GROV CALZONE MED SPINAT OG HYTTEOST –
Bagværk, Hovedretter, Pizza, Vegetar

GROV CALZONE MED SPINAT OG HYTTEOST

Denne her calzone er nok lavet på det vi indtil videre vil kalde den bedste grove pizzadej! Den er lavet over to dage, og faktisk startet som to forskellige deje, der senere blev blandet til en ensartet dej. Dejene bestod begge af vand, salt, fuldkornshvedemel, grahamsmel og hvedemel. Derudover var der gær i den ene dej. Det er lige gyldigt om man kan kende forskel på de to deje da de alligevel bare skal blandes sammen. I calzonen puttede vi spinat, hytteost og mozerella ost. Den blev bagt ved 250 g. i ca. 20 min. En skide god dej, hvor der helt sikkert skal eksperimenteres med masser af forskelligt fyld!

Ingredienser. (Giver 4 mellem store calzoner.)
Inspiration hentet fra: the healthy foodie
Dej 1 (Den i den lille skål):
3/4 cup fuldkornshvedemel
1 cup grahamsmel
1 cup hvedemel
1/2 tsk. salt
3/4 cup vand
  1. Bland alle ingredienserne sammen i en skål og ælt den godt igennem i omkring 2 min. Kom hvedemel i lidt efter lidt indtil dejen er fast og ikke for klistret.
  2. Dæk dejen til og stil den i køleskabet natten over (mindst 8 timer)
Dej 2 (Den i den store skål):
1 cup grahamsmel
3/4 cup fuldkornshvedemel
1 cup hvedemel
10 gram gær
3/4 cup vand
1/2 spsk. olie
  1. Bland alle ingredienserne sammen i en skål – tag hvedemel i lidt af gangen, det er ikke sikkert det hele skal bruges. (denne her dej vil hæve mere end den anden). Ælt den godt igennem og hæld lidt olie ud omkring dejen i skålen.
  2. Dæk dejen til med film og stil den i køleskabet natten over.

                 Før den har hævet                  Efter den har hævet (ca. 17 timer)


Den blandede dej (dej 1 + dej 2)

Dej 1
Dej 2
1/4 cup grahamsmel
3/4 tsk. salt
15 gram gær
2 tsk. honning
1 spsk. oliven olie
Evt. lidt ekstra mel til at justere med.
  1. Næste dag – tag dej 2 ud af køleskabet 2-3 timer før de to deje skal blandes sammen.
  2. Placer dej 2 på et mel drysset bord, og placer dej 1 ovenpå dej 2. Pres dem gerne lidt ud så de bliver lide flade.
  3. Hak dejen i små stykker og put alle stykkerne i en skål. Kom også alle de andre ingredienser i og ælt det hele rigtig godt sammen. Lad dejen hæve i en time
Ingredienser til fyld:
700 gram hakket spinat (optøet)
400 gram hytteost
1 mozzarella ost
2 æg
  1. Pres så meget af vandet ud af spinaten som muligt. Bland hytteost, spinat og æg i en skål.
  2. Skær dejen ud i 4 lige store stykker og rul dem ud. Fordel fyldet på den ene halvdel af den udrullede dej og kom lidt mozzarella ovenpå. Vip den anden halvdel over og luk pænt dejen sammen.
  3. Bag calzonerne i ovnen ved 250 grader i ca. 15-20 minutter – eller til de har en sprød skorpe og ser gyldenbrune ud.
tidligere indlæg næste indlæg

13 Kommentarer

  • Reply Marlene 16 april, 2012 at 15:27

    Hej Piger. Hvor ser det godt ud. Jeg elsker spinat og hytteost sammen så denne opskrift vil jeg glæder mig til at prøve :-) Rigtig lækker og inspirerende blog i har jer!

    • Reply Laura og Christine 16 april, 2012 at 22:11

      Hej Marlene. Ja hytteost og spinat er altid godt sammen ;-) Mange tak, vi håber du vil blive ved med at følge med!

  • Reply Anonymous 16 april, 2012 at 16:44

    Det ser super lækkert ud!
    Har i et forslag til en anden dej hvis nu man ikke har lyst til at bruge flere dage på det? :)

  • Reply Hjalte Mansa 17 april, 2012 at 14:43

    Lige til info – I er featured på http://www.tastespotting.com/ i dag på forsiden ;)

  • Reply Martin Villumsen 17 april, 2012 at 21:03

    Umm calzone er altså bare en go' ting! Det burde jeg snart prøve at lave.. Det ser jo super nemt ud :)

    • Reply Laura og Christine 17 april, 2012 at 21:37

      Udover at dejen tager over 2 dage, synes vi faktisk også at det var en nem ret – det er ikke lang tid man skal stå og lave noget ;-) Vi synes helt sikkert du skal prøve dejen, hvis du hellere vil have noget 'kødfyld' – den var virkelig god! :-)

  • Reply BistroMD Coupons 29 maj, 2012 at 02:43

    Aside from it looking so good and tasty, it also is quite good for our body. A good mix of delicious food with healthy spinach. Way to go Girls.

  • Reply live sports 27 juni, 2012 at 08:07

    nice food pics

  • Reply TWIN FOOD – ÅRETS MEST SETE | Twin Food 13 marts, 2013 at 19:25

    […] salat Pastaret – Fedtfattig cremet pasta med spinat Suppe – Rodfrugte suppe Pizza – Grov calzone med spinat og hytteost Tærte – Tærte med cherry tomater artiskokker og oliven Søde sag – Mandler vendt i […]

  • Skriv en kommentar