HYLDEBLOMSTSORBET –
Desserter, is, Søde sager

HYLDEBLOMSTSORBET

Sommeren er ovre os (måske ikke lige så meget i dag :-)) og vores køleskab er fuld af hyldeblomst saft. Med de to ting in mente, kunne det kun betyde én ting – nemlig at jeg skulle lave en omgang hyldeblomst sorbet. Det er ikke noget jeg før har prøvet, men efter vores andre forsøg med en sundere is gik godt, skulle dette nok også gå fint :) Da Christine og jeg stadig ikke ejer en ismaskine, er isen her også lavet uden – og det fungerer faktisk helt fint. Det eneste der er, er at man skal røre i den et par gange, så man undgår at isen krystalliserer. Isen er meget simpel og består kun af hyldeblomstsaft, vand, lidt sukker og æggehvide. Jeg havde lidt problemer med at hviderne og hyldeblomst massen ikke blev blandet ordentligt. Da den først var sat på frys – det hjalp dog at røre i den og få det hele godt mixet – bare så man er opmærksom på det. Isen smagte super godt og jeg synes den havde den helt rette smag af hyldeblomst. Hvis man godt kan lide stærk saft, skal man nok tilsætte lidt ekstra af den koncentrerede hyldeblomstsaft.

 

Ingredienser (giver ca. 1 liter):

180-200 gram koncentreret hyldeblomstsaft (1 1/2 dl)
500 ml vand
2 spsk sukker
1 æggehvide

  1. Varm vand og sukker op og rør lidt rundt i det indtil sukkeret er opløst
  2. Hæld hyldeblomstsaften op i gryden også og lad det køle af
  3. I en anden skål piskes æggehviden helt stiv
  4. Hæld den afkølede hyldeblomstmassen i skålen med æggehviden, mens der stadig piskes lidt.
  5. Sørg for det hele er blandet godt sammen
  6. Massen hældes i en ismaskine (hvis man er så heldig at have sådan en ;-)) Eller også kommer man den i frysevenlig form.
  7. Lad den stå i fryseren i 5 timer ca, hvor der røres i den engang i mellem
tidligere indlæg næste indlæg

6 Kommentarer

  • Reply monsterscircus 7 juli, 2012 at 11:09

    Uhm det lyder sindssygt dejligt, elsker en god gang sorbet! Bare rolig solen skal nok komme, den brager løs her og vi står og nyder solen mens vi maler :-) rigtig god weekend og tak for opskriften!

    • Reply Laura og Christine 7 juli, 2012 at 22:30

      Ja, det var vist kun i morges det så gråt ud ;-) Det blev vært fald også sorbet-vejr her, hehe!

  • Reply Maja 7 juli, 2012 at 12:27

    Jeg sidder og savler… Kæft hvor ser den lækker ud, den sorbet! :)

    • Reply Laura og Christine 7 juli, 2012 at 22:30

      Den var også rigtig lækker Maja :)! Jeg har også lige været ind og savle over din kiwi-is :)!
      /Laura

  • Reply Anonymous 7 juli, 2012 at 13:49

    Uhmm hvor ser det godt ud. Jeg har heller ingen ismaskine, så lækker opskrift der helt sikkert skal prøves :)

  • Skriv et svar til Maja Slet kommentar