GRILLET PIZZA MED KYLLING, FETA, SPINAT OG PINJEKERNER –
Bagværk, Grill, Kylling, Pizza

GRILLET PIZZA MED KYLLING, FETA, SPINAT OG PINJEKERNER

pinp2

Da vi vågnede i vores lejlighed her til morgen i Aahus var det heldigvis til solstråler ind gennem vinduet og ikke regn på ruderne, som det har været de foregående dage. Det var rart! Pizzaen her blev lavet da der var lækkert vejr for lidt siden og grillen blev brugt flittigt. Vi synes det er så dejligt at grille, både fordi tingene får den der lækre grill smag men også fordi vi synes der er mindre opvask ved det – en ren win-win situation! ;-). Grillede pizzaer er vildt lækre og vi synes at bunden har nemmere ved at blive sprød her på grund af den hårde undervarme. Man skal dog passe på at den ikke er alt for hård, så kommer bunden nemlig til at være færdig langt før topping’en. Pizzaen består at et tynd lag creme cheese nederst, derefter spinat, stegt kylling, fetaost og pinjekerner. En lækker pizza der både kan fungere som frokost, forret eller hovedret.

 

Ingredienser (2-3 mindre pizzaer)
Dej
25 g gær
200 ml vand
1/2 tsk sukker
1 1/2 tsk salt
75 g grahamsmel (rugmel eller andet grovere mel kan også bruges)
200 g hvedemel
Lidt olie

Fyld
240 g frisk eller frossen spinat
200 g kylling
Feta
1 lille håndfuld pinjekerner
6-9 spsk cream cheese 

  1. Opløs gæren i vandet
  2. Tilsæt sukker og salt og lad det stå i 10 min indtil gæren er aktiv
  3. Tilsæt grahamsmel og hvedemel og rør dejen godt sammen evt. med en røremaskine (hvis man ikke har sådan en, skal man have hænderne i dejen og ælte den godt sammen)
  4. Fordel en anelse olie på dejens overflade og lad den have i 1 time (den kan sagtens hæve længere)
  5. Del dejen i 3-4 lige store klumper og rul hver del ud
  6. Steg kyllingen i krydderi (vi brugte tandori) og skær den i mindre strimler
  7. Rist pinjekernerne på en pande indtil de er gyldne
  8. Fordel cream cheese på hver pizza (3 spsk. til hver)
  9. Drys med spinat, kylling, feta og pinjekerner og grill hver pizza i ca. 15. min (afhænger af grill og varme) indtil den er gylden og har en sprød bund

 

pinp3

pinp1

 

tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar