GULERODSMUFFINS MED CREM CHEESE FROSTING –
Bagværk, Desserter, Søde sager

GULERODSMUFFINS MED CREM CHEESE FROSTING

gulm3

Det er fredag, og det fejrer vi med en lille efterårskage :) Vi har forvandlet vores gulerodskage indtil små søde mufins med en lækker frosting med blandt andet hvid chokolade og cream cheese. En rigtig god kombination og ligeledes en skøn kage til de grå eftermidage/aftener vi har haft de seneste par dage. Vi får læseferie fra uni i dag, og er dermed godt igennem første kvarter, som de kalder det. Og som i nok kender fra Jer selv, er der jo også masser af plads til overspringshandlinger, når man læser til eksamen – om der er tid, kan vi så diskutere ;-)! Vi får bare altid så ondt af os selv, når vi skal læse til eksamen, og ender derfor rigtig ofte i køkkenet – dum idé!! Har I det ligesådan?

Ingredienser (ca. 16 stk.)

Dej

400 gram gulerødder (ca. 3-4 stk)

4 æg

200 gram brun farin

120 gram smeltet smør

1/2 dl mælk

1 tsk vaniljepulver

2 tsk kanel

1/2 tsk natron

2 tsk bagepulver

350-375 gram mel

  1. Riv gulerødder groft
  2. Pisk æg og brun farin sammen
  3. Tilsæt smeltet smør og mælk
  4. Bland vaniljepulver, kanel, natron og bagepulver i massen
  5. Tilsæt mel
  6. Vend de revne gulerødder i dejen og fordel den i muffinsforme (fyld dem ca. 2/3 op med dej)
  7. Bag muffins’ne ved 185 grader i ca. 20-25 min – tjek med en spids genstand om de er færdige undervejs
  8. Lad kagerne køle af og lav frosting imens

 

Cream cheese frosting

200 gram flødeost

125 gram smør

200 gram flormelis

1 tsk vaniljesukker

50 gram hvid chokolade

Skal og saft af 1/2-1 lime

 

  1. Pisk flødeost, smør, flormelis og vaniljesukker sammen
  2. Smelt den hvide chokolade og vend den forsigtigt i
  3. Smag til med skal og saft fra 1 lime
  4. Fordel frosting over de afkølede cupcakes

gulm1

gulm2

tidligere indlæg næste indlæg

12 Kommentarer

  • Reply johanne 10 oktober, 2014 at 11:04

    Hold da op hvor ser de gode ud. Tænker snart at mandan skal have kage med på arbejde så jeg kan prøve dem. Hvid chokolade i creme cheese frostingen er nyt for mig.

    Ps. er vild med jeres blog og især alle snacks. Smuldret knækbrød med chokolade og frysetørrede hinbær er seriøst den letteste og mest geniale ting jeg nogensinde er stødt på

    • Reply Twin Food 12 oktober, 2014 at 16:56

      Tusind tak :)
      Den hvide chokolade gør den lidt sødere og lidt stivere, når den kommer på køl, hvor den jo størkner – noget vi synes fungerer rigtig godt :)
      Og tusind tak, hvor er du sød!!

      • Reply Johanne Rytter Stenstrup 11 november, 2014 at 18:05

        Nu er de bagt – og smagt! Og hvilken succes. Og lidt farligt at der ikke er nogen anledning ud over serier i tv.
        Men de hævede ikke så meget op. Hvad er grunden til at I ikke blander bagepulver og mel først – ville det ikke få dem til at hæve mere?

        • Reply Twin Food 12 november, 2014 at 21:49

          Dejligt at høre :). Mærkeligt med hævningen, vores plejer at voksen en masse, men der kan da godt være det gør en forskel at blande det med mel inden :)

          • JOhanne 17 juni, 2015 at 10:17

            Jeg vil bare sige tak for denne opskrift. Det er den jeg kommer tilbage til igen og igen. Burde snart printe den ud faktisk

          • Twin Food 21 juni, 2015 at 14:24

            Hvor er du sød – så dejligt at høre :)!

  • Reply Cathrine Koefoed 10 oktober, 2014 at 20:13

    MUMS, hvor ser det lækkert ud. Ha’ en god weekend – og tak for inspiration :-)
    Kh Cathrine fra http://www.cathrineyoga.dk

    • Reply Twin Food 12 oktober, 2014 at 16:57

      Tusind tak og god søndag :)

      KH

  • Reply Marianne Thing 17 oktober, 2014 at 14:12

    Vi skal holde housewarming og jeg vil bage disse lækre muffins! Er spændt på at smage dem :) Synes I, at de skal serveres helt nybagte eller holder de sig også fint en lille dags tid? God weekend :) De bedste hilsner Marianne (PS: Rigtig dejlig blog!)

    • Reply Twin Food 18 oktober, 2014 at 07:59

      Vi foretrækker at spise dem samme dag de er blevet bagt, men aftenen inden vil nok også kunne gå ;)!
      God fornøjelse med housewarming!

  • Reply Kristina 1 december, 2014 at 23:14

    De ser lækre ud, dem vil jeg give mig i kast med at bage. Hvor har i købt formene? Det ser ud som om de er lidt ekstra høje nemlig. :)

    • Reply Twin Food 2 december, 2014 at 09:17

      Hej Kristina :)
      Vi mener, at det var nogen, som vi fandt i Bahne.
      Vi synes det fungerede rigtig godt med de lidt højere forme :-)

      God dag!

    Skriv en kommentar