GRYDEBRØD MED URTER –
Bagværk, Brød, Tilbehør

GRYDEBRØD MED URTER

grydebrød-verdens-bedste-brød
grydebrød-med-urter

Så fik vi endelig prøvet det berømte grydebrød, også kaldet verdens bedste brød! Faktisk er det ikke helt første gang, for vi har prøvet at lave det hjemme ved vores forældre, med vores mor – men det var første gang i lejligheden ;-)! Vi har ikke selv nogen støbejernsgryde, så vi lånte vores forældres. Vores låg havde en gummi-dut på sig, så vi brugte i stedet vores pizzasten som låg, det virkede helt fin. Det bedste ved brødet er helt klart skorpen, som bare er så lækker og sprød. Brødet blev lavet ud fra denne opskrift, hvor der blev ændret lidt. Vi føjede bl.a forskellige hakkede urter til toppen af brødet, da vi skulle bruge det til vores gullasch. Har i prøvet at lave grydebrød, med noget sjovt i brødet eller på toppen!? :-)

 

Ingredienser (giver 1 brød)

5 gram gær

500 ml vand

1 1/2 tsk sirup

2 tsk salt

100 gram gramhamsmel

50 gram rugmel

350 gram hvedemel

Hakkede urter til toppen (rosmarin, persille, basilikum, oregano, osv.)

  1. Start med at opløse gæren i vandet
  2. Tilsæt derefter salt, sirup og mel
  3. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 12 timer (natten over)
  4. Når der er ca. 30 min tilbage af hævningen sættes støbejernsgryden i ovnen (uden låg) ved 250 grader
  5. Dejen hældes i gryden når hævningen er færdig – her skal man passe på, hvor den er meget varm :-). Kom de hakkede urter på toppen (pres dem gerne lidt ned i brødet).
  6. Kom låg på gryden og bag brødet i 30 min ved de 250 grader. Tag derefter låget af og giv brødet yderligere 15-20 min ved 230 grader (tjek at skorpen er gylden inden brødet tages ud)
  7. Vend gryden og lad brødet falde ud på en rist. Lad brødet køle af inden der nydes et stykke
grydebrød
tidligere indlæg næste indlæg

9 Kommentarer

  • Reply Emilie 3 februar, 2013 at 11:54

    Det smager simpelthen bare så lækkert og bliver flittigt bagt herhjemme :)

    //Emilie
    http://gravidmedlupus.blogspot.dk/

    • Reply Twin Food 4 februar, 2013 at 21:24

      Ja, det er nemlig rigtig lækkert! Det skal helt sikkert også bares noget mere herhjemme ;-)

  • Reply Helle 3 februar, 2013 at 20:54

    Det er bare så lækkert er brød! God ide med rosmarin :)

    • Reply Twin Food 4 februar, 2013 at 21:25

      Ja – helt vildt lækkert! Og også lækkert med rosmarinen ;-)

  • Reply AVOCADO/HYTTEOST SPREAD | TWIN FOOD 7 september, 2013 at 08:06

    […] og tomater. Den kan snildt bruges som dip til et par chips eller som smørrelse på noget lækkert hjemmebagt brød og fungere som bruschetta. Da vi stadig bor på motel herovre (vi flytter ind i vores lejlighed om […]

  • Reply » RIMMET LAKS 26 januar, 2015 at 08:36

    […] servering: lidt dild, lækkert brød og en creme fraiche dressing med dild, salt og […]

  • Reply Line 13 september, 2015 at 18:16

    Ved i om man skal bruge en støbejernsgryde?

    • Reply Twin Food 14 september, 2015 at 09:44

      Det bliver klart bedst med en støbejernsgryde, men du kan også anvende en anden gryde, der kan tåle at gå i ovnen og få den høje varme :)

  • Reply » ÆRTESUPPE MED VARMRØGET LAKS 13 november, 2015 at 09:22

    […] sådan en omgang ærtesuppe med varmrøget laks hører også lækkert brød og her serverede vi det berømte grydebrød, som man efter vores mening, aldrig går galt i byen […]

  • Skriv et svar til Emilie Slet kommentar