GRANATÆBLEMARMELADE & MINI CHEESECAKES –
Bagværk, Desserter, Søde sager

GRANATÆBLEMARMELADE & MINI CHEESECAKES

SPONSORERET INDLÆG

Vi har startet syltningen for i år og vores første syltning/marmelade er denne her helt vildt skønne granatæblemarmelade. Eller, det er måske ikke helt sandt, for vi sylter faktisk rødløg og agurk stort set året rundt til diverse lejligheder. Men hvis man nu kun tænker på alle de skønne bær og frugter, der ofte dukker frem her om sommeren, så er det her første omgang marmelade/syltetøj for i år.

Vi har, som de sidste par år, igen haft gang i Dansukker’s Syltesukker, som vi heldigvis altid får et rigtig godt resultat med. Det er lidt en tradition og vi prøver hvert år at finde på noget nyt. Både for at give Jer masser af inspiration til hvad man kan forvandle til syltetøj/marmelade og for at vise Jer hvor nemt og enkelt det kan gøres. Derudover er det jo smadder hyggeligt at gå på jagt i haven eller i en pluk-selv-biks for at finde lige netop ens yndlings sommerfrugt.

Vi har valgt at bruge vores granatæblemarmelade på toppen af små cheesecake’s, men der er opskrift på en større portion, så der er også til osten, som topping på morgenmaden eller bare på en bolle med smør. Og hvis nu man ligger inde med en anden yndlingsmarmelade og elsker cheesecakes, så kan det helt sikkert også bruges på toppen!

Vi har de sidste par år både haft gang i rabarber samt fersken og mango og hvis man mangler endnu mere inspiration, kan man tage et smut forbi Sylteskolen

 

Ingredienser (6 stk.)

Granatæblemarmelade 

200 g granatæblekerner (svarer til ca. 2 granatæbler)

1/2 dl granatæblejuice (vi købte i helsekostbutik)

1,5 dl Dansukker Syltesukker

  1. Pil alle granatæblekernerne fra granatæblerne og put dem i en gryde med juicen og syltesukkeret
  2. Lad det komme op at koge og lad det koge videre i ca. 15 min. – fjern skum undervejs, hvis det bliver nødvendigt
  3. Konsistensen vil stille og roligt blive tykkere og den kan nemt tjekkes ved lige at tage lidt af marmeladen på en ske, lad den køle og herefter se om den har fået den konsistens, som man ønsker
  4. Hæld marmeladen på et rengjort glas og lad det afkøle i køleskabet

 

Cheesecakes

6 Bastogne kiks

2 spsk smeltet smør

  1. Blend bastogne kiks og den smeltede smør til krummer
  2. Smør 6 muffins forme med smør (vi brugte en muffin bageplade) og fordel kikseblandingen i
  3. Bag dem ved 165 grader (alm. ovn) i 5 min.
  4. Lad dem afkøle inden ostemassen hældes over (se opskrift nedenfor)

 

55 g flødeost (vi brugte philadelphia)

55 g ricotta

1/3 dl sukker

1 æg (delt i hvide og blomme)

1/4 tsk vaniljepulver

1 knivspids salt

1 spsk granatæblejuice

  1. Put flødeost, ricotta, sukker, æggeblomme, vaniljepulver, salt samt granatæblejuice i en skål og bland det godt sammen med en håndmikser
  2. Pisk æggehviden stiv i en separat skål indtil der formes små toppe
  3. Tilsæt den piskede æggehvide i osteblandingen og bland det forsigtigt rundt, så luften i æggehviden ikke bliver slået ud
  4. Fordel osteblandingen på toppen af de bagte kiksebunde og bag dem i ovnen (165 grader, alm. ovn) i 25-30 min.
  5. Sørg for at tjek til dem undervejs og start evt. med 20 min. – de skal være gyldne på toppen og konsistensen skal være fast
  6. Lad cheesecakes’ne afkøle og fordel 1 skefuld granatæblemarmelade på toppen af hver cheesecake inden servering

Indlægger er lavet i samarbejde med Dansukker. Opskrifter, meninger og billeder er vores egne

tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar