HONG KONG DELUXE DINNER HOS ST. PAULS APOTHEK –
Mad oplevelser

HONG KONG DELUXE DINNER HOS ST. PAULS APOTHEK

stpo8

I går aftes var vi inviteret til et lækkert kinesisk arrangement hos St Pauls Apothek af medejeren Hasse Bank. Vi har før været hos St. Pauls og nyde masser af lækre drinks – de laver altså de bedste i Aarhus, men de er så heller ikke til den helt billige side ;-)! Men hva’ faen… det skal der jo også være plads til engang i mellem og i forhold til kvaliteten er det helt fair! Vi havde en rigtig god og hyggelig aften, og nu når vi er flyttet fra hinanden, er det ikke så ofte at vi bare spiser os to alene, så det var ekstra hyggeligt og dejligt at blive forkælet og nyde hinandens selskab.

 

stpo3

Snacks bestod af forårsruller serveret med agurk, radissedip og reje chips med en lækker og krydret champagne cocktail.

Stjernebartender Antonio Lau – i øvrigt den sødeste kinesiske mand, der ejer 5 coctailbarer i Hong Kong  (3 af dem er verdenskendte) var også inviteret. Han fortalte selv at man sagtens kunne nå dem på samme tur (pubcrawl) de lå nemlig tæt på hinanden, 3 af dem endda på samme gade ;-) Han skulle (selvfølgelig) sørge for at vi fik en masse lækre cocktails serveret og flere af dem var favoritter fra hans egne barer. En af dem kaldte han “instagram drinken” fordi ingen vidste hvad den hed, de viste bare et billede af den på deres telefon, når de skulle bestille. Han var så sød og nød at fortælle om hans drinks og favoritter, selvom han selv indrømmede at hans engelsk ikke var så godt og at han var glad sålænge vi bare nød aftenen og hyggede os. Og det må man sige at vi gjorde. Der blev i alt serveret 6 cocktails, som var meget forskellige. De startede ud med de stærke og blev herefter lidt mildere. De varierede fra en kraftig  Champagne Cocktail med peberkorn til en lidt stærkere “The Wassssup” med Wasabi vodka til en sød “Milk Shake” – man må sige at vi virkelig kom alle smagsløjene igennem, men det var også meningen :-)

Efter snacks var der to foretter. Den første forret bestod af Takaki tun med bokchoy og avocado (til venstre) med den stærke “The Wassssup” cocktail med Wasabi vodka i.  2. forret  (til højre) bestod af hummer, limemayo og vild karse, med en Oolong tea collins, der bestod af te (som navnet siger) og gin.

Udover drikke fik vi selvfølgelig også masser af lækker mad (rigtig lækker mad!!) – hele 7 retter, kreeret af den nye køkkenchef, Rene, der sørgede for et lækkert match til alle de lækre cocktails. Specielt den ene af forretterne var sjov. Hele idéen til denne ret og cocktail var at man skulle føle man spiste sushi. Først skulle man tage noget tang og tykke lidt på det, derefter en tår af wasabi cocktailen og tilslut et stykke af et helt perfekt stykke stegt tun. For at være ærlig, var vi lidt (meget) spændte på wasabi cocktail’en, da vi synes at wasabi kan være ret stærkt, på den måde hvor det brænder rigtig ubehageligt i næsen.

Selvom vi elsker vin til middagen, er vi altså også fan af denne måde, at gå ud og spise på. Det var virkelig en mad/drikke – oplevelse udover det sædvanlige, og det er så vildt hvordan cocktails kan blive lavet så de passer til det mad, der serveres. Der var blandt andet en ret hvor det hele skulle tages i en bestemt rækkefølge; først en bid tang, herefter “the wassssup” drink og som mad tun – det smagte fantastisk og præcis lige som sushi, hvis man fik det i den rigitge rækkefølge.Lige i dette tilfælde var det lidt svært at få drinken ned alene, men så sparer man også mere på maden. Så man har en bid mad til hver tår ;-)!

Vores yndlings drink var enten en med Oolong te – en rigtig pige-cocktail, der næsten smagte af iste! Derudover var dessert cocktailen altså også lækker. En mega cremet milkshake, også med te og så en omgang vanilje vodka.

Den første dessert var en frisk en af slagsen bestående af yoghurt sorbet med saltet mandel crumble, brændt marengs og yuzu gelé. Cocktailen til denne ret, var “instagram cocktailen” med te-skum på toppen.

Den sidste ret der blev serveret var en dessert med æbler, ingefær og svesker. Cocktailen var en meget lækker Milk Shake, med vanilje vodka, vanilje sirup, æggehvider og creme – mums den var lækker, og nærmest en hel dessert i sig selv.

Hvad mad og cocktails angår, var det virkelig en vild oplevelse med sjove ingredienser, og ikke noget, som vi lige tror, vi kommer til at prøve igen. Antonio er selvfølgelig ikke på Apotheket igen, men Hasse er der til at trylle med drinks og så hænger Rene (køkkenchefen) og madens kvalitet selvfølgelig også ved – så en ligende oplevelse kan sagtens fås ved et lille besøg!! Specielt hovedretten (som vi faktisk har fundet på den faste menu), en Uruguaysk Rib eye, var helt perfekt!! Vi ved, fra egne erfaringer, at der kan være godt fyldt op hvad enten det er til mad og cocktails eller kun cocktails, så husk at bestil bord, det er så ærgeligt at gå forgæves når man lige har glædet sig til en god cocktail ;-)!

Hovedretten var meget lækker og bestod af Uruguaysk Rib eye med løg. Cocktailen til denne ret var lidt mere “tung” og ikke en af dem vi synes var bedst, men det kan selvfølgelig bare være en pigeting ;-). Cocktailen, “Smoke Black Pearl” bestod blandt andet af whiskey.

 

Middagen er sponsoreret af St. Pauls Apothek. Billeder, meninger og tanker er vores egne.

tidligere indlæg næste indlæg

2 Kommentarer

  • Reply Mia Luise 13 februar, 2015 at 13:03

    Vi har netop booket bord til at spise der på min føselsdag efter at vi fik to gavekort i julegave. Glæder mig endnu mere nu :)

    • Reply Twin Food 13 februar, 2015 at 20:08

      Hvor lyder det lækkert!
      I skal glæde Jer – det smager SÅ godt ;)!

    Skriv et svar til Twin Food Slet kommentar