HOKKAIDO OSTEBOLLER –
Bagværk, Brød, Til madpakken, Tilbehør

HOKKAIDO OSTEBOLLER

grasko1

Vi har spist masser af suppe den seneste tid. Det passer så godt til det kolde, mørke vejr og så er det bare ekstra skønt at blive godt varmet igennem til aftensmaden. Til suppe hører selvfølgelig noget lækkert brød – hvert fald efter vores mening. Og sidste gang var der altså hokkaido græskar både i suppe og brød ;) Heldigvis var det et kæmpe hit og der var slet ikke for meget græskar smag. I de her boller er der udover græskar også tilsat ost, der gør brødene dejlig svampede og en anelse fedtede, altså på den gode måde! Bollerne kan også sagtens serveres som tilbehør til en salat og der kan også tilsættes andet grønt end græskar. Vi synes bare det er så skønt med alle de billige hokkaido græskarer på denne her årstid – man får dem jo næsten kastet i hovedet og vi er heldigvis ikke blevet trætte af dem… endnu :)

Ingredienser (ca. 15 stk.)

30 gram gær

6 dl vand

2 tsk salt

470 gram sigtemel

400 gram hvedemel

1/2 hokkaido lavet til mos (kog hokkaido op i en gryde med 1/2 dl vand i mindre stykker og lav dem til mos – lad det afkøle lidt)

150 gram revet ost

  1. Opløs gær i vandet sammen med salt
  2. Tilsæt sigtemel og lad dejen blive ensartet
  3. Tilsæt hvedemelen lidt ad gangen indtil dejen og derefter hokkaido mos
  4. Ælt dejen godt sammen (vi gjorde det på maskine) og tilsæt tilslut den revne ost, dejen må gerne være lidt klistret
  5. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i ca 1 time
  6. Fordel dejen i muffinsforme, eller i en stor bradepande (her vil bage tiden være lidt anderledes), drys med lidt hokkaido kerner, revet ost og almindelige græskarkerner
  7. Bag dem ved 230 grader i 10 min og derefter ved 200 grader i yderligere 10 minutter (sørg for at osten på toppen bliver gylden)

grasko3

grasko2

tidligere indlæg næste indlæg

4 Kommentarer

  • Reply Anne-Marie 14 november, 2014 at 11:18

    Jeg er også blevet forelsket i Hokkaido, desværre er min familie ikke så vild med det. Måske ost i bollerne næste gang kan rette op på det?
    Jeg har sikret mig flere portioner græskarpure i fryseren. Her får det ben at gå på, både i det søde og salte køkken. Græskaris smager lidt henad marcipan. Marcipan er de heller ikke så vilde med, så jeg får isen helt for mig selv. You win some you lodse some…

    Kh.
    Anne-Marie

    • Reply Twin Food 15 november, 2014 at 19:12

      Hej Anne-Marie
      Det er helt sikkert muligt at lidt ost, vil gøre at din familie hellere vil spise det ;-)
      Haha. hvor lækkert med isen, det har vi endnu ikke eksperimenteret med, men det kunne da være vi skulle prøve!
      God aften :)
      Kh

  • Reply Malene Poulsen 16 november, 2014 at 19:08

    Mmm, hvor ser de gode ud! Jeg er helt enig -supper er simpelthen det bedste om efteråret og vinteren. Det er skønt med noget varmt og krydret at varme maven på.Og der skal helt sikkert brød til! Tak for opskriften!

    • Reply Twin Food 17 november, 2014 at 08:57

      Tak, ja lige nøjagtigt – det lyder som om vi er rimelig enige ;-)!

    Skriv en kommentar