fordi det smager så godt!! Iskagen er egentlig ganske nem og kan sagtens laves uden ismaskine. Hvis man slet ikke er til det “hjemmelavede-is-projekt” kan man også sagtens købe en færdig vaniljeis og blot smøre den ovenpå cookiedough bunden – så har man hvert fald en meget lækker dessert på kort tid! Er i forresten stadig med derude?! Vi synes I er lidt stille for tiden :-) I skal vide, at Jeres kommentarer virkelig er guld hver for os, så vi håber ikke at i er stoppet  ;-)!!

 

Ingredienser (1 springform med diameter på 22 cm)

Cookie dough

120 g smeltet smør

150 g sukker

100 g sukringold

1/2 tsk vaniljepulver

1 dl mælk

1/2 tsk salt

340 g hvedemel

100 g hakket mørk chokolade

  1. Bland alle ingredienser godt sammen med en håndmikser eller hænderne.
  2. Fordel 3/4 af massen i bunden af springformen og stil den i fryseren
  3. Gem den sidste 1/4 i køleskabet

 

Vaniljeis (ca 1 liter)

4 pastauriserede æggeblommer

150 g sukker

300 ml mælk

300 ml fløde

1 vaniljestang

  1. Pisk æggeblommer og sukker godt sammen
  2. Tilsæt mælk lidt efter lidt mens der stadig piskes
  3. Pisk fløden i en skål for sig til flødeskums-konsistens
  4. Bland fløden i skålen med æggeblommer, sukker og mælk
  5. Flæk vaniljestangen og kom kornene i blandingen
  6. Kør isen på ismaskinen og fordel den herefter over cookie doughen og stil den tilbage i fryseren indtil servering (her skal den minimum stå 3-4 timer)
  7. Hvis ikke man har en ismaskinen kan isen laves i en beholder i fryseren, som man løbende skal røre i, når konsistensen er god og tyk hældes den over cookie doughen.
  8. Efter 1 times tid skæres det resterende cookie dough i små stykker og fordeles på isen (tryk det gerne lidt ned)

chod3

cokd111

tidligere indlæg næste indlæg

20 Kommentarer

  • Reply Emma Martiny 10 september, 2014 at 09:02

    Nøj, hvor ser det lækkert ud! I har fuldstændig ret – jeg kunne godt spise sådan et stykke til morgenmad ;-)

    • Reply Twin Food 10 september, 2014 at 12:53

      Hehe tak og ja ikke? Sådan et lækkert stykke kan man ikke sige nej til ;)

  • Reply Louise 10 september, 2014 at 09:23

    Mums, hvor ser den lækker ud! Cookie dough er der ingenting, der slår ;-))

    • Reply Twin Food 10 september, 2014 at 12:53

      Nej vel!? Vi er fuldstændig enige ;)!

  • Reply RikkeRikke Stange Laursen 10 september, 2014 at 09:29

    Nøj, hvor ser det lækkert ud!
    Jeg ligger dog ikke inde med sukringold. Hvad kan man erstatte det med? Brun farin måske? :-)

    • Reply Twin Food 10 september, 2014 at 12:54

      Tusind tak. Vi har før lavet opskriften med samme mængde brun farin og det fungerer mindst ligeså fint, så erstat du det bare med brun farin :)

  • Reply Bine 10 september, 2014 at 09:49

    Kan man undvære sukringold i dejen? :-)

    • Reply Twin Food 10 september, 2014 at 12:54

      Man kan ikke helt undvære den mængde “sødme” så erstat det evt. med samme mængde brun farin i stedet for :)

  • Reply Trine K 10 september, 2014 at 14:01

    Vi er sørme med! :-) Tænker bare ikke altid over, at I (bloggere) sætter pris på kommentarer, så læser bare ivrigt ;-)

    Den her kage ser jo for lækker ud! MUMS

    • Reply Twin Food 10 september, 2014 at 18:15

      Godt at høre – nej det ved vi godt, vi skulle bare sikre os at der stadig var nogle ;)!

  • Reply Søren 10 september, 2014 at 14:49

    Hej Laura og Christine – kunne jo kaste mig ud i hvilket vildt lækkert og inspirende indtryk det gør at cruise rundt på jeres blog…. men vil egentlig bare spørge efter en mailadresse?
    Har noget jeg gerne vil spørge om på vegne af Danpo – det er os med kyllingerne.
    De bedste hilsener – Søren
    PS: Og ja, fungerer fint med brun farin. Vil man bruge lidt mindre “sukker” kan moscovado måske bruges?

    • Reply Twin Food 10 september, 2014 at 18:16

      Hej Søren
      Tak, mailadressen får du her: cl@twin-food.dk :-)!
      Moscovado vil helt sikkert også fungere rigtig fint – tak for det tip!

      Laura og Christine

  • Reply Nanna 16 september, 2014 at 13:26

    Hvad har i pyntet kagen med? :-)

    • Reply Twin Food 16 september, 2014 at 14:13

      Det er faktisk bare mini skumfiduser, hakkede peanuts og pistacie nødder – ikke et must ;)

  • Reply Celine 1 oktober, 2014 at 21:58

    Hej Laura og Christine.
    Hvor ser den lækker ud!
    Hvor lang tid vil I gætte på det tager at lave kagen, hvis isen laves uden ismaskine, altså hvor den selv skal stå i fryseren i en boks først?
    Er det evt muligt at lave kagen aftenen før den serveres? :-)

    • Reply Twin Food 2 oktober, 2014 at 15:35

      Tusind tak :)!
      Det tager formentlig næsten en dag, men ikke hvor du er aktiv i køkkenet hele tiden. Men når isen skal nå og fryse og videre sætte sig med kagen tager det lidt tid. Du kan godt lave kagen dagen inden, bare sørg for at tag den ud lidt inden servering, så den ikke er for hård :)

  • Reply Christina 30 december, 2014 at 09:17

    Hej. Jeg vil lave den her dessert til nytårsaften. Vil der være nok til 4 voksne og tre børn i en iskage?
    Skal cookie dough først i isen når isen har været i fryseren i en time?

    Håber på hurtigt svar.

    Godt nytår.

    Kh Christina.

    • Reply Twin Food 30 december, 2014 at 09:38

      Ja der er rigeligt :) De små cookiedough stykker puttede vi først i efter en time, for at sikre at de ikke sank til bunden, men det kan man gøre som man vil – vi synes bare det var hyggeligt med små cookie dough overraskelser oppe i vaniljeisen :-)
      Rigtig godt nytår og god fornøjelse!

      KH

  • Reply simone 25 marts, 2015 at 20:55

    Hej
    Hvordan opfører cookiedoughen sig udenfor fryser? Bare i køleskab.. Jeg overvejer at bruge den som bund i denne cheesecake http://twin-food.dk/fedtfattig-passionmango-yoghurt-cheesecake/

    • Reply Twin Food 26 marts, 2015 at 08:37

      Den vil formentlig opføre sig okay, så længe den er i køleskabet :)
      Det lyder alt for lækkert at bruge den som bund i den udgave, lad os endelig høre om resultatet, det lyder som noget vi også burde prøve ;)

    Skriv en kommentar