GRÆSKE BURGERE –
Burger, Dip/Salsa, Hovedretter, Kød

GRÆSKE BURGERE

greek-burgers

Endelig… Endelig har det føltes som lidt forår det sidste stykke tid. Det er skønt at man endelig kan blive varmet igennem af solen! Nu håber vi bare at det bliver ved, for man bliver altså lidt gladere af solskinsdage. I dag er vi, som vi plejer, tilbage i Kbh og arbejde. Vi har lavet en lille tradition med vores lillebror, som vi kalder “mandags-middag”, det har vi holdt siden vi alle tre blev samlet herovre og det er bare smadder hyggeligt. Til mandags middagen for nogle uger siden lavede vi disse græske burgere, hvor bøfferne er lavet af oksekød blandet med oliven og fetaost. Hvad menuen star på i aften har vi ikke helt besluttet endnu :)

Ingredienser (6 stk.)

6 boller

600 gram hakket oksekød

100 g oliven, hakket groft

150 gram fetaost, i mindre stykker

salt og peber

6 cherry tomat

1/4 agurtk

2 håndfulde salat

Tilbehør: syltede rødløg og tzatziki (se opskrifter nedenfor)

 

  1. Bland det hakkede oksekød med oliven, feta, salt og peber og form bøfferne til  6 lige store bøffer
  2. Varm en pande op og steg bøfferne brune på begge sider I lidt olie
  3. Saml’ burgerne med tomater og agurker i skiver, salat, syltede rødløg og tzatziki

 

Syltede løg

Ingredienser (stor portion)

4-5 store rødløg

5 dl eddike

4 laurbærblade

1 spsk peberkorn

90 gram sukker

  1. Kog eddike op og opløs sukker heri
  2. Skær løgene ud i ringe og kom dem i en bøtte
  3. Kom laurbærblade og peber korn i gryden med sukker og eddike
  4. Hæld eddike blandingen over rødløgene (det gør ikke noget at de ikke er helt dækket, de vil falde sammen)
  5. Opbevar dem i en lufttætbeholder i køleskabet
  6. Løgene er klart til at blive spist efter ca. 1 time

 

Tzatziki

2 dl græsk yoghurt

1 fed hvidløg

1 revet agurk

Saft fra 1/2 lime

Salt og peber

  1. Pres så meget vand ud af den revne agurk som muligt
  2. Bland alle ingredienserne sammen og smag til med lime, salt og peber.

burgers-with-greek

tidligere indlæg næste indlæg

6 Kommentarer

  • Reply Emma 9 maj, 2016 at 13:17

    Hej.
    Jeg har lige fundet jeres blok da jeg ledte efter en god opskrift på rugbrød. Umiddelbart ser jeres mad rigtig lækker ud, men jeg blir lige nødt til at nævne at skrifttypen I bruger i teksten kan få mig til at løbe skrigende bort. Mine øjne kan ikke lige samles om den smalle skrift og alle de små streger ved l, eller hvad det nu er… det synes jeg er lidt synd hvis jeg nu ikke er den eneste :)
    Mvh Emma

    • Reply Twin Food 10 maj, 2016 at 20:05

      Hej Emma, det lyder virkelig underligt. Kan vi få dig til at tage et screen shot og sende det til vores mail (cl @ twin-food.dk), vi er nemlig ikke sikre på at det er den samme skrift, som vises hos os.
      Mvh
      Laura og Christine

  • Reply Anna 9 maj, 2016 at 14:07

    Åh hvor lækkert! Dem tror jeg, at jeg laver til fællesspisning med mine roomies næste gang :)

    • Reply Twin Food 10 maj, 2016 at 20:06

      Det lyder som en smadder god idé :)

  • Reply Ditte Johannsen 11 maj, 2016 at 20:28

    De ser virkelig lækre ud. :) Har I en opskrift på de boller I har brugt? :P

    • Reply Twin Food 15 maj, 2016 at 20:43

      Tusind tak. Bollerne vi har brugt her er købt hos Meyers, men du kan finde nogen ligende her:
      http://twin-food.dk/sproede-rugboller/ – de er også efter opskrift fra Meyer :)

    Skriv en kommentar