GLUTENFRI TÆRTE MED HOKKAIDO, GEDEOST OG ARTISKOKKER –
Bagværk, Frokost, Glutenfri, Tærter, Vegetar

GLUTENFRI TÆRTE MED HOKKAIDO, GEDEOST OG ARTISKOKKER

tartege1

Det er helt vildt, hvordan man kan få sine måltider til at afspejle årstiden og når vi kigger på denne tærte, bliver der udstrålet efterår. Den er fyldt med hokkaido, artiskokker og gedeost – en ret lækker kombination efter vores smag :-). Græskar findes over det hele for tiden og har en lækker sød og cremet smag, når den tilberedes lidt. Til æggemassen er der tilsæt hytteost, for at give den lidt mere konsistens. Tærten her er en vegetar udgave, men hvis man savner kød, er vi sikre på at lidt stegt kylling også ville give en god smag. Bunden er lavet glutenfri ud fra madbandittens fantastiske opskrift! Vi spiser ikke efter noget gluten-frit princip, men synes at dejen er meget lækker og sprød :-) 

 

Ingredienser (diameter 22 cm.)

Dej
Inspiration: Jane’s bog, “Brød og Kager”

4 dl mandelmel

50 g blødt smør

1 æg

  1. Bland alle ingredienserne og saml dejen godt med hænderne (lad den evt. stå på køl imens græskar bages (se under fyld))
  2. Smør tærteformen og tryk dejen godt ud
  3. Lad tærtebunden bage i 10 min. ved 180 grader (alm. ovn) og tilsæt herefter fyldet

 

Fyld

1/2 hokkaido græskar

3 æg

1 dl hytteost

1 dl mælk

100 g grillede artiskokker

50-70 g gedeost

Salt og peber

  1. Skær græskar i tern, fordel det på en bageplade og bag det i ovnen med lidt salt i 20 min ved 180 grader
  2. Bland æg, hytteost og mælk sammen med lidt salt og peber
  3. Skær gedeost og artiskokker i mindre stykker og bland det med de bagte græskar stykker
  4. Fordel gedeost, artiskokker og græskar i bunden af den bagte tærtebund
  5. Hæld hytteost/æggeblandingen henover og bag tærten færdig ved 180 grader i 30 min.

tartege2

 

Billedet er taget på et marmor bræt fra Lene Bjerre Design

 

GLUTENFREE PIE WITH HOKKAIDO AND GOAT CHEESE

Ingredients (diameter 22 cm)

Dough

4 dl almond flour

50 g of soft butter

1 egg

  1. Mix all ingredients and assemble the dough with your hands
  2. Grease the pie tin and press the dough out
  3. Bake the crust for 10 minutes at 180 degrees and afterwards add the filling

Filling

1/2 Hokkaido

3 eggs

100 ml cottage cheese

1 ml milk

100 g grilled artichokes

50-70 g goat cheese

Salt and pepper

  1. Cut the pumpkin into cubes, spread on a baking sheet and bake in the oven with a little salt for 20 minutes at 180 degrees
  2. Mix eggs, cottage cheese and milk together with a little salt and pepper
  3. Cut the goat cheese and artichokes into small pieces and mix it with the baked pumpkin pieces
  4. Spread goat cheese, artichokes and pumpkins in the bottom of the baked pie
  5. Pour the cottage cheese / egg mixture over and bake the pie finish at 180 ° C for 30 min.
tidligere indlæg næste indlæg

4 Kommentarer

  • Reply Stinna 31 oktober, 2014 at 10:44

    Hvor ser den god ud søde piger :-) Er det fedtreduceret mandelmel eller noget I selv har lavet?

    • Reply Twin Food 31 oktober, 2014 at 13:57

      Tusind tak søde Stinna :)
      Jane laver det selv i hendes bog, men vi har købt fedtreduceret, så begge dele er muligt ;)!

      God weekend!

  • Reply FridaFrida 9 november, 2014 at 09:40

    Hej! Hvorhen har i købt mandelmelet? :) Og hvor meget koster det?

    • Reply Twin Food 10 november, 2014 at 19:48

      Hej Frida. Vi køber det i en helsekostbutik.
      Vi kan ikke helt huske hvad vi plejer at give for det, men på nettet koster 500 g ca. 150 kr, så det er helt sikkert en dyr løsning ift almindelig mel, hvis man ikke er glutenallergiker :-)

    Skriv en kommentar