HVIDKÅLSPANDEKAGER –
Frokost, Pandekager, Vegetar

HVIDKÅLSPANDEKAGER

hvidp2

Kender i det, når man køber et kæmpe hvidkål og tror at man sagtens kan spise det hele, men alligevel ender med en lidt træls rest, der helst skal laves og smage så lidt af hvidkål som muligt, fordi man har fået nok?  Det skete i vores køkken og den rest hvidkål var næsten røget ud hvis ikke det var fordi der lige havde sneget sig en lille feta ind i køleskabet sammen med en idé om pandekager. Både hvidkål og feta blev blandet med blandt andet æg, mælk og mel til en god tyk masse hvor ud af der kom nogle skønne pandekager, der faktisk er til at spise selvom man har fået for meget hvidkål ;-) Hvidkålsresten blev brugt og der er endnu ikke planer om at købe et nyt – der skal gå lidt endnu!

 

Ingredienser (10-12 stk.)
1/4 hvidkål
150 g feta
1/2 dl mælk
2 æg
1 1/2 dl mel
Salt og peber

Tilbehør: Tzatziki og rucola

 

  1. Blend hvidkålen meget fint sammen med fetaen
  2. Tilsæt mælk og bland godt
  3. Pisk de to æg godt i massen og tilsæt mel
  4. Tilsæt salt og peber
  5. Fordel ca. 3/4 dl hvidkålsmasse på en varm pande og vend pandekagen når den bobler godt op på den ene side
  6. Lad pandekagen blive gylden på begge sider inden den er færdig og fortsæt til der ikke er mere “dej”
  7. Servér med en god omgang tzatziki og lidt rucola

hvidp1

hvidp4

hvidp3

tidligere indlæg næste indlæg

23 Kommentarer

  • Reply Emilie 10 december, 2013 at 12:31

    Sikke god idé! :)

    //Emilie
    http://gravidmedlupus.blogspot.dk/

    • Reply Twin Food 12 december, 2013 at 20:45

      Det er hvert fald en god måde at få spist sit hvidkål på ;)

  • Reply Louise 10 december, 2013 at 16:31

    Det er da en ret speciel opskrift! Men jeg synes det lyder ret godt, og det kunne sagtens blive prøvet her!

    • Reply Twin Food 12 december, 2013 at 20:46

      Ja det lyder nok lidt specielt, men smager faktisk rigtig fint, hvis man da kan lide hvidkål ;)

  • Reply Hvadskalvibage/Mette 10 december, 2013 at 17:05

    Har også et hvidkål til at ligge, for vi bruger det meget i suppe. Men tror da også lige at denne opskrift skal testes

    • Reply Twin Food 12 december, 2013 at 20:47

      Vi håber den falder i god jord :)

  • Reply Anne-Marie 10 december, 2013 at 17:33

    Kender den situation alt for godt. Jeg er blevet så glad for Rema1000 sælger kål og andet i kg pris, det er blevet muligt at købe et lille kålhoved til under 5 kr. Så nu kan jeg få det brugt på nogle dage.

    • Reply Twin Food 12 december, 2013 at 20:47

      Ja det er rigtig – det er meget smartere end at skulle købe de kæmpe hoveder ;)

  • Reply Lene 10 december, 2013 at 18:07

    Det lyder egentligt ret lækkert – jeg ender også tit med et halvt hvidkål, som jeg ikke rigtig ved, hvad jeg skal bruge til. Næste gang er det måske til pandekager!

    • Reply Twin Food 12 december, 2013 at 20:48

      Vi håber de kommer på listen og at de falder i god smag :)

  • Reply Marian 10 december, 2013 at 18:54

    Det er da en smaddergod idé! Haps!

    • Reply Twin Food 12 december, 2013 at 20:48

      Tusind tak Marian :)

  • Reply Anonym 10 december, 2013 at 20:56

    Mmmm

    • Reply Twin Food 12 december, 2013 at 20:49

      Ja ikke !? :)

  • Reply Simone 13 december, 2013 at 22:41

    De ser så! gode ud, men er meget i tvivl om hvad man skal spise til. Har i nogle forslag? :) vil super gerne prøve at lave dem, men tænker lidt tilbehør ville være godt? – eller er det unødvendigt?? :)

    Kh Simone

    • Reply Twin Food 26 december, 2013 at 19:10

      Hej Simone

      Vi beklager at vi svarer så sent, kommentaren havde gemt sig :-)
      Kylling eller fx frikadeller synes vi sagtens man kan spise til pandekagerne :)

  • Reply Alberte Lodahl 7 januar, 2014 at 13:08

    Har i en ide til hvad man kunne spise til?

    – Alberte
    http://bylodahl.bloggersdelight.dk/

    • Reply Twin Food 15 januar, 2014 at 17:04

      Hej Alberte

      Fx kylling, frikadeller eller fiskefrikadeller kan du spise til :-)

  • Reply Jane S 19 februar, 2014 at 20:49

    Har her til aften afprøvet disse enormt lækre pandekager. Proppede også 2 gulerødder i ‘dejen’ og erstattede feta’en med revet parmesan ost og mælk med skyr, da det var hvad køleskabet havde. Og hold nu op!!! Selv kæresten var begrjstret :)

    • Reply Twin Food 24 februar, 2014 at 21:37

      Dejligt at høre Jane :) og god idé med udskiftningerne, dem må vi lige huske :)
      God aften

  • Reply Sofie 16 marts, 2015 at 14:34

    Hej
    Vil det mon være muligt at bage den i ovnen i stedet for?

    • Reply Twin Food 16 marts, 2015 at 17:00

      Det er ikke noget vi har prøvet og tror måske det er smartest at lave dem på en pande. Du kan formentlig godt lave dem lidt mere som klatter ovnen, men hvor godt det hænger sammen er vi ikke sikre på :) Lad os endelig høre, hvis du prøver ;)!

  • Reply Inger Christine Jakobsen 23 oktober, 2022 at 14:01

    Hej. Det lyder lækkert. Man kan også, hvis man ikke får det brugt. Snitte hvidkålen. Og komme det i fryseposer. Og så fryse kålen. Så kan man lave nogle af kålen. Selv om den har været i fryseren

  • Skriv et svar til Marian Slet kommentar