HVID CHOKOLADEMOUSSE MED SKYR –
Desserter, Søde sager

HVID CHOKOLADEMOUSSE MED SKYR

hvidm4 hvidm2

Inspirationen til denne hvide chokolademousse kommer fra et Alt for Damerne blad, hvor der var et tillæg med en masse lækre sommeropskriften. Den oprindelige opskrift lyder på fløde, men i denne udgave har vi udskriftet den med skyr – hvilket vi vil sige man sagtens kan. Det gør at moussen ikke bliver helt så usund (husk – der er stadig en masse chokolade i ;-)) På toppen pyntede vi med jordbær, hakkede pistacienødder, citronskal og hakket chokolade. Man kan sagtens pynte med andre bær også. Nyd den i godt selvskab, evt. i en solstråle – så vil den smage ekstra lækkert!

 

Ingredienser (4 glas):
1 dl skyr
200 gram god hvid chokolade
4 æggehvider
1-2 tsk vaniljesukker
saft fra 1/2 citron (+ lidt skal til pynt)

 

Pynt: Hakket mørk chokolade, hakkede pistacienødder og jordbær

 

  1. Smelt den hvide chokolade og lad den afkøle lidt
  2. Pisk æggehviderne stive
  3. Bland forsigtigt skyr med den afkølede hvide chokolade og kom også vaniljesukker heri
  4. Bland chokolademassen i de stive æggehvider og bland tilslut citronsaften i (man kan godt tage mere saft i, hvis man ønsker den mere syrlig)
  5. Hæld massen op i glas (det passede med at vi havde til 4 gode portioner)
  6. Lad dem stå i kølekabet i ca. 3 timer indtil massen har sat sig
  7. Pynt med frisk frugt (fx jordbær), citron skal og hakket chokolade

hvidm3 hvidm1

– Laura og Christine

tidligere indlæg næste indlæg

19 Kommentarer

  • Reply fattig-bloggeren 27 juli, 2013 at 12:27

    EJ en god ide! Er helt pjattet med skyr, så det lyder bare lækkert i mine øre :D Og ja ja, selvom der stadig er chokolade i, så er det da skønt hvis man kan erstatte fløden ;)
    Beundrende hilsener fra fattig-bloggeren

    • Reply Twin Food 30 juli, 2013 at 16:32

      Ja vi er også vilde med skyr :)! En erstatning for fløden er nemlig en god start ;)

  • Reply Anne-Sofie Vedel 27 juli, 2013 at 13:23

    Nej det ser for lækkert ud! Det vil jeg da prøve! Og lækker lille dessert her i sommervarmen :)

    • Reply Twin Food 30 juli, 2013 at 16:32

      Tak ;)! Den er nemlig helt perfekt her i sommervarmen :)!

  • Reply Lise 27 juli, 2013 at 13:34

    Ser virkelig lækkert ud!!
    Mon også man kan lave en chokolademousse med mørk chokolade efter samme princip? :)

    • Reply Twin Food 30 juli, 2013 at 16:33

      Tak, Lise! Umiddelbart ville vi tro man kunne følge samme fremgangsmåde, men har ikke prøvet det ;)!

  • Reply WHITE CHOCOLATE MOUSSE WITH SKYR | MBSIB: The M... 28 juli, 2013 at 16:04

    […] “The inspiration for this white chocolate mousse comes from a ladies' magazine magazine where there was a supplement with a lot of delicious summer recipe. The original recipe says to cream, but in this edition we have the transcript of shunning – as we would say it is indeed possible.”  […]

  • Reply WHITE CHOCOLATE MOUSSE WITH SKYR | Just Chocola... 28 juli, 2013 at 17:49

    […] “The inspiration for this white chocolate mousse comes from a ladies' magazine magazine where there was a supplement with a lot of delicious summer recipe. The original recipe says to cream, but in this edition we have the transcript of shunning – as we would say it is indeed possible.”  […]

  • Reply Anna 30 juli, 2013 at 11:51

    Den opskrift skal jeg prøve, men har dog et enkelt spørgsmål: Er det vaniljepulver eller vaniljesukker man skal bruge? I skriver vaniljesukker under ingredienser, men vaniljepulver senere

    • Reply Twin Food 30 juli, 2013 at 16:49

      Det er vaniljesukker vi bruger – vi bruger det lidt som det samme, men kan da godt se efter at have googlet at det ikke er – men vi mener vaniljesukker ;)!

  • Reply Maja 28 december, 2013 at 11:12

    Hej! Har netop set jeres opskrift i avisen og den skal prøves til nytår. Men lige et spørgsmål de pistacienødder I bruger er de saltet eller usaltet?
    Godt nytår. Venlig hilsen Maja

    • Reply Twin Food 30 december, 2013 at 11:17

      Hej Maja!
      Det lyder bare dejligt, at du vil prøve opskriften :-)
      Vi mener at kunne huske at have brugt usaltede – men hvis de er saltede, tror vi faktisk ikke at det vil gøre det store. For nogle gange kan den salte smag egentlig være ok.

      Også godt nytår til dig, Maja! :-)

  • Reply Celina 9 juni, 2014 at 19:29

    Er lige faldet over din blog og ville hører om man kunne smage forskel fra Skyr til fløde ?
    og om konsitensen er anderledes end hvis man vælger at bruge fløde ?

    Skal lave en kage til min far her om snart og ville skifte chokoladen ud med hindbær – er bare meget i tvivl om hvor lang tid sådan en mouse kan holde sige. Med fløde eller skyr

    :-)

    • Reply Twin Food 10 juni, 2014 at 10:46

      Hej Celina
      Den er klart mere “fed” og fyldig med fløde, så konsistensen bliver en anden – det vil smagen også :)
      Lad dem ikke så meget mere end en dag i køleskabet :)

  • Reply Nina 14 juni, 2015 at 16:52

    nu har jeg lavet denne opskrift 3 gange, hver gang er den skilt, hvad gør jeg forkert ?

    • Reply Twin Food 14 juni, 2015 at 17:10

      Hej Nina.
      ØV, hvor irriterende.
      Det eneste vi lige tænker der kan være sket er, at chokoladen ikke har været kold nok, inden den blev blandet med skyren

  • Reply Nadia 4 september, 2016 at 16:36

    Hejsa. Nu forsøgte jeg at lave denne opskrift igår, og det smagte mega godt :-) MEN da de havde stået på køl var moussen blevet helt grynet (var den ikke inden), hvordan kan det være?

  • Reply Sophie 29 december, 2016 at 18:51

    Hej jeg har lige siddet og læst din opskrift og har lige et spørgsmål, kan man lave desserten en dag i forvejen? 😊

    • Reply Twin Food 30 december, 2016 at 09:46

      Hej Sophie,
      Ja det mener vi ikke er noget problem :-)

    Skriv en kommentar