Vi ved godt det er smadder koldt udenfor og måske ikke helt så meget is-vejr, men vi elsker is, specielt hjemmelavet, og så kan vi jo blive mindet en smule om sommer :-) Vi serverede denne her hindbæris til nytårsaften-desserten sammen med blandt andet vores hindbær flødeboller. Temaet var hindbær/chokolade, hvor der udover også var et stykke svampet brownie og lækkert knas! Vi har været på skiferie siden i fredags og kom hjem i nat efter en helt fantastisk tur og vi ville ønske at vi stadigvæk svingede rundt på pisterne dernede! Vi var så heldige; ny sne lørdag/søndag og derefter masser af sol – helt perfekt! Mandag går det for alvor løs med speciale, og indtil da skal der vist bare samles lidt energi og slappes af! Laura har et par dage i laboratoriet, så helt fri kan hun desværre ikke helt holde.
Ingredienser (ca. 1 liter)
4 past. æggeblommer
150 g sukker
Korn fra en vaniljestang
450 g hindbær
200 ml mælk
300 ml fløde
- Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en cremet masse
- Blend hindbærerne til en tyk puré og pisk det i
- Kom også mælk i massen lidt ad gangen
- Pisk fløden stiv i en skål for sig og vend den i æggemassen
- Med ismaskine: Tænd for ismaskinen efter anvisning og hæld massen i. Lad isen køre 30-45 min. indtil konsistensen er godt tyk. Fordel isen i en frysevenlig beholder og stil den i fryseren. Tag gerne isen ud lidt inden servering, hvis den er meget hård.
- Uden ismaskine: Hæld massen i en frysevenlig beholder og stil den i fryseren. Rør i massen hver halve time indtil konsistensen er godt tyk og lad den fryse færdig indtil servering. Tag den gerne ud lidt inden, hvis den er meget hård.
4 Kommentarer
Jeg er en af dem som mener man kan spise is året rundt :-)
Så denne opskrift lyder som en god undskyldning til snart at få is igen
Vi er 100 % enige med dig ;-)
Tror også snart vi skal have lavet en omgang til.
God aften! :)
Mmmm, elsker is – også året rundt … den opskrift må jeg snart afprøve :-) Kh Maiken
Nemlig, vi håber den falder i god jord :)